Владимир Димитров –Майстора е изтъкнат български художник – Копие

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Владимир Димитров –Майстора е изтъкнат български художник.Едно от големите имена в българската живопис.Твори през първата половина на 20-ти век. Неговите портрети и композиции притежават изразителни цветове и символно излъчване.От 1924г. до 1951 г. живее постоянно в с.Шишковци и през този период творбите му са свързани предимно с хората и природата в Кюстендилския край.:

Владимир Димитров –Майстора е изтъкнат български художник.Едно от големите имена в българската живопис.Твори през първата половина на 20-ти век. Неговите портрети и композиции притежават изразителни цветове и символно излъчване.От 1924г. д о 1951 г. живее постоянно в с.Шишковци и през този период творбите му са свързани предимно с хората и природата в Кюстендилския край.

Клод Моне е френски художник,основател, водач и непоколебим защитник на стила импресионизъм.Роден е в Париж на 14 ноември 1840г.Считан е за модел на импресионизма,тъй като неговото отдаване на идеалите на импресионизма не се променя през цялата му продължителна кариера.За това допринася и фактът,че една от неговите картини(Импресия,Изгряващо слънце, Париж 1872) дава името на движението.:

Клод Моне е френски художник,основател, водач и непоколебим защитник на стила импресионизъм.Роден е в Париж на 14 ноември 1840г.Считан е за модел на импресионизма,тъй като неговото отдаване на идеалите на импресионизма не се променя през цялата му продължителна кариера.За това допринася и фактът,че една от неговите картини ( Импресия,Изгряващо слънце, Париж 1872 ) дава името на движението.

Иван Мърквичка е български художник от чешки произход.Живописец,педагог и обществен деец.Той е един от създателите на новото българско изобразително изкуство.Най-значителни са художествените му достижения в битовия жанр: народни обичаи, празненства,като образец в този жанр е прочутата му картина „Ръченица“.Оставил е портрети с голяма художествена стойност.:

Иван Мърквичка е български художник от чешки произход.Живописец,педагог и обществен деец.Той е един от създателите на новото българско изобразително изкуство.Най-значителни са художествените му достижения в битовия жанр: народни обичаи, празненства,като образец в този жанр е прочутата му картина „Ръченица“.Оставил е портрети с голяма художествена стойност.

Винсент Вилем ван Гог ( 1853-1890 ) е нидерландски художник, смятан за един от най-великите художници в историята на европейското изкуство.Той е един от най-видните представители на постимпресионизма.Не е особено известен приживе, но посмъртно славата му се разнася.Една от най-известните му творби е „Слънчогледите“(1888) :

Винсент Вилем ван Гог ( 1853-1890 ) е нидерландски художник, смятан за един от най-великите художници в историята на европейското изкуство.Той е един от най-видните представители на постимпресионизма.Не е особено известен приживе, но посмъртно славата му се разнася.Една от най-известните му творби е „Слънчогледите“ (188 8 )

Леонардо да Винчи е знаменит италиански архитект,скулптор и художник от епохата на Ренесанса.За него се казва,че е всеобхватен гений.Леонардо е прочут заради картините си,най-известните от които са „Тайната вечеря“ и „Мона Лиза“.:

Леонардо да Винчи е знаменит италиански архитект,скулптор и художник от епохата на Ренесанса.За него се казва,че е всеобхватен гений.Леонардо е прочут заради картините си,най-известните от които са „Тайната вечеря“ и „Мона Лиза“.

authorStream Live Help