ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Παρουσίαση των κινδύνων στο Διαδίκτυο από τις μαθήτριες Κασσάνδρα, Ευαγγελία, Αγγελική-Μαρία του 1ου ΔΣ Πλαγιαρίου, στο μάθημα ΤΠΕ με υπεύθυνη την καθηγήτρια Πληροφορικής Παρασκευοπούλου Σοφία-Ελισάβετ

Comments

Presentation Transcript

Ασφάλεια στο διαδίκτυο:

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Τι μας προσφέρει το διαδίκτυο:

Τι μας προσφέρει το διαδίκτυο Το διαδίκτυο μας προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες, όπως: *Μπορούμε να στείλουμε ή να λάβουμε μηνύματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου *Μπορούμε να αναζητήσουμε πληροφορίες και υλικό από κείμενα, εικόνες, ήχους και βίντεο. *Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες καταστάσεις μάθησης και άλλα πολλά πράγματα. *Αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι στο διαδίκτυο.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Ακατάλληλο περιεχόμενο Το ακατάλληλο περιεχόμενο περιλαμβάνει ακατάλληλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ρατσιστικό ή ξενοφοβικό περιεχόμενο.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Ανεπιθύμητα μηνύματα(Spam): Ανεπιθύμητα μηνύματα είναι τα μηνύματα που οι χρήστες δεν επιθυμούν να δουν. .

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Αποξένωση Η πολύωρη χρήση του διαδικτύου, δημιουργεί συναισθηματική απόσταση και αλλοιώνει την ποιότητα επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους. .

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Αποπλάνηση (Grooming) Όταν άγνωστοι, κακόβουλα εκμεταλλεύονται το στοιχείο της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο, για να προσεγγίσουν ανήλικα παιδιά με στόχο την σεξουαλική παρενόχληση. .

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Βίαια παιχνίδια Εκατομμύρια άτομα αφιερώνουν χρόνο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια καθημερινά. Η πλέον βίαια κατηγορία παιχνιδιών έχει κατακριθεί ιδιαίτερα για τα κακά πρότυπα και τις αρνητικές επιδράσεις, που πιθανότατα να έχει επιρρεάσει νεαρά άτομα.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Εθισμός (Internet Addiction) Προκύπτει από την πολύωρη απασχόληση ατόμων σε διαδικτυακές δραστηριότητες όπως τα παιχνίδια.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Εκφοβισμός (Cyberbulling) Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου, κυρίως μέσω του ηλεκρονικού ταχυδρομείου (email), των ιστολογιών(blogs) και των δωματίων συναντήσεων (chat rooms) και περιλαμβάνει ασκημένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων, με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Επιβλαβείς συμπεριφορές Το γεγονός ότι το Διαδίκτυο δεν είναι υπό τη δικαιοδοσία κανενός, καθιστά αδύνατο τον έλεγχο του περιεχομένου του. Ιστοσελίδες για ανορεξία, αυτοκτονία, σατανισμό και τυχερά παιχνίδια υπάρχουν πολλές και παρακινούν σε επιβλαβείς συμπεριφορές.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Ηλεκτρονικός Τζόγος Με τον όρο Ηλεκτρονικός Τζόγος, εννοούμε τη δραστηριότητα κατά την οποία δύο ή περισσότερα άτομα συναντιόνται διαδικτυακά με σκοπό την ανταλλαγή στοιχημάτων.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο :

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Ιοί(virus) Ιός είναι κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή συνήθως εν αγνοία του χρήστη και ενεργοποιείται είτε κάποια προκαθορισμένη χρονική στιγμή είτε ύστερα από κάποια συγκεκριμένη ενέργεια.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Παιδική Πορνογραφία Παιδική πορνογραφία ορίζεται ως οι αναπαραστάσεις ανηλίκων που συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις ή καταστάσεις που υποδηλώνουν σεξουαλικές δραστηριότητες.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Παραπληροφόρηση (Misinformation) Παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο είναι δυνατό να συμβεί με την παρουσίαση διαφόρων ψευδών ή αναληθών ή τροποποιημένων πληροφοριών σε ιστοσελίδες, με πιθανό σκοπό την παραπλάνηση μας. Παραπληροφόρηση συμβαίνει και όταν οι πληροφορίες είναι ελλιπείς με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Παραποίηση Γλώσσας Όταν κάποιος μιλάει στο διαδίκτυο με greeklish και όχι Ελληνικά.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Παραβίαση Ιδιωτικότητας Σε κάθε βήμα της περιδιάβασης μας στο Διαδίκτυο “προσφέρουμε” προσωπικές πληροφορίες. Η περιήγηση μας στο Διαδίκτυο έχει πολλά κοινά με τη ζωή μας στο φυσικό κόσμο. Έτσι τίθενται κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα της προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων, καθώς ότι και αν κάνουμε στο Διαδίκτυο αφήνει ίχνη .

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο * Υποκλοπή Προσωπικών στοιχείων (Phishing) Είναι η πράξη της εξαπάτησης ενός χρήστη κάνοντας τον να δώσει προσωπικές πληροφορίες σε μια «πλαστή ιστοσελίδα» στο Διαδίκτυο.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Φυσικές Παθήσεις (1) Η πολύωρη χρήση του Διαδικτύου, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας. Πέρα από τις διαταραχές στην όραση εξαιτίας της έκθεσης σε ακτινοβολία, η ενασχόληση για πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή χωρίς διάλειμμα, ή εναλλαγή δραστηριοτήτων, μπορεί να προκαλέσει διάφορες μυοσκελετικές παθήσεις.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο *Φυσικές παθήσεις (2) Κακώσεις όπως ο ευθειασμός του αυχένα, ο πόνος του αγκώνα (tennis elbow), τενοντίτιδα, πηχαιοκαρπική άρθρωση και άλλες παθήσεις έχουν συνδέσει το όνομα τους με την υπερβολική χρήση του υπολογιστή.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας:

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας Από τις: Κασσάνδρα Τσάπια Ευαγγελία Ρέκκα Αγγελική-Μαρία Πρίπορα

authorStream Live Help