La Cerdanya (Joan)

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

LA CERDANYA :

Ara us explicaré coses de la Cerdanya. LA CERDANYA

DADES DE LA COMARCA:

DADES DE LA COMARCA Els municipis de la comarca són: Alp, Angostrina, Bellver de Cerdanya, Bolquera, Bolvir, La Cabanassa, Das, Dorres, Èguet, Eina, Enveig, Er, Estavar, Fontanals de Cerdanya, Ger, Guils de Cerdanya, La Guingueta d'Ix, Isòvol, Lles de Cerdanya, Llívia, Llo, Martinet, Meranges, Montlluís, Oceja, Prats i Sansor, Prullans, Puigcerdá , Riu de Cerdanya, La Tor de Querol, Ur i Urús. La capital de la comarca és Puigcerdà. DADES DE LA COMARCA POBLACIÓ SUPERFÍCIE DENSITAT 14.571 habitants 547.00 km2 27 hab /km2

TERRITORI:

TERRITORI La Cerdanya ocupa la depressió que hi ha entre el Cadí- Moixeró i els Pirineus . Està constituïda per dues gran unitats de relleu : la depressió formada per la conca del Segre, plana i intensament explotada per l’home , i els vessants muntanyencs que l’emmarquen , amb un tradicional aprofitament de boscos i prats . La Cerdanya té fronteres amb dos païssos ( França i Andorra) i tres comarques catalanes Alt Urgell , Berguedà i Ripollès .

VEGETACIÓ:

VEGETACIÓ La vegetació autòctona estaria constituïda per rouredes a les cotes inferiors i per pi silvestre i pi negre a les superiors, amb abundància d’avet a les zones de 2.300 metres. Tot i que, a causa de la presència de pasturatges, hi ha explotació forestal, moltes zones estan actualment poblades per matoll. A la plana abunden els prats de sega i els cultius variats i s’ha establert a la vora del Segre un frondós bosc de ribera format per freixes, salzes i verns.

HIDROGRAFIA:

HIDROGRAFIA Els rius de la Cerdanya es troben tots en la fase de curs alt, ja que neixen aquí, a les nostres muntanyes. El Segre és el més llarg de tots. Les seves fonts es troben a l'Alta Cerdanya, al vessant septentrional del puig del Segre, al nord del Puigmal i a uns 2.300 m d'alçària. El seu recorregut fins a desembocar a l'Ebre és de 265 Km, i el seu cabal és de 11m3/sg dins de la comarca.

CLIMATOLOGIA.:

El clima de la Cerdanya és Mediterrani, de tipus Prepirinenc Occidental a la plana ceretana i Pirinenc Occidental a l’àrea del Puigpedrós. La precipitació mitjana anual queda molt condicionada per l’alçada, amb valors compresos entre els 700 mm a la plana i fins als gairebé 1000 mm als cims més alts, donant-se els màxims a l’estiu i els mínims a l’hivern. Els hiverns són molt freds, entre 2 °C i -3 ºC de mitjana i amb una marcada inversió tèrmica, i els estius suaus, entre 14 °C i 18 ºC, amb una alta amplitud tèrmica tant anual com diària. Tot l’any hi pot glaçar. CLIMATOLOGIA.

ECONOMIA:

ECONOMIA L’economia tradicional, basada en l’agricultura , la ramaderia i l’explotació forestal, ha sofert grans modificacions . La indústria tèxtil , la de la fusta i la de la construcció absorbeixen una part important de la població activa, encara que la major part està ocupada en el sector dels serveis . El clima, el paisatge i la presència de les estacions d’esquí de la Molina i la Marsella l’han convertit en una important destinació d’oci i en un centre important de segones residències . A més , l’obertura del túnel del Cadí ha provocat una important recuperació econòmica i ha consolidat el turisme com a principal font de riquesa .

:

MENJAR TIPIC Trinxat e la cerdanya

PowerPoint Presentation:

fi

authorStream Live Help