Sri Lanka Polonnaruwa 2 Sala de consiliu

Views:
 
     
 

Presentation Description

YOU CAN DOWNLOAD THIS PRESENTATION HERE: http://www.slideshare.net/michaelasanda/polonnaruwa-2-sala-de-consiliu Thank you! La câţiva metri distanţă de Palatul Regal se află Sala de Consiliu a Regelui Parakramabahu cel Mare, folosită de rege pentru a asculta cererile nobililor regatului, pentru a-şi întâlni miniştrii în Marele Sfat al Ţării şi pentru a primi emisarii altor regate.

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

Sri Lanka Polonnaruwa

Slide2:

Polonnaruwa Sala de Consiliu a Regelui Parakramabahu cel Mare Sala de Consiliu

Slide3:

Domnia regelui Parakramabahu cel Mare (1153-1186) a fost epoca prosperităţii dar şi epoca de aur a arhitecturii. El a reconstruit capitala şi a construit spitale, temple, băi, precum şi un sistem complex de irigaţii.

Slide4:

La numai câţiva metri distanţă de Palatul Regelui Parakramabahu cel Mare (1153-1186) se află Sala de Consiliu .

Slide5:

Sala de Consiliu era folosită p entru ceremonii, pentru asculta rea cereril or nobililor regatului, pentru Marele Sfat al Ţării şi pentru primi rea emisari lor altor regate.

Slide6:

Lei de piatră aşezaţi, simboluri ale puterii regale, tronează în capul scărilor care duc la Sala de Consiliu.

Slide8:

Când regele Vijava, primul rege al insulei Sri Lanka, a sosit din India în anul 486 î.C. a adus cu el steagul având ca simbol un leu. De atunci acest simbol a jucat un rol important în istoria ţării, fiind folosit de toţi monarhii care i-au urmat regelui Vijava. Şi astăzi leul este nu numai pe steag ci şi pe bancnote.

Slide10:

Elefanţii, alt simbol al puterii regale, decorează partea de jos a zidului exterior.

Slide15:

În faţa fiecărei scări (mărginite de Makara, monştrii balustradelor) se află piatra lunii , care marchea ză trecerea din lumea cotidiană spre un spaţiu sacru. Piatra lunii (a cărei origine se află în India ) se găseşte de obicei la intrarea în templele budiste

Slide17:

În Sri Lanka piatra lunii este decorată cu benzi concentrice care prezintă animalele sacre budiste şi floarea de lotus.

Slide18:

În timpul regelui Parakramabahu I Sri Lanka era cunoscută drept „grânarul Orientului” iar monezile de aur bătute în această vreme au fost găsite în multe ţări

Slide20:

Pe fiecare stâlp este gravat numele ministrului care îşi avea locul lângă acesta.

Slide25:

Ruinele oraşului Polonnaruwa se află pe malul de răsărit a imensului lac artificial Topa Wewa, sau Parakrama Samudra (Marea lui Parakrama, 2500 ha), creat de regale Parakramabahu I (1153-86), a cărui domnie a reprezentat epoca de aur la Polonnaruwa.

Slide26:

Fond muzical: Mu zică tradiţională de ceremonie Fotografii: ♦ Sanda Foişoreanu ♦ Nicoleta Leu Prezentare: Sanda Foişoreanu https://plus.google.com/+SandaMichaela Sri Lanka

authorStream Live Help