Το χρονικό της Νάρνια

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Διαφάνεια 8:

Το χρονικό της Νάρνια   Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα

Διαφάνεια 8:

Περίληψη Το Λονδίνο δέχεται αεροπορικές επιδρομές από την Γερμανία η οποία το βομβαρδίζει.  Η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας δεν είναι ασφαλής. Για να γλιτώσουν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Πέβενσι, ο Πίτερ, η Σούζαν, ο Έντμοντ και η Λούσι, φεύγουν από το Λονδίνο και πηγαίνουν στην επαρχία, στο σπίτι ενός εκκεντρικού καθηγητή, του Ντίκορι Κερκ. Εκεί, μπορεί να αποφεύγουν τον τρόμο των βομβαρδισμών, δεν έχουν όμως τι να κάνουν και βαριούνται απίστευτα!  Μια μέρα, παίζοντας κρυφτό, η Λούσι αποφασίζει να ανοίξει μια παράξενη ντουλάπα που ανακαλύπτει στο σπίτι. Η ντουλάπα αποτελεί την πύλη που οδηγεί στην μαγική χώρα της Νάρνια! Η Λούσι, αφού την επισκεφτεί, επιστρέφει στο σπίτι και λέει τα αδέλφια της για όλα όσα είδε. Εκείνα δεν την πιστεύουν. Όταν όμως μπουν στην ντουλάπα μαζί της, θα την πιστέψουν.  

Διαφάνεια 8:

Π ερίληψη Η Νάρνια είναι μια πανέμορφη χώρα που κατοικείται από ομιλούντα τέρατα, νάνους. Τα παιδιά θα γίνουν φίλοι με τον κύριο Τούμνους που θα τον συναντήσουν και τους πληροφορεί πως η Νάρνια βρίσκεται σε μια κατάσταση μονίμου χειμώνα, χωρίς να υπάρχουν Χριστούγεννα! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τυραννικής κυριαρχίας της κακιάς Λευκής Μάγισσας, που μάλιστα παγώνει οποιονδήποτε δεν την υπακούει και τους μαγεύει. Η Λευκή Μάγισσα γνωρίζει έναν θρύλο σύμφωνα με τον οποίο θα κυβερνά στη Νάρνια για πάντα, εκτός κι αν εμφανιστούν τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, τα οποία θα απελευθερώσουν την χώρα. Όταν λοιπόν μαθαίνει πως τα τέσσερα παιδιά των Πέβενσι εισήλθαν στη Νάρνια, προσπαθεί να ακυρώσει τον μύθο. Αποπλανά τον Έντμοντ τάζοντάς του γλυκά κι εκείνος προδίδει τα αδέλφια του, για να βρεθεί τελικά φυλακισμένος από την Μάγισσα.  

Διαφάνεια 8:

Περίληψη Η Λούσι, ο Πίτερ και η Σούζαν θα προσπαθήσουν να τον σώσουν και να απελευθερώσουν τη Νάρνια. Από τους πρώτους τους βοηθούς είναι ένα ζευγάρι κάστορες που τους πείθουν να συναντήσουν τον Ασλάν, το λιοντάρι που ουσιαστικά είναι ο Μεσσίας της χώρας. Οι δυνάμεις του Καλού θα συγκρουστούν για άλλη μια φορά με τις δυνάμεις του Κακού και η μάχη αναμένεται να είναι αδυσώπητη και σκληρή, χωρίς η έκβασή της να είναι προκαθορισμένη.  Θα κατορθώσουν τα 3 αδέλφια να σώσουν τον Έντμοντ, και θα απελευθερωθεί η Νάρνια.  

Διαφάνεια 8:

Χαρακτηρισμός ηρώων Άσλαν, Το Λιοντάρι   Είναι ο Μεγάλος Βασιλιάς της Νάρνια. Αντιπροσωπεύει το υπέρτατο πλάσμα και ήταν ο υπεύθυνος για τη δημιουργία του κόσμου της Νάρνια. Είναι παντοδύναμος αλλά διατηρεί κάτι ευάλωτο στην καρδιά του.  Η Λούσι Η μικρή Λούσι η πιο αισιόδοξη, ανοιχτόκαρδη και γενναία απ’ όλους. Είναι εκείνη που μπαίνει πρώτη στη Νάρνια και έχει ν’ αντιμετωπίσει τη δυσπιστία των αδελφών της. Παρόλα αυτά έχει το σημαντικότερο απ’ όλα: πίστη στον εαυτό της.

Διαφάνεια 8:

Χαρακτηρισμός ηρώων Πίτερ Πέβενσι Το μεγαλύτερο από τα παιδιά, ο Πίτερ, φεύγει από το Λονδίνο παιδί και γίνεται ένας γενναίος ηγέτης που μάχεται με τις δυνάμεις του Καλού για να σώσουν τη Νάρνια. Ο Πίτερ παλεύει γι’ αυτό που είναι σωστό, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια και γίνεται ένας αληθινός πολεμιστής του υπέρτατου Καλού.  Σούζαν Πέβενσι Η Σούζαν είναι η μεγαλύτερη και πιο προσγειωμένη κόρη που προσπαθεί ν’ αναλάβει τη φροντίδα των αδελφών της και μεγαλώνει πρόωρα από αυτή της την προσπάθεια. Γι’ αυτό και δυσκολεύεται να πιστέψει στο Μαγικό Κόσμο της Νάρνια. Καθώς, όμως, βιώνει την περιπέτεια, μαθαίνει πως τελικά δεν είναι κακό να είσαι παιδί, αλλά, αντίθετα, είναι κάτι που ο καθένας έχει δικαίωμα να απολαύσει. 

Διαφάνεια 8:

Χαρακτηρισμός ηρώων Έντμουντ Πέβενσι Ο Έντμουντ είναι το πιο ατίθασο από τα παιδιά. Φαίνεται πως έλκεται περισσότερο από τις δυνάμεις του Κακού παρά από το Καλό, καθώς βρίσκει τη σκοτεινή πλευρά πιο συναρπαστική. Απολαμβάνει τις σκανδαλιές, το να κάνει τους άλλους να νιώθουν άβολα, το να είναι ο μικρός τύραννος της οικογένειας. Στο τέλος όμως, η Νάρνια τον κάνει καλύτερο, καθώς αρχίζει να εκτιμά τα αγαθά, ηθικά και υλικά, που απολαμβάνει.  Κ. Τούμνους , Ο Φαύνος Κάτω από τον φανοστάτη, είναι ένας Φαύνος με μια ομπρέλα. Ένας Φαύνος είναι μισός άνθρωπος και μισός ελάφι/τράγος. 

Διαφάνεια 8:

Κατερίνα Γιαννάκη Τμημα:Γ1

authorStream Live Help