Πόλεις και αξιοθέατα από την εκδρομή μας στην Ιταλία

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Εργασία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά σχετικά με τις πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκέφτηκαν στην εκδρομή στην Ιταλία στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής μαθητών με το Λύκειο Majorana της Μπολόνιας.

Comments

Presentation Transcript

PARMA :

PARMA

:

Την πρώτη μέρα της εκδρομής μας στην Ιταλία (8/4/2014) μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο του Μιλάνο Μπέργκαμο, επισκεφθήκαμε την πόλη Πάρμα.

:

Αρχικά πήγαμε στο σπίτι του Verdi , το Busseto , το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου κατά την επίσκεψή του κάποιος μπορεί να νιώσει ότι ζει την περίοδο που έζησε ο Verdi , ανάμεσα σε πίνακες, ρούχα και αντικείμενα της εποχής εκείνης, καθώς τον συνοδεύει η μουσική του μεγάλου συνθέτη.

:

Η Πάρμα είναι γνωστή για το τυρί Παρμεζάνα, για το αλλαντικό προσούτο ντι Πάρμα ,

:

Αλλά και για τον μεγάλο αριθμό εκκλησιών. Γιαμά Νικολέττα, Γ2 Γυμνασίου

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ:

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ Στις 11 φτάσαμε στην Βενετία και κάναμε βόλτα στα κανάλια και στα σοκάκια της πόλης. Το εντυπωσιακότερο θέαμα εκτός από τα κανάλια με τις γόνδολες ηταν τα πολύχρωμα κτήρια όπως και η απίστευτα τεράστια ποικιλία από μάσκες!!!

PowerPoint Presentation:

Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε το Παλάτι των Δόγηδων στο οποίο και ξεναγηθήκαμε. Κάθε αίθουσα ήταν ξεχωριστή διότι ήταν στολισμένη με διαφορετικά έργα τέχνης από την προηγούμενη. Τα έργα τέχνης ήταν τοιχογραφίες, αγάλματα, χάρτες και πίνακες.

PowerPoint Presentation:

Στην συνεχεία μας δόθηκε ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτες στα μαγαζιά, φαγητό, καφέ παγωτό κλπ Τέλος ένα πλοιάριο μας γύρισε πίσω στο πούλμαν μέσω των καναλιών Γέρου Χριστιάννα- Πολυχρονάκης Αλέξανδρος Γ2 Γυμνασίου

PowerPoint Presentation:

Αγγελική Πετροπούλου, Α 1 Λυκείου

PowerPoint Presentation:

Φτιάχνοντας Τορτελίνια !

PowerPoint Presentation:

Πισσάκη Ζέφη- Β΄3 Γυμνασίου

Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ DUOMO :

Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ DUOMO

PowerPoint Presentation:

Ο καθεδρικός ναός του Duomo βρίσκεται στο Μιλάνο της Ιταλίας και είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου της πόλης. Είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος ναός κόσμου. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1386 από τον Gian Galeazzo Visconti και χρειάστηκαν περίπου 400 χρόνια για να ολοκληρωθεί , με αποτέλεσμα να είναι εμφανή στην κατασκευή του διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ. Είναι γοτθικού ρυθμού και έχει μήκος 157 μέτρα, πλάτος 93 και ύψος 108,5 μέτρα.

PowerPoint Presentation:

Ο ναός θεωρείται αφιερωμένος στην Παναγία, γι΄αυτό και στο υψηλότερο κωδωνοστάσιό του δεσπόζει το μπρούτζινο επιχρυσωμένο άγαλμά της ( La Madonnina ), ύψους τεσσάρων μέτρων, σχεδιασμένο από τον Giuseppe Perego . Λόγω του ύψους του αυτό το άγαλμα είναι εμφανές από διάφορα σημεία του κέντρου του Μιλάνου. Μάλιστα οι Μιλανέζοι συνηθίζουν να λένε ότι ο καιρός είναι καλός όταν μπορούν να το διακρίνουν από μια απόσταση. Οι Μιλανέζοι,και γενικότερα οι Καθολικοί, τιμούν και σέβονται ιδιαίτερα αυτό το άγαλμα.

PowerPoint Presentation:

Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του ναού είναι τα απίστευτα λεπτομερή βιτρό, που δεσπόζουν σε κάθε παράθυρό του.

PowerPoint Presentation:

Ο ναός είναι ολόκληρος φτιαγμένος από λευκό μάρμαρο κ αι στο εσωτερικό του υπάρχουν 3.400 περίπου αγάλματα από λευκό ή άλλου είδους μάρμαρο. Είναι καλοδουλεμένα και με προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι μορφές συνήθως αναπαριστούν θεούς, αγγέλους, όμορφους νέους άντρες ή γυναίκες και ιερείς. Τα αγάλματα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε οι κινήσεις τους να φαίνονται πολύ φυσικές. Μέσα στο όλο κλίμα που δημιουργεί το μέγεθος του ναού, αλλά και η μουσική που ψάλ λεται από χορωδία την ώρα της λειτουργίας, τα αγάλματα προσθέτουν ένα αίσθημα επιβλητικό και μεγαλοπρεπές .

PowerPoint Presentation:

Οι επισκέπτες του ναού μπορούν να ανεβούν με έναν ανελκυστήρα στην οροφή του . Από εκεί ψηλά μπορούν να απολαύσουν την περίτεχνη εξω - τερική του διακόσμηση, αλλά και μια πανοραμική θέα της πόλης και χαμηλά την piazza del Duomo . Η επίσκεψη στο Duomo θα μας μείνει αξέχαστη!!! Εργασία της Μιράντας Δήμα Γ1 Γυμνασίου, 2014

ΑΣΤΕΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Ντουράκη Ελένη-Ράλλη Ελισσάβετ, Γ2 Γυμνασίου:

ΑΣΤΕΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Ντουράκη Ελένη-Ράλλη Ελισσάβετ, Γ2 Γυμνασίου

Κατά την διάρκεια της εκδρομής που πραγματοποιήθηκε από της 8/4/2014 μέχρι της 14/4/2014 ,όλα τα μέλη της ομάδας που ήταν συνολικά 14 απέκτησαν καινούργιες και ωραίες εμπειρίες μέσα από τις οποίες υπήρχαν πάρα πολλές στιγμές γέλιου  :

Κατά την διάρκεια της εκδρομής που πραγματοποιήθηκε από της 8/4/2014 μέχρι της 14/4/2014 ,όλα τα μέλη της ομάδας που ήταν συνολικά 14 απέκτησαν καινούργιες και ωραίες εμπειρίες μέσα από τις οποίες υπήρχαν πάρα πολλές στιγμές γέλιου 

No more walking ..!!!!!!:

No more walking ..!!!!!!

Ζzzzzzz…..!!!:

Ζ zzzzzz …..!!!

Περιττές θερμίδες…!! :

Περιττές θερμίδες…!! 

Ατέλειωτες ώρες ύπνου…!!!:

Ατέλειωτες ώρες ύπνου…!!!

authorStream Live Help