ELS PAGESOS A L'EDAT MITJANA

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Abel Jordan Natàlia López Txell Galletto ELS PAGESOS A L'EDAT MITJANA

ELS PAGESOS : 

ELS PAGESOS Els pagesos vivien en petits pobles o granges, dins la propietat d’un senyor. Vivien molt miserablement en cabanes d’una sola habitació que sovint compartien amb el bestiar. Treballaven durament la terra des que sortia el sol fins a la posta.

GRUPS DE PAGESOs : 

GRUPS DE PAGESOs Hi havia dos grups de pagesos: - Els aloers,que treballaven un troç de terra del seu senyor i eren lliures, encara que havien de pagar uns diners cada any (cens).Tambe havien de pagar per poder utilitzar el molí o el forn del senyor. - Els serfs, que no podien abandonar la terra on vivien sense permís del senyor i no eren lliures. Treballaven les terres del senyor sense cobrar.

RELACIÓ ENTRE EL PAGÈS I EL SENYOR : 

RELACIÓ ENTRE EL PAGÈS I EL SENYOR Els pagesos depenien del senyor que era el propietari (amo) de la terra on vivien . El senyor els protegia a canvi de diners o a canvi que treballessin la seva terra gratuïtament.

DISTIBUCIÓ DE LA FEINA : 

DISTIBUCIÓ DE LA FEINA Homes i dones, vells i nens participaven en les tasques agrícoles. Els homes feien les feines més dures del camp (llauraven, segaven, esporgaven, tallaven arbres…); i les dones, a més de fer la feina de casa, ajudaven a l’hora de segar i de veremar, tenien cura de l’hort i de l’aviram.

ELS CONREUS : 

ELS CONREUS La majoria de conreus eren de secà: (blat,ordi,sègol i civada) i llagums (mongetes,cigrons,llenties). Aquets productes constitüen la base de l’alimentació.També es cultivava la vinya i l’olivera,juntament amb alguns fruiters (pomers,nogueres,cirerers, figuera). A la vora dels rierols es conreaven alls,cebes i altres hortalisses.

LA RAMADERIA : 

LA RAMADERIA La ramaderia era un bon complement de l’agrícultura. Els bens, a més proporcionaven llana, matèria primera per eleborar els vestits. La feina de filar (obtenir fil de la llana del be) era realitzada sobre tot per les dones. Per les imatges de l’època podem deduïr que les dones també tenien cura de casa i compartien amb els homes algunes feines dures del camp.

Slide 8: 

EL CASTELL

FOTOS DE CASTELLS : 

FOTOS DE CASTELLS

Esperem que us hagi agradat : 

Esperem que us hagi agradat FI

authorStream Live Help