εκπαιδευτικό σύστημα 2

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

5.ταξίδια:

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ

5.ταξίδια:

Α. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το σχολείο δεν θα έπρεπε να αποτελεί αγγαρεία για τα παιδιά, αντιθέτως θα έπρεπε να το βλέπουν σαν κάτι διασκεδαστικό και να ανυπομονούν για αυτό. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία το σχολείο θα έπρεπε να μοιάζει περισσότερο με παιδική χαρά. Αλλά, δυστυχώς τα σημερινά ελληνικά σχολεία έχουν αυστηρό ύφος και έχουν ξεφύγει εντελώς από την ουσιώδη εκπαίδευση, με σκοπό να μάθουν στα παιδιά να παπαγαλίζουν .

5.ταξίδια:

α. ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον στην τάξη Οι τοίχοι θα έπρεπε να ήταν βαμμένοι με πολύ απαλό πράσινο με μερικές μοβ πιτσιλιές Το πάτωμα θα έπρεπε να είναι καθαρό και ξύλινο Τα θρανία θα έπρεπε να είναι μεγάλα, ξύλινα και μονά με αναπαυτικές καρέκλες που ευνοούν στην σωστή στάση του σώματος

5.ταξίδια:

2.Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες κολύμβηση Μαγειρική Εργαστήρια χημείας Εργαστήρια ζωγραφικής κτλ Έτσι κάθε μαθητής να προσάρμοζε στις προτιμήσεις του το πρόγραμμά του, να υπήρχαν κάποια υποχρεωτικά μαθήματα και να μπορούσε να διαλέξει τα προαιρετικά σύμφωνα με τις ασχολίες του.

5.ταξίδια:

3.Οικολογικό σχολείο Κάδοι ανακύκλωσης Ένα μέρος της οροφής καλυμμένο με φωτοβολταϊκά , ένα μέρος καλλιεργημένο με χόρτο όπως και όλο το προαύλιο Πολλά δέντρα Ανεμογεννήτριες Μάθημα με ταμπλέτ που θα έχουν προσαρμοσμένα καινούργια βιβλία για να μειωθεί η ανεξέλεγκτη υλοτομία

5.ταξίδια:

4.Υγι ει νές συνήθειες Να απαγορεύονται τα φαγητά που είναι ακατάλληλα για πρωινό Η καντίνα να έχει υγιεινά σνακ Να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων από 8 :00 σε 9 : 10 ώστε τα παιδιά να παίρνουν τον ύπνο που τους χρειάζεται και να προλαβαίνουν να τρώνε πρωινό και το σχολείο να παρέχει ειδικευμένη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε υψηλό επίπεδο ώστε τα παιδιά να σχολάνε νέμεν πιο αργά δηλαδή στις 16:00 όμως ,να μην έχουν να διαβάσουν το απόγευμα τίποτα ,ούτε να πάνε σε κάποιο φροντιστήριο,έτσι θα μειωθεί σημαντικά το άγχος που βιώνουν καθημερινά οι μαθητές.

5.ταξίδια:

5.ταξίδια Η χώρα μας να κάνει συμφωνία με άλλες χώρες για να παρέχει σε παιδιά του εξωτερικού πλήρης διαμονή στη χώρα μας και με την σειρά τους οι άλλες χώρες να παρέχουν σε εμάς το ίδιο ,ώστε να ανοίξει το μάτι μας ,να δούμε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

authorStream Live Help