Îndreptându-ne spre Crăciun...

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

Îndreptându-ne… Câteva urari mai putin comode – scrise de Mgr.Tonino Bello (Episcop de Molfetta, plecat la cele vesnice în 20 aprilie 1993) spre Craciun

Slide 2: 

Nu as corespunde îndatoririlor mele daca v-as ura “Craciun fericit!" fara a va pune un pic pe gânduri. Tocmai de aceea as dori sa va dau ceva de meditat… întrucât nu mi se pare firesc sa va adresez niste simple urari formale, conditionate de calendar si atinse de rutina. Cred ca unii oricum le-ar considera de-a dreptul inoportune.

Slide 3: 

Va adresez asadar toate urarile ce ne pot pune pe gânduri…

Slide 4: 

Fie ca Isus, Pruncul venit între noi din iubire, sa ne faca sa ne simtim dezgustati de viata egoista, absurda, lipsita de idealuri înalte si sa ne dea harul si darul de a ne construi o viata plina de daruire, dar si rugaciune, umilinta, dar si îndrazneala!

Slide 5: 

Fie ca Pruncul care doarme pe paie reci sa nu ne lase sa dormim linistiti, ci, dimpotriva, sa ne faca sa ne simtim caldul asternut tare ca lespedea de piatra pâna ce nu ne vom fi aratat plini de ospitalitate fata de cei mai sarmani ca noi!

Slide 6: 

Fie ca Dumnezeul care s-a facut om sa ne faca sa ne simtim napaditi de mizerie de câte ori am fi tentati sa facem din cariera un idol, din infrângerea altora ideal, din ceilalti oameni simple instrumente pentru propria înaintare!

Slide 7: 

Fie ca Maria, cea care doar în ieslea animalelor a gasit un locsor pentru a da întru blândete nastere rodului pântecelui sau, sa ne faca – prin gemetele sale – sa pricepem durerea nasterii, dar si sa acceptam, dincolo de orice ipocrizie, ca toaleta, lada de gunoi si crematoriul maternitatilor sunt adesea morminte fara cruce ale unor vieti frânte!

Slide 8: 

Fie ca Iosif, cel în fata caruia atâtea porti au ramas închise fiind, prin aceasta, simbol al tuturor deziluziilor parintesti, sa mijloceasca pentru ca noi sa nu ne simtim deplin împacati la masa îmbelsugata a Craciunului în sânul familiilor noastre pâna ce nu vom fi înteles si nu vom fi împartasit suferinta atâtor parinti care varsa în taina lacrimi pentru fiii lor lipsiti de noroc, privati de sanatate sau de un loc de munca!

Slide 9: 

Fie ca îngerii care vestesc pacea sa se razboiasca cu dormitânda noastra liniste care ne face incapabili de a vedea ca – mai aproape sau mai departe de noi, adesea cu complicitatea tacerii noastre – se petrec numeroase nedreptati, oamenii ce cearta, puternicii fabrica arme, militarizeaza cele mai sarace tari, condamna popoare întregi la moarte prin înfometare!

Slide 10: 

Fie ca pastorii care vegheaza în toiul noptii “pazindu-si turmele” si asteptând zorii, sa mijloceasca pentru noi întelegerea sensului istoriei, importanta asteptarii, bucuria încredintarii propriilor vieti în mâinile lui Dumnezeu, inspirându-ne setea de a trai întru saracie, singura cale de a muri întru bogatie!

Slide 11: 

Fie ca în batrâna noastra lume care moare sa rasara speranta!

Slide 12: 

Maràna thà! eugenio@marrone.vr.it - www.buongiornonelsignore.it Vino, Doamne Isuse! VA DORESC TUTUROR CRACIUN BINECUVÂNTAT! PR. PETRU BISOG Câmpulung Moldovenesc România

authorStream Live Help