Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ)

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ:

Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΦΙΛΙΑ::

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΦΙΛΙΑ : Η φιλία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.  O αληθινός φίλος είναι δύσκολο να βρεθεί, δύσκολο να χαθεί και κυρίως αδύνατο να ξεχαστεί.  Ο  πραγματικός φίλος είναι αυτός που στις δύσκολες στιγμές  στέκεται δίπλα σου  και σε υποστηρίζει.  Είναι αυτός που δε φοβάται να σου πει την αλήθεια ακόμα κι αν σε στεναχωρήσει.

Στιχάκια σχετικά με την φιλία::

Στιχάκια σχετικά με την φιλία: Οι φίλοι είναι σαν τα αστέρια, Μπορεί να μην τους βλέπεις... Αλλά είναι πάντοτε εκεί...! Το να περπατάς με ένα φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως. Δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις . Οι εχθροί σου έτσι και αλλιώς δεν θα τις πιστέψουν και οι φίλοι σου δεν τις χρειάζονται.

Τι πρέπει να υπάρχει σε μια καλή φιλία ::

Τι πρέπει να υπάρχει σε μια καλή φιλία :

PowerPoint Presentation:

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ; Ο Σωκράτης… για την φιλία

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ;:

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ; Ένας καλός φίλος είναι σταθερός για έναν άνθρωπο. Πρώτα απ ’όλα καλύπτει όλες τις ανάγκες του φίλου του .Ύστερα τον ενισχύει , για να τη βοήθεια του σε ό,τι θέλει. Ακόμη , τον βοηθά να ξεπεράσει τους φόβους του, όταν ευτυχεί, χαίρεται και ευφραίνεται μαζί του , ενώ, όταν δυστυχεί ,τον παρηγορεί και τον στηρίζει.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ; :

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ; Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει μια φιλική σχέση στην εποχή μας , είναι : Ατομικισμός Το συμφέρον Η συκοφαντία Η εκμετάλλευση Γενικότερα , όπου απουσιάζει η αρετή απουσιάζει και φιλία.

Αρχαία γνωμικά για την φιλία::

Αρχαία γνωμικά για την φιλία:

PowerPoint Presentation:

Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη . μτφρ: Η φιλία [ή η αγάπη] είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ. , Βραδέως μεν φίλος γίγνου , γενόμενος δε, πειρώ διαμένειν . μτφρ: Μη βιάζεσαι να γίνεις φίλος, αλλά όταν γίνεις, προσπάθησε να παραμείνεις Ισοκράτης, 436-338 π.Χ.

Πηγές::

Πηγές: Google εικόνες λέξεις κλειδιά: Φιλία ,φίλοι, φίλοι για πάντα , friendship Google : Φιλία στιχάκια, Gnomikologikon.gr Σχολικό βιβλίο αρχαίων Α΄Γυμνασίου Κουρτέσης Στράτος Α2

authorStream Live Help