La Selva_Raquel i Martina

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

LA SELVA:

LA SELVA Santa Coloma de Farners PROVÍNCIA: GIRONA

Dades importants :

Dades importants La població de la Selva és de 144.420 hab. La superfície de la comarca és de 991,00 km². El càlcul de la densitat és de 121 hab/km². Les comarques frontereres són : Baix Empordà, Gironès, Garrotxa, Osona, Vallès Oriental, Maresme. La distància des d’on vivim és de 139 km i trigues 1 hora i 37 minuts en arribar-hi.

Pobles i ciutats:

Pobles i ciutats Amer, Anglès, Arbúcies, Blanes , Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, Callera de Ter, Forges de la Selva, Hostalric, Lloret de Mar , Massanes, Maçanet de la Selva, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Santa Coloma de Farners , Sils, Susqueda, Tossa de Mar , Vidreres, Vilobí d’Onyar.

Rius, pantans, llacs, etc.:

Rius, pantans, llacs, etc. Els rius, pantans, llacs, etc. de la Selva són: Rieres de Tossa, Rieres de Lloret, el Delta de Tordera, l’estany de Sils, la Vall del Llémena, Pantà de Susqueda, Riera de Ter, Riera de Tordera. RIERA DE TOSSA RIERA DE TER RIERA DE TORDERA

MUNTANYES:

MUNTANYES Serralada Litoral, el Puig de les Cadiretes, el Puig Ventós, Mont barbat, Montnegre, la Serralada Pre-litoral. SERRALADA LITORAL EL PUIG DE LES CADIRETES EL PUIG VENTÓS MONT BARBAT MONTNEGRE SERRALADA PRE-LITORAL .

MENJARS TÍPICS:

MENJARS TÍPICS Els menjars típics de la Selva són: Els salsifins. El marisc. L’embotit: la botifarra blanca i negre, el bull i el fuet (fabricats a Maçanet, Caldes de Malavella Breda, Arbúcies i Sant Hilari Salcam). També hi ha un plat típic de la Selva que és l’ànec amb salsifins i els façols amb botifarra de perol. De pastissos i postres hi ha els jesuïtes dolços triangulars de pasta fullada i crema. Coques de Breda de cabell d’ àngel i crema, sants pares de pa de pessic i les torrades de Caldes.

PowerPoint Presentation:

SALSIFÍ BOTIFARRA BLANCA BOTIFARRA NEGRE BULL FUET MARISC

EL CLIMA:

EL CLIMA El clima de la Selva és principalment Mediterrani Prelitoral Nord i a la zona litoral té un clima Mediterrani Litoral Nord. En algunes zones les precipitacions són molt abundants, però en altres no plou gaire. En algunes zones l’estiu és molt calorós i l’hivern moderat, tot i que en altres zones l’estiu és moderat i l’hivern fred. Entre els mesos maig i setembre mai hi ha glaçades. Temperatures: la més baixa de Santa Coloma de Farners (la capital de la Selva) al 2012 ha sigut al 4 de febrer (hivern) amb una temperatura de -1.75º i la més alta és al 22 d’agost (estiu) amb una temperatura de 28.62º. Precipitacions: la quantitat més alta de Santa Coloma de Farners és a el 20 d’octubre (tardor) precipitació de 57.5 mm.

L’ESTANY DE SILS:

L’ESTANY DE SILS L’estany de Sils té 20 hectàrees, aquest es va recuperar d’una sequera. A l’estany de Sils s’hi pot trobar molta flora i fauna diversa. De flora es pot trobar, per exemple les llàgrimes de nostre senyor de la família de l’ all silvestre, o la pomera de bosc. De fauna s’hi poden veure cavalls, insectes i tortugues, però sobretot hi ha molts ocells, com els colls verds, les xivitones, els martinets, el rasco,etc.

IMATGES DE L’ESTANY DE SILS:

IMATGES DE L’ESTANY DE SILS MARTINETS RASCO XIVITONA COLL VERD LLÀGRIMES DE NOSTRE SENYOR POMERA DE BOSC

Paraules pròpies de la selva:

Paraules pròpies de la selva A Vidreres a les llaminadures, o als entrepans calents de nutella o nocilla li diuen FEFES. Quan suques els carquinyolis, els melindros o les neules a la xocolata calenta, aquest gest s’anomena XUCA. A les portes grans de les cases se’ls hi diuen PORTALLERA. Quan algú fa una cosa dolenta i l’han enxampat es diu LLAMP MA MAU. Al bolet s’anomena ESCARLET. A la rosella li diuen PUPURUPUP.

OFICIS:

OFICIS D’ofici antic estan els tapers i els boters que són els que feien els taps de suro i els taps per ampolles. Per fer diverses construccions havien d’ aprofitar-se dels arbres com les suredes, alzinars, els castanyers,etc. La gent abans es dedicava molt a les feines de bosc, perquè a la Selva el 65% de superfície és bosc. El 12% es dedica al conreu. Una part important de l’agricultura és en relació a la ramaderia. Abunden els farratges (blat de moro,alfals , raigràs) i els cereals per a gra (blat de moro, ordi, blat). La industria és el sector econòmic que ocupa més gent. El turisme va fer canviar radicalment la vida i el paisatge dels pobles costaners.

Fonts d’informació:

Fonts d’informació Viquipedia/Wiquipedia El Tiempo.es Google Google imagenes Consell comarcal de la Selva

PowerPoint Presentation:

I s’ha acabat us esperem al Baix Camp FI

authorStream Live Help