OMΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΝΕΡΟ-WATER ΧΗΜΕΙΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ :

ΝΕΡΟ- WATER ΧΗΜΕΙΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ –ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ- ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡ AI Α

Οι τρείς φάσεις του νερού:

Οι τρείς φάσεις του νερού Οι φάσεις του νερού είναι: 1.Υγρή. 2.Στερεή. 3.Αέρια.

Απο υγρή σε στερεή μορφή:

Απο υγρή σε στερεή μορφή Για να γινε ι ένα υγρό στερεό χρειάζετ αι την κατάλ λ ηλη θερμοκρασία. Παράδειχμα το νερό για να γίνει στερεό (πάγος) χρειάζετ αι η θερμοκρασία να είναι στους 0 ° C . Το φαινόμενο αυτό ονομάζετ αι Πήξη.

Απο υγρή σε αεριά μορφή:

Απο υγρή σε αεριά μορφή Το υγρό για να γίνει αέριο χρειάζετ αι κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Παράδειγμα το νερό για να γίνει αέριο πρέπει η θερμοκρασία να βρίσκετ αι στους 100° C . Αυτό το φαινόμενο ονομάζετ αι Βρασμός. Ένας άλλος τρόπος είναι η εξάτμιση που είναι η μετατροπή ενός υγρού σε αέριο όταν πραγματοποι εί τ αι μόνο από την ελεύθερη επιφάνεια του νερού. Η εξάτμιση γίνετ αι σε οποι α δ ή ποτε θερμοκρασία.

Aπό Στερέη σε Υγρή μορφή :

A πό Στερέη σε Υγρή μορφή Για να γ ί νε ι ένα στερεό υγρό χρειάζετ αι την κατάλ λ ηλη θερμοκρασία. Παράδειγμα το νερό σε μορφή πάγου για να γίνει υγρό πρέπει ο πάγος να φτάσει σε θερμοκρασία 0 ° , τότε ο πάγος αρχίζει να λιώνει. Αυτό το φαινόμενο ονομάζετ αι Τήξη.

Από στερεή σε αέρια μορφή:

Από στερεή σε αέρια μορφή Μερικά στερεά όπως ο ξηρός πάγος, να φ θαλίνη γίνονται απευθείας από στερεά αέρια. Αυτό το φαινόμενο ονομάζετ αι εξάχνωση.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Λατινικά: aqua ( άκουα) Αγγλικά: water ( γουότερ) Γαλλικά: eau ( ό) Γερμανικά: wasser ( βάσα) Σέρβικα: BO Д A ( βόντα) Ιταλικά: acqua ( άκουα) Δανέζικα: vand ( βατ) Ισπανικά: agua ( άκουα) Ρωσικά: BO Д A ( βόντα)

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ:

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Οι Ναϊάδες Με τους θεούς επίσης, συνδέονταν και τα αναβλύζοντα από βράχους ή από τη γη νερά, τα οποία είχαν ιαματικές και μαντικές ιδιότητες. Αναφέρονται, ως τέτοιες, η «Πηγή της Δήμητρας» στην Πάτρα, το «Λυσσόνερο» των Λουσών, η «Μισάμπελος Πηγή» στην Κλειτορία και άλλες. Όσοι έπιναν νερό από τη «Μισάμπελο Πηγή», λέει ο μύθος, ξεχνούσαν και μισούσαν το κρασί και δεν ήθελαν πια ούτε να το μυρίσουν, ενώ το «Λυσσόνερο» γιάτρευε, όσους το έπιναν, από τη «μανία καταδίωξης», που είχαν προσβληθεί. Η δε «Πηγή της Δήμητρας», προφήτευε για τη γιατρειά ή όχι των αρρώστων.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ,ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΠΗΘΕΙΝΙΟΥ:

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ,ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΠΗΘΕΙΝΙΟΥ Η Δάφνη κυνηγημένη από τον A πόλλωνα ζήτησε από τον πατέρα της τον Πηνειό να τη βοηθήσει. Έτσι κι’έγινε. Η Δάφνη μεταμορφώθηκε σε ένα όμορφο δέντρο και ο Απόλλωνας έφτιαξε με τα κλαδιά της το πρώτο δάφνινο στεφάνι. Παρόμοια είναι και η ιστορία της Σύριγγας, μιας νύμφης, που για να ξεφύγει από τα δίχτυα της αγάπης του τραγοπόδαρου πάνα, μεταμορφώθηκε σε καλαμιά, Κι αυτή με τη σειρά της, στα χέρια του θεού ¨έγινε αυλός (σύρι) , ένα από τα πιο αγαπητά μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων.Τις καλαμιές τις συναντούμε στις όχθες των ποταμών.

΄ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (MΥΘΟΙ) :

΄ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (M ΥΘΟΙ) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ Στη Μουσουλμανική, αλλά και στην ιουδαϊκη θρησκεία οι πιστοί θεωρούν το νερό ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και γι’αυτό, προτού εισέλθουν στους χώρους προσευχής τους, πλένονται ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ Οι Ινδουιστές συνήθιζαν να χτίζουν τους ναούς τους, κοντά σε τόπους όπου επικρατούσε το υγρό στοιχείο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ

ΝΕΡΟΥΛΑΣ:

ΝΕΡΟΥΛΑΣ Νερουλάς Στην παλιά Αθήνα που δεν υπήρχαν βρύσες μέσα στα σπίτια, ο νερουλάς αναλάμβανε την τροφοδότησή τους με νερό. Υπήρχε συνήθως ένας νερουλάς σε κάθε γειτονιά και είχε σταθερή πελατεία. Έκανε πολλά κοπιαστικά δρομολόγια και αμειβότανε περίπου 1 δεκάρα τον τενεκέ . Το επάγγελμα του νερουλά διατηρήθηκε μέχρι το 1930, οπότε ιδρύθηκε η ΟΥΛΕΝ.

