PLA DE L'ESTANY_MARTI M

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

PLA DE L’ESTANY CAPITAL: BANYOLES Martí M .

PowerPoint Presentation:

NOMBRE D’HABITANTS: 17.451 hab SUPERFÍCIE: 262,83 Km2

PowerPoint Presentation:

TIPUS DE COMARCA: INTERIOR

PowerPoint Presentation:

CLIMA El clima del Pla de l'Estany és el típicament mediterrani. Tot i ser una comarca d'interior, la seva proximitat amb el litoral li proporciona temperatures suaus durant tot l'any. Durant la primavera sovintegen els dies assolellats amb temperatures agradables, que et permetran gaudir del privilegiat entorn natural. Els estius, força calorosos, permeten realitzar tot tipus d'activitats aquàtiques. A la tardor, en canvi, les temperatures es moderen i les pluges són freqüents. Els hiverns són suaus i secs.

PowerPoint Presentation:

L’Estany de Banyoles La profunditat de l’estany és de: 62 metres. La llargada és de:775 metres. La seva superfície és de: 111,7 hm2.

PowerPoint Presentation:

Menjars tradicionals. A Banyoles hi ha menjars tradicionals com per exemple: l’escudella , carn d’olla ,arròs a la cassolà i pollastre farcit. El xuixo és un dolç d'origen francès que és típic de la ciutat de Girona. És feta de pasta molt tova i mantegosa, espolsada de sucre i farcida de crema.

PowerPoint Presentation:

Danses tradicionals. A Banyoles hi ha danses tradicionals com per exemple: la dansa del contrapàs. El contrapás era el nom d‘unes dances que es ballaven encara a mitjans del segle XIX , en les quals es troba l‘ origen de la sardana actual. http://www.youtube.com/watch?v=CyY7oAcxow0

authorStream Live Help