MAMA

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

MAMA

Comments

Presentation Transcript

Un mesaj frumos:

Un mesaj frumos Femeil e “Doctorate în...” “Nu te preocupa dac ă nu po ţ i da copiilor t ă i ce e mai bun din toate.. D ă -le tot ce ai tu mai bun”

Intr-o zi, o femeie numită Anne, îşi lua carnetul de şofer. Când au întrebat-o care era profesia ei, ea avu un dubiu. Nu ştia cum să se considere. Funcţionarul insistă :” Ceeace v-am întrebat este dacă aveţi un serviciu” . ” Sigur că da, am un serviciu” , exclamă Anne, “sunt mamă”. "Noi nu considerăm ăsta un serviciu. O să consemnez casnică” , spuse funcţionarul cu răceală. :

Intr-o zi, o femeie numită Anne, îşi lua carnetul de şofer. Când au întrebat-o care era profesia ei, ea avu un dubiu. Nu ştia cum să se considere. Funcţionarul insistă : ” Ceeace v-am întrebat este dacă aveţi un serviciu” . ” Sigur că da, am un serviciu” , exclamă Anne, “sunt mamă”. "No i nu considerăm ăsta un serviciu. O să consemnez casnică” , spuse funcţionarul cu răceală.

O prietenă a ei, Marta auzi cele întâmplate şi căzu pe gânduri câtva timp. Intr-o zi, se află în aceiaşi situaţie. Persoana care o interoga era o funcţionară de profesie, sigură şi eficientă. Formularul părea enorm şi interminabil. Prima întrebare era : “Care este ocupaţia dvs ?” Marta se gândi puţin şi fără să ştie cum, răspunse ::

O prieten ă a ei, Marta auzi cele întâmplate şi căzu pe gânduri câtva timp. Intr-o zi, se află în aceiaşi situaţie. Persoana care o interoga era o funcţionară de profesie, sigură şi eficientă. Formularul părea enorm şi interminabil. Prima întrebare era : “Care este ocupaţia dvs ?” Marta se gândi puţin şi fără să ştie cum, răspunse :

“Sunt doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane”. Funcţionara făcu o pauză şi Marta trebui să repete cu pauze, emfatic, apăsând cuvintele mai semnificative. După ce a notat totul, tânara vru să verifice. “Pot să vă intreb, ce înseamnă că faceţi, mai exact ?”:

“Sunt doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane”. Funcţionara făcu o pauză şi Marta trebui să repete cu pauze, emfatic, apăsând cuvintele mai semnificative. După ce a notat totul, tânara vru să verifice. “Pot să vă intreb, ce înseamnă că faceţi, mai exact ?” Fără pic de nelinişte în glas, cu mult calm, Marta explică: "Des făşor un program pe termen lung, înăuntru şi în afara casei”.

PowerPoint Presentation:

Gândindu-se la familia ei, ea continuă: " sunt răspunzătoare de o echipă şi am primit deja patru proiecte. Muncesc în regim de dedicare exclusivă. Marea exigenţă este de 14 ore pe zi, uneori chiar până la 24 ore”. Pe măsură ce îşi descria responsabilităţile, Marta observă creşterea tonului de respect în vocea funcţionarei. Când se întoarse acasă, Marta fu primită de echipa sa: o fetiţă de 13 ani, alta de 7 şi alta de 3.

”Mama unde-mi sunt pantofii? Mama, mă ajuţi să-mi fac o fundă? Mama, bebe nu încetează din plâns. Mama, mă aştepţi la sfârşitul orelor? Mama, vii mâine să mă vezi dansând? Mama, mergi la cumpărături? Mama...”:

” Mama unde-mi sunt pantofii? Mama, mă ajuţi să-mi fac o fundă? Mama, bebe nu încetează din plâns. Mama, mă aştepţi la sfârşitul orelor? Mama, vii mâine să mă vezi dansând? Mama, mergi la cumpărături? Mama...” Suind spre dormitoarele casei, ea auzi pe cel mai nou proiect al ei: un bebe de 6 luni, probând o nouă tonalitate a vocii. Fericită, Marta luă pe bebe în braţe şi gândi la gloria maternităţii, cu multitudinea de responsabilităţi şi orele interminabile de dedicaţie.

Stând în pat, Marta se gândi:”Sunt Doctor în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane, dar bunicile ce or fi?” Si apoi am descoperit un titlu pentru ele: Doctore superioare în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane”. Străbunicile, doctore executive superioare. Mătuşile, doctore-asistente. Si toate femeile, mamele, soţiile, prietenele şi colegele, doctore în arta de a face viaţa mai bună.:

Stând în pat, Marta se gândi: ”Sunt Doctor în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane, dar bunicile ce or fi?” Si apoi am descoperit un titlu pentru ele: Doctore superioare în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane”. Străbunicile, doctore executive superioare. Mătuşile , doctore-asistente. Si toate femeile, mamele, soţiile, prietenele şi colegele, doctore în arta de a face viaţa mai bună.

Intr-o lume unde se dă atâta importanţă titlurilor, în care se cere mereu cea mai mare specializare în domeniul profesional,:

Intr-o lume unde se dă atâta importanţă titlurilor, în care se cere mereu cea mai mare specializare în domeniul profesional, transformă-te într-o specialistă în arta de a iubi.

Trimite acest mesaj tuturor femeilor şi deasemeni bărbaţilor, pentru a putea mulţumi şi retribui toată dedicaţia pe care o primesc zilnic dela bunicile, mamele, mătuşile, surorile sau soţiile lor.:

Trimite acest mesaj tuturor femeilor şi deasemeni bărbaţilor, pentru a putea mulţumi şi retribui toată dedicaţia pe care o primesc zilnic dela bunicile, mamele, mătuşile, surorile sau soţiile lor.

Arată-le că întotdeauna există ”un momenţel” în care te gândeşti puţin la ele... Fă o femeie fericită.... Azi... Şi mereu !!! Şi mai ales... :

Arată-le că întotdeauna există ”un momenţel” în care te gândeşti puţin la ele... Fă o femeie fericită.... Azi... Şi mereu !!! Şi mai ales...

FII FERICITĂ ŞI TU !!! Să ai o zi frumoasă...:

FII FERICITĂ ŞI TU !!! Să ai o zi frumoasă... Que tengas un bello dia...

authorStream Live Help