Ο ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ:

Ο ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ

ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ:

ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ Ο παγοπώλης ήταν από τους πιο αγαπημένους και ευπρόδεκτους τακτικούς επισκέπτες των νοικοκυριών μέχρι το 1931 ,οπότε ο Αμερικανός χημικός Τόμας Μίτζλι παρασκεύασε ένα χημικό μόριο της κατηγορίας των χλωροφθορανθράκων, που γρήγορα οδήγησε στην ανακάλυψη του φρέον , μίας ουσίας άοσμης, σταθερής και μη τοξικής. Έτσι γεννήθηκαν τα ψυγεία όπως τα ξέρουμε σήμερα. Μέχρι τότε οι άνθρωποι προσπαθούσαν να διατηρήσουν τα τρόφιμα τους σε πάγο .

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ:

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Στην ζωή μας το νερό είναι βασικός παράγοντας όπου τον χρησιμοποιούμε για όλες τις χρήσεις μας καθημερινά. Εκτός από το ότι το νερό μας φαίνεται απλό και χρήσιμο θα γνωρίσουμε τι περίεργο και μυστηριώδες βρίσκεται κάτω από αυτό!

Το τέρας του Λόχ Νες:

Το τέρας του Λόχ Νες Το πλάσμα Λόχ Νες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλάσματα και μυστήρια όλης της Γής. Είναι ένα θαλάσσιο μεγάλο ψάρι, με μεγάλο λαιμό και περίεργο χοντρό σώμα. Έχει μήκος 6 εώς 125 πόδια. Αρχικά αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτολογίας.

Λίμνη Λόχ-Νες:

Λίμνη Λόχ-Νες   Είναι μεγάλη, βαθιά λίμνη γλυκού νερού στα Χάιλαντς της Σκωτίας η οποία βρίσκεται περίπου 37 χιλιόμετρα ( 23 μίλια) νοτιοδυτικά του Ινβερνές. Η επιφάνειά της είναι 15,8 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Η Λοχ Νες είναι περισσότερο γνωστή για κάποιες υποτιθέμενες εμφανίσεις του Τέρατος του Λοχ Νες.

Γοργόνα:

Γοργόνα Άλ Ο εξερευνητής βρίσκει ένα στοιχείο! Άλλο ένα μυθικό πλάσμα του νερού είναι η γοργόνα. Είναι ίδιο σαν τον άνθρωπο αλλά αντί για πόδια έχει μεγάλη ουρά ψαριού. Ο μύθος λέει ότι ζεί κάτω από το νερό με πρώτες εμφανίσεις στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Επίσης στα ιστορικά γεγονότα της Αρχαίας ιστορίας της Ελλάδας οι ναύτες έχουν δεί μορφές γοργόνας .Εως το 2014 δεν έχουν εξερευνήσει τον μύθο αυτό αν και οστά έχουν βρεθεί και φυλλάσονται σε αρχαιολογικό χώρο.

Σκύλλα Χάρυβδη:

Σκύλλα Χάρυβδη

Σκύλλα και Χάρυβδη:

Σκύλλα και Χάρυβδη Άς έλθουμε στον δικό μας πολιτισμό αυτήν την φορά με τον τελευταίο μύθο της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας.Την Σκύλλα και την Χάρυβδη. Η Σκύλλα είναι θηλυκό τέρας της ελληνικής μυθολογίας. Θεωρείται θυγατέρα του Ποσειδώνα και της Γαίας. Κατοικούσε στην ευρωπαϊκή ακτή του πορθμού του Βοσπόρου (στην ασιατική ακτή κατοικούσε ένα άλλο τέρας, η Χάρυβδις). Είχε έξι λαιμούς και άρπαζε αντίστοιχους ναυτικούς από τα διερχόμενα πλοία. Αργότερα οι μυθογράφοι μετέφεραν την κατοικία των δύο τεράτων στον πορθμό της Μεσσήνης μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας. Τόσο η Χάρυβδη όσο και η Σκύλλα εμπλέκονται στους μύθους τόσο του Οδυσσέα όσο και των Αργοναυτών, οι οποίοι πέρασαν από τα στενά αυτά με μικρές απώλειες, γιατί η Ήρα παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να την κοιμίσει, τόσο την ίδια όσο και την Χάρυβδη. Είχε εννέα κεφάλια που έμοιαζαν με σκύλου, εξ ού και το όνομά της. Και τα 2 τέρατα δεν μπορούσαν να συναντηθούν διότι ήταν χωρισμένα. Ούτε πουλί δεν περνούσε από κει λόγο της τρομερής καταστροφής που επικρατούσαν.

PowerPoint Presentation:

Είδαμε κάποια από τα μυστήρια που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κρύβει το νερό μέσα του. Υπάρχουν πολλοί ακόμοι μύθοι που αφορούν την ζωή στον βυθό! Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτούς είναι ότι ο άνθρωπος πάντα γοητευόταν από την ιδέα του κρυφού κόσμου που βρίσκεται κάτω από την στάθμη του νερού! Τέλος

authorStream Live Help