ecologische voetafdruk toyota

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Grootste autofabrikant ter wereld:

Grootste autofabrikant ter wereld Ze produceren auto’s in verschillende prijsklassen.

PowerPoint Presentation:

Eind 19 e eeuw richt Sakichi Toyoda de weeffabriek Toyota Automatic Loom Works op. In 1927 krijgt zijn zoon Kiirchiro de leiding en hij gaat experimenteren met het maken van auto’s. In 1935 is er het eerste prototype de Toyota A1.

Hoe kon Toyota zoveel groter worden dan andere autofabrikanten?:

Hoe kon Toyota zoveel groter worden dan andere autofabrikanten?

PowerPoint Presentation:

In 1937 beheerste Ford en General Motors de wereldwijde markt. Toyota’s strategie als nieuwkomer was niet op prijs concurreren met behulp van een groot marketingbudget, maar ervoor zorgen dat het product beter werd dan die van de concurrent. De concurrenten hadden een massaproductie op basis van de principes van Taylor. Toyota pakte haar productie anders aan; ze creëerden een model van massaproductie die beter op de wensen van de klant kon inspelen en waarin er doorlopend werd gestuurd op efficiencyverbeteringen. Ze betrokken leveranciers bij het productieproces en hierdoor bereikten ze een hogere productiesnelheid en werden er minder fouten gemaakt. Toyota wordt gezien als de aartsvaarder van lean-production en het just-in-time principe.

Toyota produceert auto’s voor iedereen:

Toyota produceert auto’s voor iedereen Van familieauto’s

Toyota produceert auto’s voor iedereen:

Toyota produceert auto’s voor iedereen Tot sportwagens

Toyota produceert auto’s voor iedereen:

Toyota produceert auto’s voor iedereen Tot Trucks

Heeft toyota er goed aan gedaan auto’s te maken voor iedereen?:

Heeft toyota er goed aan gedaan auto’s te maken voor iedereen?

PowerPoint Presentation:

Het lijkt erop dat Toyota het goede heeft gedaan door auto’s te produceren voor iedereen. Het past bij hun lean-production en just-in-time principe; ze kunnen auto’s produceren naar de vraag. Daarnaast hebben ze zo een groot marktaandeel kunnen verkrijgen en zijn ze de grootste autoproducent ter wereld geworden.

Maar dan…. Toyota loopt grote imagoschade op:

Maar dan…. Toyota loopt grote imagoschade op

PowerPoint Presentation:

Al sinds 2002 worden dodelijke ongelukken in verband gebracht met het blijven hangen van het gaspendaal in Toyota auto’s. Toyota zegt echter dat dit komt doordat de vloermatten achter het gaspendaal blijven hangen en geeft als advies de matten te verwijderen. Echter na verschillende onderzoeken komt het blijven hangen van het gaspendaal toch naar boven. In 2009/2010 moet Toyota dan ook meer dan 8 miljoen auto’s terugroepen in verband met dit veiligheidsprobleem.

PowerPoint Presentation:

Toyota president Akio Toyoda geeft als verklaring voor dit probleem dat “ the firm may have grown too quick and priorities became confused”. Ik denk dat Toyota inderdaad te snel groeide . Bij een snelle expansie focussen bedrijven zich op het betreden van nieuwe markten , het uitbreiden van hun services etc. Het gevaar dat hierbij kan ontstaan is dat leidinggevende gestressed raken , wat kan leiden tot slechte managementbeslissingen . Hierdoor kan de veiligheid in gevaar komen .

Wat zou Toyota de komende jaren moeten doen?:

Wat zou Toyota de komende jaren moeten doen?

PowerPoint Presentation:

Toyota moet terugkeren naar hun basisprincipes en de strategie waarmee ze groot zijn geworden: ervoor zorgen dat hun producten beter zijn dan die van de concurrent. Daarnaast moeten ze er ook voor zorgen dat hun “ kaizen ” cultuur terugkomt in de organisatie; een cultuur waarin continue verbetering centraal staat.

Tot slot: Hoe kunnen groeinde bedrijven kwaliteitsproblemen in de toekomst voorkomen?:

Tot slot: Hoe kunnen groeinde bedrijven kwaliteitsproblemen in de toekomst voorkomen?

PowerPoint Presentation:

Groeiende bedrijven kunnen in de toekomst kwaliteitsproblemen voorkomen door de aannames “alle groei is goed” en “hoe groter hoe beter” te laten varen. Ze moeten, zoals Edward Hess het noemt, smart growth proberen te bereiken. Dit is een groei die duurzaam is en waarbij innovatief denken nodig is. Door het verbeteren van de customer experience kan er groei bereikt worden.

Bronnen:

Bronnen http://www.sermelo.com/news-and-insights/post/In-their-search-for-growth,- companies-must-change-their-attitude/8 http:// www.tutor2u.net/blog/index.php/business-studies/comments/brilliant-video-for-just-in-time-and-kaizen http://www.sprout.nl/163/dossier/171/21291/levensfasen-groeien/zo-werd-toyota-groot.html

authorStream Live Help