Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Β. ΜΑΣΤΟΡΗ....με τα μάτια της Λέσχης Ανάγνωσης του 8

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Λίγο πριν την επίσκεψη της Βούλας Μάστορη στο σχολείο μας....

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Η Λέσχη Ανάγνωσης του 8 ου Γυμνασίου Περιστερίου « Κάθε βιβλίο κι ένα ταξίδι …» καλωσορίζει τη συγγραφέα Βούλα Μάστορη και παρουσιάζει βιβλία της με το δικό της ξεχωριστό τρόπο…..

  το Θεατρικο ΕργαΣτηρι του Σχολειου μαΣ «οταν οι ηρωεΣ των βιβλιων ζωντανευουν…» :

  το Θεατρικο ΕργαΣτηρι του Σχολειου μαΣ «οταν οι ηρωεΣ των βιβλιων ζωντανευουν …» Ζωντανεύει επί σκηνής αποσπάσματα από το βιβλίο της Φ.Γ.Π.

PowerPoint Presentation:

Είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Μικρασία του χτες (1822-1922) βασισμένο στο ημερολόγιο του Μικρασιάτη πατέρα της. Το πατρικό όνομα της Βούλας Μάστορη είναι Παρασκευή Μιχαηλίδου. Οι γονείς της κατάγονται από τη Μικρά Ασία, ενώ η ίδια γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Άμφισσα κι από τα δεκατρία της ζει στην Αθήνα. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY. Αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και ανθολόγια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

PowerPoint Presentation:

…όπως έγραψε η Μένυ Κανατσούλη Τα βιβλία της Μάστορη, λογοτεχνικά και βιβλία γνώσεων, έχουν ένα ισχυρό ατού για τον αναγνώστη - παιδί: χωρίς να το αφήνουν να πλήξει, το διαπερνούν με ιδεολογικές θέσεις και απόψεις. Η Μάστορη δεν νουθετεί ούτε διακηρύσσει, όμως με φιλικό τρόπο, άλλοτε τολμηρά και άλλοτε χαμογελώντας, μιλάει για την διαφορετικότητα, το θάνατο, τις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις. Εντυπωσιάζεσαι από τους πειραματισμούς της, τη θεματική και αφηγηματική ανεπιτήδευτη ανανέωση των ιστοριών της, έτσι όπως ταιριάζει σε μια προικισμένη συγγραφέα.

ΑΓΑΠΕΣ ΜΕ ΟΥΡΑ:

ΑΓΑΠΕΣ ΜΕ ΟΥΡΑ

ενα - ενα -τεςςερα:

ενα - ενα - τεςςερα

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Κατω απο την καρδια της:

Κατω απο την καρδια της

Το ποταμι ζηλεψε:

Το ποταμι ζηλεψε

Φ.γ.π.:

Φ.γ.π .

Ψιθυροι αγοριων:

Ψιθυροι αγοριων

Το παραμυθι των ψυχων:

Το παραμυθι των ψυχων Είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Μικρασία του χτες (1822-1922) βασισμένο στο ημερολόγιο του Μικρασιάτη πατέρα της. Μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Χίο και στη Μ. Ασία και δίνει μια τοιχογραφία της ελληνικής Ιωνίας στην τελευταία εκατονταετία της (1822-1922). Η ιστορία κινείται από μια παράξενη αλυσίδα γυναικών με ένα ιδιαίτερο "γνώρισμα" που κληρονομείται από πρωτοκόρη σε πρωτοκόρη, αλλά πρωταγωνιστές γίνονται διαδοχικά δύο άντρες - ο δίδυμος αδερφός μιας τέτοιας πρωτοκόρης και ο γιος του.

Γυναικα μπονςαϊ:

Γυναικα μπονςαϊ

PowerPoint Presentation:

«Αν όλος ο κόσμος διάβαζε από παιδί θα γινόταν διαλεχτός. Το να διαβάσει κανείς ένα βιβλίο είναι τόσο σημαντικό και τόσο ζωτικής σημασίας όσο το ψωμί και η τροφή… Γιατί με το βιβλίο δε γεμίζεις το στομάχι, γεμίζεις όμως καρδιά, γεμίζεις ψυχή, γεμίζεις μυαλό. Αυτό σημαίνει ότι κτίζεις και επενδύεις στο μέλλον σου!» Βούλα Μάστορη

authorStream Live Help