Gironès_ Ainhoa i Ona

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

GIRONÈS

PowerPoint Presentation:

GIRONÈS El gironès és una comarca litoral . Es troba a la meitat del riu Ter. La capital de Gironès és Girona. Alguns dels municipis són: Viladesent, Celrà, Flasà, Salt.... Les comarques frontereres són: Baix Empordà, la Selva, Pla de l'estany, la Garrotxa. En aquesta comarca hi ha 130.835 habitants i la densitat de població és de 243 hab/km 2 . La superfície que ocupa és de 575 km2. La distància des d’ on vivim, que en aquest cas és Vilanova i la Geltrú, fins a Girona, és de 146 km.

PowerPoint Presentation:

POBLES I CIUTATS A la comarca del Gironès hi ha 27 pobles i ciutats que la formen.

PowerPoint Presentation:

Girona Girona és una ciutat del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona. Té una població de 96.722 habitants. Es troba a la confluència de quatre rius: el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants

PowerPoint Presentation:

Quart Quart és un municipi de la comarca del Gironès, que forma part de l’àrea metropolitana de la ciutat de Girona. És un important referent de la ceràmica i de la terrissa a Catalunya. Fa més de 700 anys que es té constància dels seus inicis. Hi ha documentats dos poblats ibèrics, el de La Creueta, situat al Puig d’en Rovira, i el de Castellar de la Selva.

PowerPoint Presentation:

. Cassa de la selva té una població de 9.055 habitants. Està situat 12 quilòmetres per sota de Girona. Hi ha una església gòtica del segle XVI. La població conserva edificis d'estil modernista Cassà de la Selva

PowerPoint Presentation:

Sarrià de Ter Sarrià de Ter és un municipi de la comarca del Gironès que forma part de l'àrea urbana de la ciutat de Girona. La població es de 4.533 habitants. A Sarrià de Ter es celebra la Festa de la matança del porc cada any.

PowerPoint Presentation:

Salt Té aproximàdament uns 29.370 habitants, viuen majoritàriament dedicats a la indústria i als serveis. Les activitats tradicionals agrícoles, especialment la de les hortes regades per la sèquia Monar, es troben en regressió. S'estén per la riba dreta del riu Ter, dins el pla de Girona .

PowerPoint Presentation:

Llagostera És el municipi més gran de la comarca. Té uns 8.100 habitants. La situació estratègica del municipi l'ha convertit en terra de pas i de connexió de l'interior gironí amb la Costa brava centre.

EL CLIMA:

EL CLIMA El clima del Gironès és mediterrani humit. Les Gavarres , són unes muntanyes que , fan de muralla i no deixen entrar l’aire humit cap a l’interior de la comarca . Allà e l clima és més aviat de muntanya mitjana, amb hiverns una mica freds. Les precipitacions mitjanes anuals se situen entre 700 i 900L/m2. l’estació més humida és la tardor a causa dels vents de llevant. Les temperatures mitjanes anuals són entre 14° i 15°, les de gener entre 6° i 8° i les de juliol entre 21° i 24°. Al fons del pla de Girona els hiverns són freds i s'hi formen boires durant molts dies , de la tardor a la primavera.

PowerPoint Presentation:

RIUS Per la comarca de gironès hi passen molts rius , nom è s per la ciutat de Girona ja en passen quatre: El riu Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants .

PowerPoint Presentation:

Ter El Ter és un riu de Catalunya que neix a Ulldeter a uns 2.400 metres d'altitud. Transcorre per les comarques del Ripollès, Osona, Selva, Gironès i Baix Empordà, fins a desembocar al mar Mediterràni a l’Estartit.

L’Onyar:

L’Onyar L'Onyar travessa el centre de la ciutat, just abans de confluir amb el Ter. Antigament, el creixement de l'Onyar sovint provocava riuades i inundacions a la ciutat. A l'actualitat, el llit del riu s'ha canalitzat i ja no s'hi produeixen més inundacions.

El Güell:

El Güell El Güell és un riu del Gironès, afluent del Ter pel marge dret. Neix a prop de la ciutat de Girona degut a la confluència de diverses rieres.

Galligants:

Galligants El Galligants és un dels quatre rius de Girona. El Galligants neix a les Gavarres i s'escola fins al pla de Girona a través de la vall de Sant Daniel, on s'uneix al riu Onyar i aquest alhora ho fa al Ter al cap de pocs metres. Riu Galligants abans d’arribar a l’Onyar

PowerPoint Presentation:

MUNTANYES Algunes muntanyes són: El Montagut , el Puig d’Arques , el Puigsou ,el Calvari ,el Sant Miquel ,el Puig de les Àguiles ,Puig Estela i el Puig Salguera . El massís de les Gavarres és un conjunt muntanyòs situat entre les comarques del Gironès i el Baix Empordà. És un massís molt antic de formes arrodonides. El bosc més important és el d’alzines, del que se n’ aprofita la indústria surera.

PowerPoint Presentation:

ACTIVITATS ECONÒMIQUES SECTOR PRIMARI El Gironès és una comarca agrícola, gràcies a que els seus camps han pogut ser regats per les aigües del Ter. Al regadiu es cultiven sobretot farratges com alfals i blat de de moro, i arbres fruiters com pomeres, pereres i presseguers. En ramaderia destaquen el bestiar porcí i el boví. . . SECTOR SECUNDARI Hi ha indústries alimentàries, tèxtils, de la pell i de la fusta. SECTOR TERCIARI Els serveis ocupen cada vegada més gent, sobretot a a Girona. El turisme ha començat a tenir una importància molt gran al Gironès.

MENJARS TÍPICS:

MENJARS TÍPICS Un dels menjars tipics d’aquesta comarca son els xuxos que son unes pastes amb crema per dins i arebosades amb sucre. INGREDIENTS: 375 gr. de farina de força 110 cc de llet 25 gr. de llevat fresc 100 gr. de mantega 2 ous25 gr. de sucre La pell d'una llimona i una taronja ratllada Un pesic de sal Per la crema: 1/2 litres de llet 100 gr. de sucre 60 gr. de midó ( o Maizena) 4 rovells d'ous La pell d'una llimona Un canó de canyella www.receptes.cat/recepta1935/xuixos_de_girona

PowerPoint Presentation:

FESTES I TRADICIONS La Festa Major de Girona se celebra durant la última setmana d'octubre, dedicada a Sant Narcís, patró de la ciutat. El dia de Sant Narcís se celebra una missa dedicada al sant, a l'església de Sant Feliu de Girona. Al parc de la Devesa s’hi instal·len totes les barraques de les fires, els concerts musicals i tota la resta d'espectacles diversos. Les festes duren una setmana. Al llarg del temps, les festes de Sant Narcís s'han anat convertint en les festes més populars de la comarca.

PowerPoint Presentation:

FI

authorStream Live Help