Current Affairs Quiz January 2013

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

All general knowledge questions are related to the major events happened in the month of December 2012. For more GK and current affairs visit www.onlinegkguide.com

Comments

Presentation Transcript

Current Affairs Quiz Questions with Answers for January 2013:

Current Affairs Quiz Questions with Answers for January 2013 Visit: http://www.onlinegkguide.com/test-and-quizzes/current-affairs/january-2013-quiz/ Copyright @ www.onlineGKguide.com

1.) Which Player won the International Cricketer of the Year award 2011-2012?:

1.) Which Player won the International Cricketer of the Year award 2011-2012? a) Virat Kohli b) AB de Villiers c) Hashim Amla d) Alastair Cook Answer: a) Virat Kohli Copyright @ www.onlineGKguide.com

2.) Who appointed new chief secretary of Delhi on January 2013?:

2.) Who appointed new chief secretary of Delhi on January 2013? a) Dr. Daljit Singh b) Alemtemshi Jamir c) Alok Kumar Jain d) Deepak Mohan Spolia Answer: d) Deepak Mohan Spolia Copyright @ www.onlineGKguide.com

3.) How many Percent teachers failed in Central Teacher Eligibility Test (CTET) 2012?:

3 .) How many Percent teachers failed in Central Teacher Eligibility Test (CTET) 2012? a) 78% b) 85% c) 93% d) 99% Answer: d) 99% Copyright @ www.onlineGKguide.com

4.) Which country discovered 3.5 billion year old fossils?:

4.) Which country discovered 3.5 billion year old fossils? a) New Zealand b) Australia c) Sri Lanka d) India Answer: b) Australia Copyright @ www.onlineGKguide.com

5.) Which Tennis player bollywood debut from Rajdhani Express Movie in January?:

5 .) Which Tennis player bollywood debut from Rajdhani Express Movie in January? a) Rohan Boppna b) Leander Paes c) Saniya Mirza d) Mahesh Bhupati Answer: b) Leander Paes Copyright @ www.onlineGKguide.com

6.) Who launched National Peoples Party on 5th January 2013?:

6.) Who launched National Peoples Party on 5th January 2013? a) Somnath Chatterjee b) Shivraj Patil c) K. S. Hegde d) P A Sangma Answer: d) P A Sangma Copyright @ www.onlineGKguide.com

7.) Which Indian University bagged Best Research Award at 100th Indian Science Congress?:

7.) Which Indian University bagged Best Research Award at 100th Indian Science Congress? a) University of Delhi b) University of Kashmir c) University of Mumbai d) University of Sikkim Answer: b) University of Kashmir Copyright @ www.onlineGKguide.com

8.) Who was the first women winner of Kaun Banega Crorepati 6? :

8.) Who was the first women winner of Kaun Banega Crorepati 6? a) Kiran Bedi b) Lata Mageskar c) Sunmeet Kaur Sawhney d) Preity Zinta Answer: c) Sunmeet Kaur Sawhney Copyright @ www.onlineGKguide.com

9.) Who appointed new united state defence secretary in January 2013?:

9.) Who appointed new united state defence secretary in January 2013? a) Donald Rumsfeld b) Robert M. Gates c) Leon Panetta d) Chuck Hagel Answer: d) Chuck Hagel Copyright @ www.onlineGKguide.com

10.) How many award win by Post-apocalyptic action film 'The Hunger Games' at People's Choice Awards in January 2013?:

10.) How many award win by Post-apocalyptic action film 'The Hunger Games' at People's Choice Awards in January 2013? a) 5 b) 6 c) 3 d) 8 Answer: a) 5 Copyright @ www.onlineGKguide.com

11.) Which country president dismisses own Chief Justice in January 2013?:

11.) Which country president dismisses own Chief Justice in January 2013? a) New Zealand b) South Africa c) West Indies d) Sri Lanka Answer: d) Sri Lanka Copyright @ www.onlineGKguide.com

12.) What is the name of world’s oldest woman who died on 12th January 2013?:

12.) What is the name of world’s oldest woman who died on 12th January 2013? a) Besse Cooper b) Maria de Jesus c) Elizabeth Bolden d) Koto Okubo Answer: d) Koto Okubo Copyright @ www.onlineGKguide.com

13.) Which country Archaeologists discovered 3,000 year old tombs?:

13.) Which country Archaeologists discovered 3,000 year old tombs? a) Russia b) United State c) Egypt d) London Answer: c) Egypt Copyright @ www.onlineGKguide.com

14.) Who take the charge as new Deputy Governor of Reserve Bank of India in January 2013?:

14.) Who take the charge as new Deputy Governor of Reserve Bank of India in January 2013? a) Urjit Patel b) Dr. C. Rangarajan c) S. Venkitaramanan d) Dr. Y. Venugopal Answer: a) Urjit Patel Copyright @ www.onlineGKguide.com

15.) Which Veteran movie maker passes away on 9th January 2013?:

15.) Which Veteran movie maker passes away on 9th January 2013? a) Yash Chopra b) Mania Ratnam c) Mira Nair d) S. Ramanathan Answer: d) S. Ramanathan Copyright @ www.onlineGKguide.com

