Africa de Sud Natal, Durban

Views:
 
     
 

Presentation Description

YOU CAN DOWNLOAD THIS PRESENTATION AS PPSX HERE: https://ma-planete.com/pps/websiteview/catid_40/id_526812/title_Africa-de-Sud-Durban/ SLIDESHARE LINK: http://www.slideshare.net/michaelasanda/durban-6290059 Thank you! KwaZulu Natal este o provincie situată pe coasta de est a Africii de Sud, populaţia cea mai numeroasă fiind zulu, care îşi păstrează şi în prezent aşezările tradiţionale. Oraşul reşedinţă este Pietermaritzburg dar cel mai mare oraş este Durban

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Africa de Sud - Durban KwaZulu Natal este o provincie a Africii de Sud care a luat naştere în anul 1994 prin unirea provinciilor Homeland KwaZulu şi Natal. Ea este situată pe coasta de est, populaţia cea mai numeroasă fiind zulu, care îşi păstr ează şi în prezent aşezările tradiţionale.

PowerPoint Presentation:

Ora şul reşedinţă este Pietermaritzburg dar cel mai mare oraş este Durban.

PowerPoint Presentation:

După abolirea Apartheidului infracţionalitatea a crescut mult în Durban, unul dintre cele mai mari porturi ale Africii

PowerPoint Presentation:

În KwaZulu-Natal îşi are reşedinţa şi monarhul zulu, Regele Goodwill Zwelithini kaBhekuzulu. Deşi nu are o reală putere politică el are un buget asigurat de stat şi se bucură de o influenţă considerabilă asupra populaţiei zulu din provincie. Regele zulu are şase neveste şi în mod tradiţional în fiecare an se organizează o ceremonie când regele primeşte o nouă soţie.

PowerPoint Presentation:

Regele a păstrat această ceremonie, numită "Reed Dance" dar nu pentru a-şi alege o nouă soţie ci pentru a promova abstinenţa până la căsătorie, cu scopul de a păstra cultura Zulu şi a preveni răspândirea SIDA, ştiind că în KwaZulu Natal este cea mai mare rată de infectare HIV/AIDS.

PowerPoint Presentation:

Spre deosebire de Provincia Capului, aici populaţia este aproape în totalitate neagră. Pe stradă nu vezi nici un alb, iar oraşul este foarte murdar.

PowerPoint Presentation:

Rata de infracţionalitate este foarte ridicată şi eşti sfătuit să nu circuli prin oraş.

PowerPoint Presentation:

Moscheea Juma Musjid, construită în 1930, cea mai mare din emisfera sudică.

PowerPoint Presentation:

68% dintre cetăţeni sunt creştini şi doar 3% musulmani.

PowerPoint Presentation:

Durban are patru universităţi dar conform recensământului din 2001, 23% din populaţia de 20 de ani sau mai mulţi, nu a primit nici un fel de educaţie.

PowerPoint Presentation:

Poşta Centrală (1885) a servit ca Primărie până în anul 1910 când s-a construit noua Primărie după modelul celei din Belfast.

PowerPoint Presentation:

Monumentul Reginei Victoria în piaţa centrală din faţa primăriei

PowerPoint Presentation:

Primăria nouă găzduieşte la etajul doi o galerie de artă. O cunoscută pictoriţă din Durban este Elga Rade ( ea l-a pictat pe regele zulu Cetshwayo în primăria din Cardiff) Elga Rade

PowerPoint Presentation:

Regele zulu Cetshwayo i-a învins pe britanici în bătălia de la la 22 ianuarie 1879, cea mai mare ş i mai ru ş inoas ă î nfr â ngere din toat ă istoria Marii Britanii. R ă mas ă î n istorie drept B ă t ă lia de la Isandlwana, aceasta va î nsemna, practic, decimarea unui î ntreg corp de armat ă englez î n fa ţ a a 22.000 de r ă zboinici zulu. Mbongeni Ngema a scris povestea Regelui zulu Cetshwayo care a fost capturat însă şi dus în Anglia. Adrian Nicolae

PowerPoint Presentation:

Formaţia Soul Brothers a interpretat cântecele scrise de Mbongeni Ngema

PowerPoint Presentation:

Acoperişul fostei gări (Turist Junction), proiectată la sfârşitul sec XIX de o firmă din Londra poate susţine 5 m de zăpadă de oarece planurile au fost încurcate cu cele ale gării din Toronto (acoperişul căreia s-a prăbuşit în prima iarnă cu zăpadă!)

PowerPoint Presentation:

Fotografii: ♦ Sanda Negruţiu ♦ Sanda Foişoreanu Prezentare: Sanda Foişoreanu Fond muzical: ♦ M bongeni N gema - B eautiful little mama's

authorStream Live Help