Paris Place de la Concorde

Views:
 
     
 

Presentation Description

YOU CAN DOWNLOAD THIS PRESENTATION HERE: http://www.nicepps.ro/prezentare-powerpoint-paris-place-de-la-concorde-23159.html http://www.slideshare.net/michaelasanda/place-de-la-concorde La place de la Concorde est située au pied de l'avenue des Champs-Élysées dans le 8e arrondissement à Paris, en France. Il s'agit de la deuxième plus vaste place de France (après la place des Quinconces à Bordeaux)

Comments

Presentation Transcript

Slide 1:

PLACE DE LA CONCORDE Paris

Slide 6:

Amenajarea Pieţii Ludovic XV a început în 1755, având în centru statuia acestuia, răsturnată după 30 de ani

Slide 7:

Devenită Piaţa Revoluţiei în anul 1793, aici au fost ghilotinaţi Ludovic XVI, Maria-Antoaneta, Danton, Robespierre, în total 1343 de victime.

Slide 8:

Apoi i s-a dat acestui loc însângerat un nume de speranţă: Place de la Concorde iar în centrul ei s-a ridicat un monument fără culoare politică, ob eliscul .

Slide 9:

Obeliscul, vechi de 3300 de ani, provenind de la templul lui Ramses II de la Luxor, a fost primit în dar de la viceregele Egiptului, Mehmet Ali. După călătoria de 4 ani de la Luxor la Paris, a fost instalat în centrul pieţii iar alături au fost construite două fântâni inspirate de cele din Piaţa Sfântul Petru de la Roma

Slide 11:

Obeliscul de granit ridicat în anul 1836 are 23 de metri înălţime, şi cântăreşte 230 de tone

Slide 12:

Piaţa octogonală amenajată de Gabriel are 84000 m ² şi opt socluri au fost construite pentru statuile oraşelor. Clădirile gemene, H ô tel de la Marine şi H ô tel de Crillon mărginesc rue Royale care duce la biserica Madeleine.

Slide 13:

De cealaltă parte a pieţii, Palatul Bourbon, situat dincolo de Pont de la Concorde, construit în 1787-1791 din pietrele recuperate din demolarea Bastiliei

Slide 14:

Pont de la Concorde a fost construit (1787-1791) din pietrele Bastiliei „pentru ca poporul să poată călca permanent în picioare vechea închisoare”

Slide 15:

Intrarea spre Grădinile Tuileries este străjuită de două statui pe cai înaripaţi (Mercur şi Renomm é e), copii după Coysevox (originalele la Louvre)

Slide 29:

La H ô tel de Crillon au locuit şi împăratul Hiro-Hito, George V al Angliei, Theodore Roosevelt.

Slide 30:

Autorul celor două clădiri, Jacques Ange Gabriel (1698-1782), a fost prim-arhitect al lui Ludovic XV şi director al Academiei de Arhitectură.

Slide 36:

Fotografii: ♦ Mara Chin ţa ♦ D aniela Iacob Prezentare: S anda Foişoreanu www.slideshare.net/michaelasanda Fond muzical : ♦ Charles Aznavour - J'aime Paris au mois de mai ♦ Florent Pagny - Savoir Aimer

authorStream Live Help