Λουτρόπολη Θερμής Λέσβου

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Λουτρόπολη Θερμής Λέσβου:

Δημήτρης Παπατζιάμος Δημήτρης Ασλάνογλου Λουτρόπολη Θερμής Λέσβου

Θερμή Λέσβου:

Θερμή Λέσβου Σε απόσταση 12 χιλ. βορειοανατολικά της Μυτιλήνης είναι η Θερμή, είναι ενωμένη οικιστικά με τους Πύργους Θερμής και δέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών και για τις παραλίες της αλλά κυρίως για το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ που δεσπόζει στο λόφο των Καρυών.

Πύργοι Θερμής:

Πύργοι Θερμής Β ασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, οι ομώνυμοι Πύργοι που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους χάρη. Αυτοί ήταν οχυρές εξοχικές κατοικίες, κέντρα αγροτικών κτημάτων όπου παραθέριζαν οι εύποροι κάτοικοι της Μυτιλήνης.

Πύργοι Θερμής:

Πύργοι Θερμής

Η Παναγία Τρουλωτή:

Η Παναγία Τρουλωτή . Εν μέσω Πύργων και δένδρων ξεπροβάλλει η Παναγιά η Τρουλωτή, ένας εξαιρετικός βυζαντινός ναός που κατά την παράδοση χτίστηκε το 803 από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία.

Προϊστορικός οικισμός Θερμής:

Προϊστορικός οικισμός Θερμής Η πεδιάδα της Θερμής είναι από τις πλέον εύφορες περιοχές του νησιού. Σε έναν χαμηλό λόφο, ανάμεσα σε δύο χειμάρρους, ιδρύθηκε γύρω στο 3000 π.Χ. και ήκμασε στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης χιλιετίας π.Χ. ο προϊστορικός οικισμός της Θερμής .

Παραλία «Κανόνι»:

Παραλία «Κανόνι» Η περιοχή συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πολύ κόσμο, που επισκέπτεται για μπάνιο την περιοχή "Κανόνι", που απέχει ελάχιστα μέτρα από το δημόσιο δρόμο

Παραλία Θερμής:

Παραλία Θερμής Αμέσως μετά τους Πύργους βρίσκεται η Παραλία της Θερμής με το γραφικό της λιμανάκι, τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες, τις πλακόστρωτες αποβάθρες και τα παραδοσιακά καφενεδάκια - ουζερί.

Η Μονή του Αγ. Ραφαήλ:

Η Μονή του Αγ. Ραφαήλ Π άνω από την παραλία και την κωμόπολη στο ύψωμα "Καρυές" βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, πόλος έλξης χιλιάδων προσκυνητών απ' όλον το κόσμο.

Η Μονή του Αγ. Ραφαήλ:

Στη διώροφη εκκλησία με την εντυπωσιακή εικονογράφηση φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία βρέθηκαν κατά θαυματουργό τρόπο ύστερα από επίμονα όνειρα πιστών. Η Μονή του Αγ. Ραφαήλ

«Σάρλιτζα Παλλάς»:

«Σάρλιτζα Παλλάς» Η Παραλία της Θερμής ήταν από πολύ παλιά πόλος έλξης των παραθεριστών. Απόδειξη γι' αυτό αποτελεί το παλιό ξενοδοχείο "Σάρλιτζα Παλλάς", που αν και εγκαταλελειμμένο "ξυπνά" ακόμα, με τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά, μνήμες από περασμένα μεγαλεία

Ιαματικές Πηγές Θερμής:

Ιαματικές Πηγές Θερμής Στην Παραλία της Θερμής βρίσκονται λουτρικές εγκαταστάσεις με ιαματικά νερά. Με θερμοκρασία 46,9 βαθμούς Κελσίου, συνιστώνται για θεραπεία διάφορων παθήσεων.

authorStream Live Help