Current Affairs Quiz December 2012

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

All general knowledge questions are related to the major events happened in the month of December 2012. For more GK and current affairs visit at www.onlinegkguide.com

Comments

Presentation Transcript

Current Affairs Quiz for the Month of December 2012:

Current Affairs Quiz for the Month of December 2012 Visit: http://www.onlinegkguide.com/test-and-quizzes/current-affairs/december-2012-quiz/ Copyright @ www.onlineGKguide.com

1.) Recently ADC was in news amid the controversy between GMR and Maldives. ADC stands for::

1.) Recently ADC was in news amid the controversy between GMR and Maldives. ADC stands for: Airport Development Charge Airport Development Cargo Airport Development Commission Airport Development Container Answer: Airport Development Charge Copyright @ www.onlineGKguide.com

2.) Silver Fibre Revolution is associated with: :

2.) Silver Fibre Revolution is associated with: Jute Cotton Silk None of the above Answer: Cotton Copyright @ www.onlineGKguide.com

3.) India has not signed bilateral deals on civilian nuclear energy technology cooperation with::

3.) India has not signed bilateral deals on civilian nuclear energy technology cooperation with: USA UK Japan France Answer: Japan Copyright @ www.onlineGKguide.com

4.) Which State has been the top performer among states in terms of mopping up revenue during the 11thplan, according to planning commission report published in December 2012?:

4.) Which State has been the top performer among states in terms of mopping up revenue during the 11thplan, according to planning commission report published in December 2012? Goa Delhi Haryana Bihar Answer: Haryana Copyright @ www.onlineGKguide.com

5.) Which among the following states has passed recently the parliamentary secretaries Bill, 2012?:

5.) Which among the following states has passed recently the parliamentary secretaries Bill, 2012? Karnataka West Bengal Punjab Rajasthan Answer: West Bengal Copyright @ www.onlineGKguide.com

6.) Who has been appointed the first chairmerson of the National Green Tribual on December, 20, 2012?:

6.) Who has been appointed the first chairmerson of the National Green Tribual on December, 20, 2012? Justice N.K. Khare Justice Mohan Prakash Justice Sudha Srivastava Justice Swatanter Kumar Answer: Justice Swatanter Kumar Copyright @ www.onlineGKguide.com

7.) Park Geun-hye has been elected first female president of …:

7.) Park Geun-hye has been elected first female president of … Malta Singapore South Korea Thiland Answer: South Korea Copyright @ www.onlineGKguide.com

8.) ‘One Billion Rising’ campaign was launched on December 10, 2012 in…:

8.) ‘One Billion Rising’ campaign was launched on December 10, 2012 in… Madhya Predesh Chhattisgarh Haryana Rajasthan Answer: Rajasthan Copyright @ www.onlineGKguide.com

9.) On December 24, 2012 India inked mega defence deals worth Rs 25,000 crore with….:

9.) On December 24, 2012 India inked mega defence deals worth Rs 25,000 crore with…. Germany Russia USA Ukraine Answer: Russia Copyright @ www.onlineGKguide.com

10.) Which among the following states is famous for its Hornbill festival?:

10.) Which among the following states is famous for its Hornbill festival? Assam West Bengal Nagaland Andhra Pradesh Answer: Nagaland Copyright @ www.onlineGKguide.com

11.) Which among the following is India’s Ballistic missile that was test fired successfully on December 12?:

11.) Which among the following is India’s Ballistic missile that was test fired successfully on December 12? Astra Prithvi-II Akash Agni-I Answer: Agni-I Copyright @ www.onlineGKguide.com

12.) Which among the following has recently been chosen as the favourite Indian city by Conde Nast Traveller India, a UK based luxury travel magazine?:

12.) Which among the following has recently been chosen as the favourite Indian city by Conde Nast Traveller India, a UK based luxury travel magazine? Ahmedabad Bengaluru Mohali Delhi Answer: Delhi Copyright @ www.onlineGKguide.com

13.) A joint military exercise between India and Russia with codename-INDRA was held from November 20, 2012 to December 3, 2012 in…:

13.) A joint military exercise between India and Russia with codename-INDRA was held from November 20, 2012 to December 3, 2012 in… Kolkata Visakhapatnam Mumbai Chennai Answer: Mumbai Copyright @ www.onlineGKguide.com

14.) Which country has the maximum amount of black money, according to the Global Financial Integrity Report published recently?:

14.) Which country has the maximum amount of black money, according to the Global Financial Integrity Report published recently? India China Russia Singapure Answer: China Copyright @ www.onlineGKguide.com

15.) Name the Popster, who has been awarded Turner Prize on December 2012.:

15.) Name the Popster, who has been awarded Turner Prize on December 2012. Elizabeth Price Luke Bryan Corrie Under wood Miranda Lambert Answer: Elizabeth Price Copyright @ www.onlineGKguide.com

16.) Which of the following index has been launched by BSE in November 2012?:

16.) Which of the following index has been launched by BSE in November 2012? Carbonex Uronex Russex Winex Answer: Carbonex Copyright @ www.onlineGKguide.com

17.) Which Indian actor has recently been awarded the Brand Leureate Legendary Award by Malaysian government?:

17.) Which Indian actor has recently been awarded the Brand Leureate Legendary Award by Malaysian government? Akshay Kumar Ranveer Kapoor Amir Khan Shahrukh Khan Answer: Shahrukh Khan Copyright @ www.onlineGKguide.com

18.) As per the Finance Ministry report, the maximum numbers of financial inclusion accounts have been opened in…….:

18.) As per the Finance Ministry report, the maximum numbers of financial inclusion accounts have been opened in……. West Bengal Andhra Pradesh Uttar Pradesh Bihar Answer: Uttar Pradesh Copyright @ www.onlineGKguide.com

19.) Which Indian state has passed Women’s University Bill 2012 on December 10 2012 to established 1stwomen university in the state?:

19.) Which Indian state has passed Women’s University Bill 2012 on December 10 2012 to established 1stwomen university in the state? Bihar West Bengal Himachal Pradesh Punjab Answer: West Bengal Copyright @ www.onlineGKguide.com

20.) Who among the following has been selected for the Grammy Lifetime Achievement Award 2013?:

20.) Who among the following has been selected for the Grammy Lifetime Achievement Award 2013? Pt. Ravi Shankar Gulzar A.R. Rahman Lata Mangeshkar Answer: Pt. Ravi Shankar Copyright @ www.onlineGKguide.com

Hope it was helpful for you.:

Hope it was helpful for you. Thank You! Copyright @ www.onlineGKguide.com

authorStream Live Help