Emo-picture

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ПЕТ КАРТИНИ :

ПЕТ КАРТИНИ ПЕТ КАРТИНИ, КОИТО ВСЕКИ ВТОРОКЛАСНИК ТРЯБВА ДА ЗНАЕ Автор: Емил Георгиев, 2а клас, 54.СОУ „Св. Иван Рилски“ 2016 г .

„Момичето с перлената обеца“ :

„Момичето с перлената обеца“ Това е може би най-популярната картина на известният холандски художник – Йоханес Вермеер. Наричат я „Мона Лиза „ на Севера. Картината е рисувана с маслени бои върху платно през 1665г. Една от големите загадки на изкуството и до днес е – Кое е момичето с перлената обеца?

„Раждането на Венера“:

„Раждането на Венера“ „Раждането на Венера“ е к артина на италианският художник Сандро Ботичели. В лявата част на картината е изобразен западния вятър Зефир със своята съпруга Хлорида,който духа вържу раковината,създавайки вятър,напълнен с цветя. Новост при Ботичели е нанасянето на защитен слой от яйчен жълтък върху картината,благодарение на което „Раждането на Венера“ се запазва добре.

„Тайната вечеря“:

„Тайната вечеря“ „Тайната Вечеря“ е стенопис от Леонардо да Винчи. В християнската традиция Тайната вечеря е последната вечеря на Исус с апостолите преди разпятието му . По време на вечерята Исус казва че един от тях ще го предаде на римляните. За разлика от много други произведения на изкуството това не е било частна собственост, защото не може да се премества.

„Откъде идваме? Кои сме? Къде отиваме?“:

„Откъде идваме? Кои сме? Къде отиваме?“ Най-известното платно на Пол Гоген се разглежда не от ляво на дясно, а обратното - от дясно на ляво . В този ред се развива физическия и духовния живот на човека – от зараждане на душата му до смъртния час. Гоген рисува картината на остров Таити, където художникът бяга няколко пъти от цивилизацията .

„Слънчогледи“:

„Слънчогледи“ През 1888 г . Винсент Ван Гог напуска Париж, за да рисува под яркото слънце на Южна Франция, канейки Пол Гоген да се присъедини към него . В очакване на госта, Винсент започва да рисува натюрморта, за да украси с него стаята на своя приятел. „Слънчогледите“ са били създадени в знак на гостоприемство и уважение, което Ван Гог изпитва към Пол Гоген.

БЛАГОДАРИМ ЗА ВНИМАНИЕТО!:

БЛАГОДАРИМ ЗА ВНИМАНИЕТО!

authorStream Live Help