16.) Who elected as new Punjab Bhartiya Janta Party chief on 15 January 2013?:

16.) Who elected as new Punjab Bhartiya Janta Party chief on 15 January 2013? a) Ram Nath Kovind b) Vinod Sharma c) Kamal Sharma d) Ashwani Sharma Answer: c) Kamal Sharma Copyright @ www.onlineGKguide.com

17.) Which Political Leader sent to jail for teacher recruitment scam in January?:

17.) Which Political Leader sent to jail for teacher recruitment scam in January? a) Om Prakash Chautala b) Devaragunda Venkappa Sadananda Gowda c) Raja Bhaiya d) Suresh Kalmadi Answer: a) Om Prakash Chautala Copyright @ www.onlineGKguide.com

18.) Which player stripped his seven Tour de France titles and banned for life after the International Cycling Union?:

18.) Which player stripped his seven Tour de France titles and banned for life after the International Cycling Union? a) Nicola Adams b) Chris Hoy c) Lance Armstrong d) Jason Kenny Answer: c) Lance Armstrong Copyright @ www.onlineGKguide.com

19.) Which rule imposed on Jharkhand in January 2013?:

19.) Which rule imposed on Jharkhand in January 2013? a) Right to Education b) President Rule c) Traffic Rule d) Income Tax Rule Answer: b) President Rule Copyright @ www.onlineGKguide.com

20.) Who appointed as new Congress Vice- President on 19th January 2013?:

20.) Who appointed as new Congress Vice- President on 19th January 2013? a) Varun Gandhi b) Priyanka Gandhi c) Rahul Gandhi d) Devdhar Gandhi Answer: c) Rahul Gandhi Copyright @ www.onlineGKguide.com

21.) How many awards bagged by Barfi in 58th Idea Filmfare Awards?:

21.) How many awards bagged by Barfi in 58th Idea Filmfare Awards? a) 6 b) 7 c) 8 d) 3 Answer: b) 7 Copyright @ www.onlineGKguide.com

22.) Who won the Top Ranker's Entrepreneurial Path Breaker Award 2013?:

22.) Who won the Top Ranker's Entrepreneurial Path Breaker Award 2013? a) Prof. D.K. Bandyopadhyay b) Ajay Shankar c) B. Prasada Rao d) Pratip Chaudhuri Answer: c) B. Prasada Rao Copyright @ www.onlineGKguide.com

23.) Who was the National Topper of Chartered Accountant Examination 2013?:

23.) Who was the National Topper of Chartered Accountant Examination 2013? a) Prema Jayakumar b) Aviral Shrimal c) Sai Brahma Teja Madala d) Bommna Vamsidhara Reddy Answer: a) Prema Jayakumar Copyright @ www.onlineGKguide.com

24.) Who takes Charge as new Shiv Sena President in January 2013?:

24.) Who takes Charge as new Shiv Sena President in January 2013? a) Uddhav Thackeray b) Aditya Thackeray c) Sanjay Raut d) Ramdas Kadam Answer: a) Uddhav Thackeray Copyright @ www.onlineGKguide.com

25.) Who appointed as new chief of White House on January 2013? :

25.) Who appointed as new chief of White House on January 2013? a) Jack Lew b) Denis McDonough c) Pete Rouse d) William M. Daley Answer: b) Denis McDonough Copyright @ www.onlineGKguide.com

26.) Who won the Women’s Australian Open Title 2013 in January?:

26.) Who won the Women’s Australian Open Title 2013 in January? a) Sarena Williams b) Victoria Azarenka c) Maria Sharapova d) Caroline Wozniacki Answer: b) Victoria Azarenka Copyright @ www.onlineGKguide.com

27.) Who won the Men’s Australian Open Title 2013 in January?:

27.) Who won the Men’s Australian Open Title 2013 in January? a) Anndy Murray b) Rafael Nadal c) Roger Federer d) Novak Djokovic Answer: d) Novak Djokovic Copyright @ www.onlineGKguide.com

28.) Which team won the 40th time Ranji Trophy Title?:

28.) Which team won the 40th time Ranji Trophy Title? a) Rajsthan b) Gujarat c) Mumbai d) Saurashtra Answer: c) Mumbai Copyright @ www.onlineGKguide.com

29.) On Which date Aircel launch free roaming services across the country?:

29.) On Which date Aircel launch free roaming services across the country? a) 22th January 2013 b) 25th January 2013 c) 27th January 2013 d) 29th January 2013 Answer: d) 29th January 2013 Copyright @ www.onlineGKguide.com

30.) Who appointed as new Managing Director of Bharti Airtel in Januray 2013? :

30.) Who appointed as new Managing Director of Bharti Airtel in Januray 2013? a) Manoj Kohli b) Sunil Bharti Mittal c) Gopal Vittal d) Ashok Goyal Answer: a) Manoj Kohli Copyright @ www.onlineGKguide.com

Hope it was helpful for you.:

Hope it was helpful for you. Thank You! Copyright @ www.onlineGKguide.com

authorStream Live Help