ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ, ΣΚΟΥΡΛΗ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ:

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ Σκουρλή Μαρία Α3 ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΑΛΩΣ ΤΟΥ ΔΑΙΔΑΛΟΥ:

ΤΑΛΩΣ ΤΟΥ ΔΑΙΔΑΛΟΥ Ο μύθος λέει ότι ο Τάλως κατασκευάστηκε από τον Ήφαιστο . Ο Τάλως δημιουργήθηκε για να βυθίζει τα εχθρικά πλοία στην Κρήτη . Στην πραγματικότητα ήταν ένα ρομπότ ,κατασκευασμένο από τον Δαίδαλο. Το μυστικό του ήταν μια βίδα στην φτέρνα του, που εμπόδιζε το υγρό που το έκανε να λειτουργεί , να φύγει. Έτσι πέθανε όταν έφυγε η βίδα από το πόδι του , χύθηκε το υγρό.

ΠΤΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΔΑΙΔΑΛΟΥ:

ΠΤΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΔΑΙΔΑΛΟΥ Η πτητική μηχανή του Δαιδάλου ήταν φτερούγες φτιαγμένες από κερί για να διασχίσουν 400 χ.λ.μ από την Κρήτη στην Αθήνα

ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ:

ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Ο Δαίδαλος, έκανε διάφορα πειράματα. Ένα από αυτά ήταν η προσπάθεια για δημιουργία μιας άλλης μορφής ζωής. Έτσι προσπάθησε να διασταυρώσει μια γυναίκα με έναν ταύρο. Ο Μινώταυρος δημιουργήθηκε από την ερωτική επαφή μιας γυναίκας , της Πασιφάης και ενός ταύρου. Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε ένα ον που ήταν μισός ταύρος μισός άνθρωπος.

Η ΠΕΤΟΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΥΤΑ:

Η ΠΕΤΟΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΥΤΑ Η πετομηχανή ή περιστέρα του Αρχύτα μας φέρνει σε μα άλλη εποχή. Από την εποχή της μυθολογίας στην εποχή της πραγματικής μηχανικής . Η Περιστέρα ήταν ένα μοντέλο αεροπλάνου, περίπου μισό μέτρο σε σχήμα πουλιού. Είχε δηλαδή πτερυγιοφόρο αεροδυναμικό σχήμα.

Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΩΝ ΜΙΝΙΩΝ:

Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΩΝ ΜΙΝΙΩΝ Η διώρυγα ήταν φτιαγμένη από χτιστές πέτρες μήκους 2,5 μ. και πλάτους 40 μ. Εκεί συγκεντρωνόντουσαν τα νερά και διοχετεύονταν σε καταβόθρες. Χρησίμευε στην ναυσιπλοΐα και στην ανταλλαγή αγαθών.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ:

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων απαντά σε μεγάλα ερωτήματα όπως για παράδειγμα στο αν οι Αρχαίοι είχαν μηχανικές γνώσεις. Λοιπόν , ναι είχαν μηχανικές γνώσεις. Δυστυχώς όμως από την κακή χρήση έσπασε σε δύο κομμάτια και εμφανίστηκαν οι πλάκες του. Υπήρχαν πολλές απόψεις για το τι χρησίμευε. Μερικοί έφτασαν να πιστεύουν μέχρι και ότι ήταν εξωγήινο δώρο.

authorStream Live Help