LA MÚSICA DE L'EDAT MITJANA I

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

LA MÚSICA DE L’EDAT MITJANA : 

LA MÚSICA DE L’EDAT MITJANA Alba Pascual Amilcar Villalba Marta Rodriguez

La música de l’edat mitjana : 

La música de l’edat mitjana La música a l’edat mitjana es pot classificar en dues parts: - música religiosa - música popular

MÚSICA RELIGIOSA : 

MÚSICA RELIGIOSA Es feia a les esglésies i la cantaven els monjos.No s’acompanyava amb instruments, només amb la veu La música religosa només tractava de Déu. En la música religiosa hi havia partitura amb notes. El pentagrama era de quatre línies.

TIPUS DE MÚSICA RELIGIOSA : 

TIPUS DE MÚSICA RELIGIOSA Música religiosa o sacra En trobem 2 tipus (can gregorià i la polifonia) CANT GREGORIÀ - Cantat a una sola veu (la mateixa melodia) pels monjos. - Escrit en llatí. - Es canten durant les mìsses. - La música es comença a escriure amb notes.

LA POLIFONIA : 

LA POLIFONIA Cantat a diferents veus .(en diferents tons i melodies) Com que els monjos escrivien la música, a l’actualitat es conserven moltes cançons de música religiosa.

MÙSICA POPULAR : 

MÙSICA POPULAR La cantaven els joglars i la gent del poble. S’acompanyava amb instruments musicals. Tractava de la vida de la gent (amor,desamor,festa,guerres reis i princeses) Sovint eren poemes cantats acompanyats amb música Els intruments que utilitzaven eren les arpes, llaüts, tamborins,etc

Tipus d’intruments : 

Tipus d’intruments Saltiri Llaüt gaita arpa Rabell flautes

Slide 8: 

FI

authorStream Live Help