Scurt ghid pentru combaterea insomniei

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Stilul de viata extrem de haotic cu care ne-am obisnuit deja (program prelungit la birou, nopti nedormite inaintea unui termen de livrare, jonglarea unui loc de munca cu studiile s.a.m.d.) are efecte devastatoare asupra calitatii odihnei din fiecare noapte. Pentru a combate repercursiunile stresului zilnic umanitatea a investit timp si resurse in realizarea celor mai bune saltele pentru pat, noile inovatii in domeniu ducand la aparitia a ceea ce astazi numim saltele relaxa sau saltele latex. Si nu ne-am oprit aici. Am avut inspiratia sa regandim intregul concept de perna de dormit, astazi avand la dispozitie o gama foarte variata. Atat pentru cei care sufera de insomnie cronica cat si pentru insomniacii ocazionali, adormitul poate fi un adevarat chin; acestia sunt cei care atunci cand intregul oras doarme, noi inca ne foim in pat, privind cu ochi impaienjeniti de oboseala umbrele de pe peretii camerei. Vestea buna este ca astazi va invitam sa puneti in aplicare planul de 7 pasi simpli pe care l-am pregatit special pentru voi, insomniacii secolului 21.

Comments

Presentation Transcript

Combate insomnia urmand cativa pasi simpli!:

Combate insomnia urmand cativa pasi simpli!

PowerPoint Presentation:

Atat pentru cei care sufera de insomnie cronica cat si pentru insomniacii ocazionali, adormitul poate fi un adevarat chin; acestia sunt cei care atunci cand intregul oras doarme, noi inca ne foim in pat, privind cu ochi impaienjeniti de oboseala umbrele de pe peretii camerei. Vestea buna este ca astazi va invitam sa puneti in aplicare planul de 12 pasi simpli pe care l-am pregatit special pentru voi, insomniacii secolului 21.

PowerPoint Presentation:

1. Prima intrebare pe care trebuie sa v-o puneti este legata de confort : M-as putea simti si mai confortabil? Daca raspunsul este da, atunci este momentul sa ajustati cateva lucruri, iar noi va sugeram sa luati in considerare urmatoarele: T emperatura optima a camerei P ozitia preferata de somn - Pijamalele

PowerPoint Presentation:

2. Al doilea aspect tine de iluminare . Majoritatea oamenilor prefera sa adoarma pe intuneric, insa daca nu aveti cum face asta, atunci va recomandam sa folositi masti de somn pentru acoperirea ochilor. Pentru cei care nu pot adormi in absenta unei lumini oricat de reduse, puteti lasa aprinsa lumina pe hol sau pe cea de la baie.

PowerPoint Presentation:

3. Unii dintre noi nu pot adormi decat in liniste completa . Daca aceasta este o necesitate si pentru voi, atunci cumparati dopuri pentru urechi pentru o izolare fonica. In acelasi timp, puteti asculta muzica linistitoare clasica de fundal la un volum scazut sau va puteti alcatui un playlist cu piesele preferate. Sunetele familiare sunt oricum de preferat celor intermitente, inclusiv zgomotul ploii batand in geam sau al apei curgand la robinetul dintr-o camera apropiata.

PowerPoint Presentation:

Exersati cateva tehnici de relaxare . Una dintre tehnicile cele mai bune este aceea de a relaxa toti muschii din corp, fiind intinsi pe spate in pat. Incepeti cu varfurile degetelor de la picioare si urcati gradual spre glenze, pulpe, genunchi pana ajungeti in zona capului. Daca aveti problema cu concentrarea si va surprindeti gandindu-va la altceva, este in regula, trebuie doar sa reincepeti exercitiul de unde ati ramas.

PowerPoint Presentation:

Tehnicile de respiratie sunt extrem de eficiente, in special atunci cand sunteti agitati si nu puteti adormi din cauza sirului interminabil de ganduri, intrucat presupun ca intreaga voastra atentie sa se focuseze doar pe ciclul inspiratie-expiratie. Tot ce aveti de facut este sa fiti atenti la propria respiratie si la micile senzatii pe care aceasta le provoaca la nivel corporal. Va fi destul de dificil sa va mentineti nivelul concentrarii in primele cateva minute de la inceperea exercitiului, insa pe termen lung merita efortul.

PowerPoint Presentation:

O alta metoda destul de eficienta este cititul inainte de culcare. Focusarea pe o singura activitate va poate ajuta sa uitati de problemele pe care ati incercat sa le rezolvati pe durata zilei. Pentru rezultate garantate, alegeti o carte plictisitoare sau dificil de inteles si va asiguram ca veti casca in mai putin de jumatate de ora.

PowerPoint Presentation:

Exercitiile de imaginatie sunt iar o solutie la indemana oricui. Si nu ne referim la clasicul scenariu cu numaratul oilor sarind peste gard, ci la ceva ce va testeaza un pic limitele imaginatiei. Printre cele mai interesante exercitii de imaginatie sunt cele in care trebuie sa explorati idei neobisnuite, sa construiti mental o casa sau sa faceti ceva ce v-ati dorit dintotdeauna impreuna cu persoana draga.

PowerPoint Presentation:

Acum ca aveti raspunsul pentru problema adormitului, mai ramane sa aflati care sunt criteriile pentru alegerea unei saltele pentru pat potrivite sanatatii voastre sau cum sa va alegeti perna de dormit potrivita voua .

PowerPoint Presentation:

Poze: www.siestabedding.com si www.freedigitalphotos.net www.siestabedding.com

authorStream Live Help