El Ripollès_ Elena i

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

El Ripollès:

El Ripollès

On està situat el Ripollès i les seves comarques frontereres:

On està situat el Ripollès i les seves comarques frontereres

Imformació:

Imformació Habitants 26.113 hab . Superficie 957,00Km Densitat 27 hab/Km2 Distància des d’on vivim 62,4km=49min.

Els municipis:

Els municipis Campdevànol Campelles Camprodon Gombrèn Llanars Les Llosses Molló Ogassa Pardines Planoles Queralbs Ribes de Freser RIPOLL Sant Joant de les Abadesses Sant Pau de Segúries Seycases Toses Vallfogona de Ripollès Vallfogona de Ter

El clima:

El clima El clima del Ripollès és Mediterani. És una comarca molt plujosa, amb valors mitjans anuals de 900 mm a 1200 mm. Els màxims pluviomètrics són a l’estiu i els mínims a l’hivern. Pel que fa a les temperatures, els hiverns són molt freds, amb mitjanes de 3 °C a -3 ºC, i els estius suaus, entre 14 °C i 20 ºC, amb una amplitud tèrmica anual alta a les valls i moderada a les serralades. Tot l’any hi pot glaçar.

La capital:

La capital La capital del Ripollès és Ripoll . Habitants 11.002 hab . Superficie 73,33Km Densitat 150 hab/Km2 Distància des d’on vivim 151,00Km=1h. i 49min.

Història:

Història La vila té uns orígens estretament vinculats amb el Comte Guifré el Pelós , qui segons una llegenda creà la senyera , i el monestir benedictí de Santa Maria , amb un important pes en la història de Catalunya, pel seu poder polític , religiós , econòmic i cultural. Però , la personalitat ripollesa s'ha forjat també amb el treball del ferro, la fabricació d'armes de foc , de tant prestigi arreu del món , les associacions , la incidència de les guerres , el modernisme , el ferrocarril... Aquests factors i d'altres , sorgits a l'època contemporània , romanen en la memòria col·lectiva de Ripoll , atès que n'han configurat la seva personalitat .

L’economia:

L’economia Com a sector primari el Ripollès té la ramaderia Bovina. Com a sector secundari té la fabricació d’aigua mineral.

Menjars tipics:

Menjars tipics La cuina ripollesa , autèntic cor de la casa de muntanya , ha estat el refugi d’un magnífic receptari basat en els bolets , els embotits de porc , els formatges , la caça i la carn de vedella i xai . Actualment , boscos i horts , ramats i corrals , continuen donant vida a la nostra gastronomia amb productes tant preuats com el xai del Ripollès . Uns béns apreciats que alimenten els fogons d’excel·lents establiments de restauració citats a les millors guies gastronòmiques . El clima i l'entorn proporcionen les condicions ideals per produir i elaborar productes de gran qualitat . Un bon àpat és un ingredient essencial per disfrutar d'unes bones vacances i la comarca del Ripollès és famosa en oferir alguns del millors productes i aliments naturals de tot Catalunya.

Alguns menjars del Ripollès:

Alguns menjars del Ripollès

Cremallera de Núria:

Cremallera de Núria Recorregut Ribes de Freser - Vall de Núria Inauguració l’any 1931 Operador FGC( Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) Municipis Ribes de Freser i Queralbs Territori cobert Ripollès , Pirineu de Girona Longitud 12,5 km Desnivell 1.059 m

ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT:

ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT

authorStream Live Help