Известни картини в света

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Учебен проект по изобразително изкуство на Антонио Готев, 2.а клас, 54.СОУ, София

Comments

Presentation Transcript

Пет картини :

Пет картини Автор: Антонио Готев, 2.а клас, 54-то СОУ “Св. Иван Рилски” София, 2016г .

Известни картини в света:

Известни картини в света Най-известните картини в света не се продават и обикновено са собственост на музеи. Трудно може да се изчисли цената им – тя е безценна. Има картини, които са толкова прочути, че дори и да не се интересувате от изобразително изкуство, ще можете да ги разпознаете. Аз ще ви представя 5 от тях.

1. Мона Лиза – намира се в Лувъра, Париж, Франция :

1. Мона Лиза – намира се в Лувъра, Париж, Франция Започваме с вероятно най-обсъжданата картина – картината на Леонардо да Винчи от 16-ти век, наречена „Джокондата“ („веселата жена“). На въпроса защо жената се усмихва така загадъчно и как е успяла да стои неподвижна и усмихната толкова много време, историци и учени изказват предположение, че Джокондата всъщност е имала болест, която не е позволявала на лицевите мускули да се отпуснат. Според изследвания на учени, когато да Винчи е завършвал картината, Мона Лиза е била бременна.

2. Звездна нощ – намира се в Музей на съвременното изкуство, Ню Йорк, САЩ :

2. Звездна нощ – намира се в Музей на съвременното изкуство, Ню Йорк, САЩ Това е една от най-известните картини на Винсент ван Гог . Макар, когато е жив, той да продава само една картина, след смъртта си ван Гог се превръща в един от най-известните художници.

3.  Раждането на Венера – намира се в Галерия Уфици, Флоренция, Италия :

3 .  Раждането на Венера – намира се в Галерия Уфици, Флоренция, Италия Сандро Ботичели е създател на картината. Картината изобразява Венера, древногръцката богиня на любовта и красотата, излизаща от огромна мидена раковина, на която богините на сезоните подават голямо наметало.

4. Тайната вечеря на Леонардо да Винчи.:

4. Тайната вечеря на Леонардо да Винчи. Една от най-известните картини в света. Не е изложена в музей, но покрива цяла стена в трапезарията на манастира Санта Мария дела Грация в Милано, Италия . Рисувана е в края на 15 век от най-известния тогава художник, Леонардо да Винчи. Картината пресъздава тайната вечеря на Исус Христос и апостолите.

5. Нощна стража на Рембранд:

5. Нощна стража на Рембранд Картината е от 1642 година. Тя била покрита с тъмен слой доста време и се е мислело, че изобразената сцена е през нощта – от там е името й. През 40-те години била почистена, но името останало. Съхранява се в музей в Амстердам

authorStream Live Help