SOLVING WORD PROBLEMS

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

SOLVING WORD PROBLEMS:

SOLVING WORD PROBLEMS

PROBLEM NO. 1:

PROBLEM NO. 1 Rosalyn jogged 1.35 km on Monday. Each day after that, she jogged 0.8 km more than the day before. If this pattern continues, what is the distance Rosalyn would jog on Sunday?

Follow the four-step plan to solve the problem.:

Follow the four-step plan to solve the problem. 1. UNDERSTAND. Identify the question. the distance Rosalyn would jog on Sunday Identify the relevant facts. jogged 1.35 km on Monday, jogged 0.8 km more than the day before

Slide 4:

2. PLAN. Choose a strategy. Making a list. 3. SOLVE. Perform the strategy. DAY DISTANCE COVERED (km) Monday 1.35 Tuesday 1.35+0.8= 2.15 Wednesday 2.15+0.8= 2.95 Thursday 2.95+0.8= 3.75 Friday 3.75+0.8= 4.55 Saturday 4.55+0.8= 5.35 Sunday 5.35+0.8= 6.15

Slide 5:

Answer: Rosalyn will jog 6.15 km on Sunday. 4. CHECK. Verify if the answer is correct. Work backwards. 6.15-0.8= 5.35 3.75-0.8= 2.95 5.35-0.8= 4.55 2. 95-0.8= 2.15 4.55-0.8= 3.75 2.15-0.8= 1.35 The answer is correct.

authorStream Live Help