4

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Pembinaan rumah dipengaruhi oleh faktor sejarah, geografi, keselamatan dan kepadatan penduduk.   SETIAP RUMAH MEMPUNYAI 'REKA BENTUK' :

Pembinaan rumah dipengaruhi oleh faktor sejarah , geografi , keselamatan dan kepadatan penduduk . SETIAP RUMAH MEMPUNYAI 'REKA BENTUK'

PowerPoint Presentation:

RUMAH KUTAI Reka bentuk rumah Kutai di Perak sama seperti rumah di Aceh dan Makasar, Indonesia. Menurut sejarah, orang Bugis dan Aceh pernah menetap di Perak. *rumah Kutai hanya terdapat di negeri Perak

PowerPoint Presentation:

RUMAH MINANGKABAU Reka bentuk rumah ini melentik seperti tanduk kerbau. Reka bentuknya sama seperti reka bentuk rumah di Sumatera, Indonesia. Menurut sejarah, orang Minangkabau telah datang dan menetap di Negeri Sembilan dengan membuat rumah dan mengekalkan reka bentuk seperti rumah mereka di Minangkabau.

PowerPoint Presentation:

RUMAH INGGERIS Terdapat rumah di Cameron Highlands, Pahang yang sama seperti rumah Inggeris di England. Ini kerana orang Inggeris telah membina rumah tersebut semasa menjajah negara kita.

PowerPoint Presentation:

RUMAH JAWA Reka bentuk rumah Jawa di Indonesia mempunyai pengaruh reka bentuk rumah di Belanda. Menurut sejarah, Indonesia pernah dijajah oleh Belanda.

authorStream Live Help