Pembaharuan Radikal Pendidikan Malaysia Mellaui Saps NKRA

Views:
 
     
 

Presentation Description

Saya mungkin lebih beruntung daripada kebanyakan kanak-kanak yang membesar di Malaysia luar bandar. Bapa saya adalah guru saya dan guru sekolah desa, yang bermaksud pembelajaran bukan hanya terhad kepada sekolah. Kelas-kelas terus di rumah.

Comments

Presentation Transcript

Pembaharuan Radikal Pendidikan Malaysia Mellaui Saps NKRA:

Pembaharuan Radikal Pendidikan Malaysia Mellaui Saps NKRA

Slide 2:

Saya mungkin lebih beruntung daripada kebanyakan kanak-kanak yang membesar di Malaysia luar bandar . Bapa saya adalah guru saya dan guru sekolah desa , yang bermaksud pembelajaran bukan hanya terhad kepada sekolah . Kelas-kelas terus di rumah .

Slide 3:

Dia menanamkan saya disiplin pembelajaran yang kuat dan kagum kepada kami kepentingan pendidikan . Tidak syak lagi saya percaya ia adalah pendidikan yang mengangkat kehidupan ramai rakan sekelas saya dari kemiskinan di Bario jauh

Slide 5:

KLIK SINI : Saps NKRA Pendidikan adalah penting untuk peralihan kami ke negara berpendapatan tinggi dengan pendapatan per kapita minimum sebanyak AS $ 15,000 menjelang 2020 dan ini perlu dilakukan dengan cara yang inklusif dan mampan .

Slide 6:

Kami meletakkan kira-kira 61,000 guru bahasa Inggeris melalui Ujian Penempatan Cambridge (CPT), dan hanya kira-kira 30% memenuhi kumpulan penguasaan C1 atau C2 berdasarkan Rangka Kerja Kerangka Biasa Eropah (CEFR).

Slide 8:

Tetapi kita tidak boleh terlalu terperangkap dalam angka-angka , kita juga harus menghargai bahawa guru-guru kita sedang membentang ke had mereka . Upskilling akan mengambil masa kerana kita tidak boleh mengambil semua guru keluar dari sistem pada satu masa dan melatih mereka . Mereka masih pendidik anak-anak kita .

Slide 9:

Satu lagi contoh ialah menggunakan teknologi untuk melangkaui kualiti pendidikan kita . Sekitar 90.5% sekolah awam di seluruh negara telah dihubungkan dengan akses internet berkelajuan tinggi ( teknologi 4G) menerusi program 1BestariNet dan semua sekolah ini juga mempunyai akses kepada program pembelajaran yang dipanggil Persekitaran Pembelajaran Maya Frog (VLE).

Slide 11:

Ia mewujudkan platform pengetahuan umum untuk pelajar dan guru dan menggunakan teknologi untuk meningkatkan pengajaran dan pembelajaran . Di samping itu , sebagai sebahagian daripada Program Peningkatan Sekolah NKRA Pendidikan , terdapat Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) yang mana

Slide 13:

For more update , visit us http://mypt3.com/saps-nkra-guru-masuk-markah

authorStream Live Help