Osona_Martí Ch i Josep M

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

COMARQUES:

COMARQUES OSONA

Posició en el mapa:

Posició en el mapa Osona és una comarca d’interior. Les seves comarques frontereres són: la Garrotxa, Selva, el Vallès Oriental, Bages i Berguedà.

La comarca:

La comarca Osona té 51 municipis i la seva capital és Vic. Una de les ciutats importants és Viladrau. Té 127.331 habitants i la seva superfície és de 1.265,13 Km aproximadament. Hi ha 101 habitants per quilòmetre quadrat, molt gran pel tamany d’aquesta comarca. La distància de Vilanova i la Geltrú a Vic es de 120 km, casi com d’aquí a Girona.

Com hi puc arribar?:

Com hi puc arribar? De Vilanova ves a Barcelona passant per Castelldefels, arriba fins a Badalona i després a Granollers, passa per La Garriga fins Centelles després a Tona i segueix fins a Osona.

RIUS, PANTANS, LLACS I MUNTANYES:

RIUS, PANTANS, LLACS I MUNTANYES Muntanyes: Creu de Gurb: Matagalls:

PowerPoint Presentation:

Rius i pantans: Riu Ter Pantà de Susqueda

PowerPoint Presentation:

Pantà de Sau: El pantà de Sau es diu així per que en aquell lloc hi havia un poble que es deia Sau. S’ha construit un pantà i per això han fer un altre poble que es diu Vilanova de Sau. Ara es pot veure el campanari de l'església que n’hi havia quan baixa el nivell de l’aigua, es veu l'església completa.

Climatologia:

Climatologia El clima d’Osona és Mediterrani Continental Humit, tot i que als relleus del nord (àrea prepirinenca) i a l’est (Montseny, Guilleries i Collsacabra) la precipitació és abundant o molt abundant i la temperatura és més baixa. La precipitació cau de manera regular durant tot l’any, però l’hivern és l’estació més seca. Pel que fa a la temperatura, l’estiu és calorós a la Plana de Vic i més fresc a la resta. L’hivern és fred a tota la comarca, amb inversió tèrmica i boires que afecten sovint la plana. L’amplitud tèrmica és alta al centre i oest de la comarca i només l’estiu queda lliure de la possibilitat de glaçades.

Coses interessants:

Coses interessants A Osona es treballa molt l’ofici de pagès perquè la terra és molt ‘’bona’’ i és perfecta per fer agricultura

Més coses interessants:

Més coses interessants A Vic hi ha un mercat molt famós. Està a la plaça de Vic els diumenges. Hi ha moltes tendes i és com el ‘’mercadillo’’ de Vic.

ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT  MARTÍ CHECA I JOSEP Mª :

ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT  MARTÍ CHECA I JOSEP Mª Si voleu preguntar alguna cosa, aixequeu la mà i espereu el vostre torn 

authorStream Live Help