36Paulo Coelho - Raj ili pakao

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Raj ili Pakao? :

Raj ili Pakao? Paulo Coelho

Slide 2:

Jedan čovjek,njegov konj i pas koračali su nekim putem . Dok su prolazili kraj jednog velikog stabla, pogodi ih grom i ubije na mjestu.

Slide 3:

Ali putnik nije primijetio da je napustio ovaj svijet i nastavio je da hoda zajedno sa svojim pratiocima . Ponekad, umrlima treba vremena da shvate da se nalaze u novim uvjetima..

Slide 4:

Dugo su hodali ; po peli su se na neki brežuljak, sunce je pržilo, a oni su bili oznojeni i žedni . Na jednoj okuci ugledaše veličanstvena kamena vrata koja su vodila na trg popločan zlatom, a nasred trga se uzdizala fontana iz koje je tekla voda .

Slide 5:

Putnik se obrati čovjeku koji je stražario pred vratima . - “ Dobar dan " - “ Dobar dan " odgovori stražar - “ Kakvo je ovo mjesto, kada je toliko lijepo ?" - “ Ovo je nebo “

Slide 6:

- “ Baš dobro što smo stigli na nebo , jako smo žedni !" - “ Slobodno uđite i napijte se vode ". Stražar je pokazao na fontanu. - “ I moj konj i pas su žedni " - “ Žao mi je ", reče stražar, “ ali ovdje je zabranjen ulaz životinjama ".

Slide 7:

Čovjek je bio jako razočaran; bio je jako žedan , ali nije htio da samo on pije. Zahvalio se stražaru i nastavio. Kada je prošao brežuljak, putnik i njegove životinje stigoše do nekog mjesta gdje su stajala stara vrata koja su vodila do zemljane staze uokvirene drvećem .

Slide 8:

U sjenci stabala ležao je čovjek sa šeširom ; i vjerojatno drijemao . - “ Dobar dan " reče putnik . Čovjek samo klimnu glavom . - “ Ja, moj konj i moj pas smo jako žedni ". - “ Ovdje je jedan izvor među stijenama” reče čovjek pokazujući na mjesto.

Slide 9:

I doda : - “ Pijte koliko god želite ". Čovek, konj i pas približiše se izvoru i napiše vode . Putnik ode da se zahvali . - “ Vratite se kad god želite ", reče čovjek .

Slide 10:

- “ A kako se zove ovo mjesto ?" - " NEB O." - “ Nebo ? Ali stražar ispred kamenih vrata je rekao da je ono tamo nebo "

Slide 11:

- “ Ono tamo nije nebo, ono je pakao ". Putnik ostade zbunjen . - “ Trebali biste da zabranite onima tamo da koriste vaše ime ! Jer takva laž stvara veliku zbrku !"

Slide 12:

- “ Ma nikako . U stvari, samo nam čine uslugu. Jer tamo se zadržavaju svi oni koji se ne libe da napuste svoje najbolje prijatelje ..." Odgovori stražar.

Slide 13:

Ne napuštaj nikad svoje prijatelje Zato što : Pronaći prijatelja je Milost , Imati prijatelja je Dar , Sačuvati prijatelja je Vrlina , Biti tvoj prijatelj ! To je čast …

Slide 14:

Zato : Pitamo se ponekad zašto nam prijatelji stalno šalju mejlove sa šalama, bez ijedne napisane riječi. Možda to možemo objasniti i ovako . Kada imamo puno posla, ali želimo nekom da stavimo do znanja da ga nismo zaboravili, što radimo ? Šaljemo nešto što će ga nasmijati . Kada nemamo ništa posebno da kažemo, šaljemo šale, da bismo uljepšali dan i nasmijali sve one s kojima želimo da ostanemo u kontaktu.

Slide 15:

A kada imamo što da kažemo, ali ne znamo kako, opet radimo isto, jer želimo da stavimo do znanja da ih se još sjećamo, i da su još važni za nas, što onda radimo?_ Opet šaljemo nešto što će ih nasmijati a što je nasmijalo i nas. Sljedeći put kad dobijete nešto slično, nemojte pomisliti “evo još jedan mejl”, već pomislite i na to, da je danas, s druge strane kompjutera, vaš prijatelj mislio na vas i poslao vam još jedan osmijeh .

Slide 16:

- POZDRAV SVIM PRIJATELJIMA!

authorStream Live Help