Пет картини Алекс Протогеров

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

5 картини:

5 картини Презентира: Алекс Протогеров, 2.а клас, 54.СОУ“Св.Иван Рилски“, г р. София, 2016 г.

Slide2:

Професор Иван Мърквичка е български художник от чешки произход . Роден в село Видим при Дуба, Чехия на 23 април 1856г. Най-значителни са художествените му достижения в битовия жанр. Едно от най-известните му произведения е картината “ Ръченица ”.

Владимир Димитров – Майстора е изтъкнат български художник. Едно от големите имена в българската живопис. Роден е през 1882 г. в село Фролош. Една от знаковите творби е "Българска мадона". :

Владимир Димитров – Майстора е изтъкнат български художник. Едно от големите имена в българската живопис . Роден е през 1882 г. в село Фролош . Една от знаковите творби е " Българска мадона ".

Васил Иванов Горанов е български художник, живописец. Роден е през 1972г на 12 август. Една от известните му картини е ‘Розобер’:

Васил Иванов Горанов е български художник, живописец. Роден е през 1972г на 12 август. Една от известните му картини е ‘ Розобер ’

Клод Моне е френски художник. Моне е любител на рисуването на контролираната природа - неговите градини в Живерни, с водните лилии, езерото и моста. „Водни лилии“ е нарисувана точно в градината му в Живерни.:

Клод Моне е френски художник. Моне е любител на рисуването на контролираната природа - неговите градини в Живерни , с водните лилии, езерото и моста. „ Водни лилии“ е нарисувана точно в градината му в Живерни .

Леонардо да Винчи е роден на 15 април 1452г. Той е знаменит италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник от епохата на Ренесанса. Една от най-известните му картини е ”Тайната вечеря”. На картината е изобразена сцена от Тайната вечеря от последните дни на Исус, както е описано в Библията. Творбата е една от най-познатите и ценни картини в света. :

Леонардо да Винчи е роден на 15 април 1452г. Той е знаменит италиански архитект , изобретател , инженер, скулптор и художник от епохата на Ренесанса . Една от най-известните му картини е ” Тайната вечеря ” . На картината е изобразена сцена от Тайната вечеря от последните дни на Исус , както е описано в Библията . Творбата е една от най-познатите и ценни картини в света.

authorStream Live Help