Senarai Contoh Geografi PT3 Jawapan Terbaik

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Contoh Geografi Pt3 Jawapan 2018 Kerja Kursus khusus Tingkatan 3 jadual kerja, borang soal selidik, cadangan, masalah, potensi, rumusan, latar belakang

Comments

Presentation Transcript

Senarai Contoh Geografi PT3 Jawapan Terbaik:

Senarai Contoh Geografi PT3 Jawapan Terbaik

Slide 2:

Ia kembali ke sekolah selepas Hari Raya Holidays hari ini dan kembali bekerja untuk pelajar Tingkatan 3 yang duduk untuk PT3 tahun ini , 2018. Hari ini , pelajar Tingkatan 3 menerima Penyerahan Geografi mereka untuk PT3 2Ia kembali ke sekolah selepas Hari Raya Holidays hari ini dan kembali bekerja untuk pelajar Tingkatan 3 yang duduk untuk PT3 tahun ini , 2018. Hari ini , pelajar Tingkatan 3 menerima Penyerahan Geografi mereka untuk PT3 2018 ( Tugasan Geografi atau Kerja Kursus Geografi PT3 ).018 ( Tugasan Geografi atau Kerja Kursus Geografi PT3 ).

Slide 3:

Tugasan " ( Tugasan ) seperti yang ditunjukkan di atas dan diterjemahkan di bawah . Selebihnya jawatan ditulis dalam kedua bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Tahun ini bagi projek geografi , pelajar PT3 dikehendaki membuat peta topografi sama ada lokasi kediaman atau sekolah mereka . Menurut wikipedia , peta topografi adalah " jenis peta yang dicirikan oleh perincian skala besar dan perwakilan kuantitatif bantuan , biasanya menggunakan garis kontur , tetapi secara historis menggunakan pelbagai kaedah . Definisi tradisional memerlukan peta topografi untuk menunjukkan kedua-dua alam semula jadi dan manusia ciri buatan . "

Slide 4:

Peta topografi untuk tugasan ini adalah untuk memasukkan ciri-ciri fizikal atau semulajadi serta ciri buatan manusia . Sebagai tambahan untuk membuat lakaran peta , pelajar dikehendaki menafsirkannya dengan menenggelamkan dan menggambarkan kawasan yang berpotensi untuk pembangunan , halangan untuk pembangunan dan tampil dengan cadangan dan usaha yang mungkin diperlukan untuk mengatasi halangan-halangan tersebut

Slide 5:

Akhirnya pelajar dikehendaki membentangkan hasil laporan mereka . Di bawah ini adalah tangkapan screenshot peta KL Topografik yang diambil dari carian google hanya untuk memberi gambaran tentang bagaimana peta topografi kelihatan seperti . Peta di bawah menunjukkan ciri-ciri fizikal tetapi bukan manusia yang dibuat .

Slide 7:

Di bawah adalah beberapa laman web yang mempunyai jawapan atau petua contoh untuk Penyerahan Geografi untuk PT3 2018. ( Ia akan dikemas kini apabila lebih banyak laman web meletakkan sampel mereka supaya laman kegemaran anda untuk rujukan mudah anda )

Slide 8:

•Cara membuat peta lakar tugasan kerja kursus Geografi PT3 2018 dari Sumber Pendidikan - wow, laman web ini pantas untuk mendapatkan petua tentang cara melukis peta lakaran . Kudos kepada mereka . • Peta Lakar PT3 Geografi 2018 dari blog Cikgu Norazimah termasuk contoh " peta lakar ”. •Blog ini di Geografi Tingkatan Satu mempunyai jawatan yang menarik di " Peta " yang merangkumi " Memahami Ciri Fizikal dan Budaya dalam Peta Lakar ”

Slide 9:

• Contoh Geografi PT3 Jawapan 2018 Peta Lakar dari blog yang dikenali sebagai Ms Balqis Gril Biasa . Jawapan sampel terperinci diberikan di sini . Secara kebetulan , blog ini juga memberikan jawapan sampel terperinci untuk Projek Sejarah juga . • Contoh Tugasan Geografi PT3 2018" dan " Panduan Peta Lakar " dari Petua Ujian PT3 Andrew Choo . Cari pautan dengan tajuk seperti yang diketik di sini . Mereka berada dalam format pdf yang boleh dicetak .

Slide 11:

Lebih datang kemudian ... Geografi adalah projek 100 peratus berdasarkan . Tidak ada kertas untuk duduk di PT3, hanya penyempurnaan tugasan ini dalam tempoh masa yang ditetapkan diperlukan . Tugasan diberikan hari ini (3 Julai 2018). Tarikh dijangka siap ialah 31hb Julai 2018.

Slide 13:

For more update , visit us http://mypt3.com/contoh-geografi-pt3-jawapan

authorStream Live Help