Το χρονικό της Νάρνια

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Ταινίες βασισμένες στο βιβλίο:

Το χρονικό της Νάρνια : Το λιοντάρι η μάγισσα και η ντουλάπα Ένα έργο του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις.

Ταινίες βασισμένες στο βιβλίο:

Περίληψη Τέσσερα αδέλφια , η Λούσυ , ο Έντμουντ , η Σούζαν και ο Πήτερ μένουν στο σπίτι ενός καθηγητή λόγω των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Εκεί η μικρότερη από τα αδέλφια θα ανακαλύψει μια ντουλάπα μέσω της οποίας και οι τέσσερις περνούν σε μια χώρα που είναι διαρκώς παγωμένη χωρίς όμως ποτέ να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Η Χώρα αυτή είναι η Νάρνια , την οποία πλέον κυβερνά η Λευκή Μάγισσα (γνωστή σε όλους ως Τζάντις από το πρώτο βιβλίο).Κι ενώ κάθε ελπίδα έχει εξανεμιστεί , το λιοντάρι ο ‘ Ασλαν επιστρέφει για να φέρει τη σωτηρία στη χώρα αυτή. Δε θα είναι όμως μόνος του , αφού σύμφωνα με μια παλιά προφητεία , όταν εμφανιστούν δύο γιοι του Αδάμ και δύο κόρες της Εύας τα πράγματα θ' αλλάξουν.

Ταινίες βασισμένες στο βιβλίο:

Βιογραφία συγγραφέα Ο  Κλάιβ Στέιπλς Λιούις   (29 Νοεμβρίου 1898 - 22 Νοεμβρίου 1963), που συνήθως αναφέρεται ως  C. S. Lewis , ήταν  Ιρλανδός, μυθιστοριογράφος, ακαδημαϊκός, μεσαιωνοδίφης, κριτικός, δοκιμιογράφος, λαϊκός θεολόγος, ενώ θεωρείται ως ένας από τους Χριστιανούς απολογητές με την μεγαλύτερη επιρροή στην εποχή μας. Είναι επίσης γνωστός για μυθοπλασία του, έχοντας γράψει βιβλία όπως  Τα Χρονικά της Νάρνια . Ο Λιούις ήταν στενός φίλος του  Τόλκιν , ενώ και οι δύο συγγραφείς ήταν ηγετικές φυσιογνωμίες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σύμφωνα με τα απομνημονεύματά του Έκπληκτος από Χαρά , ο Λιούις είχε βαφτιστεί στην Εκκλησία της Ιρλανδίας κατά τη γέννησή του, όμως απομακρύνθηκε από την πίστη κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Υπό την επιρροή του Τόλκιν και άλλων φίλων του, στην ηλικία των 32 ετών, ο Λιούις επέστρεψε στον Χριστιανισμό για να γίνει μια σημαντική φωνή μέσα στην Εκκλησία της Αγγλίας. Η μεταστροφή του είχε πολύ σημαντική επίδραση στην εργασία του, και οι ραδιοφωνικές εκπομπές του, με θέμα τον Χριστιανισμό, κατά την διάρκεια τουΔεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, του έδωσαν μεγάλη αναγνώριση.

Ταινίες βασισμένες στο βιβλίο:

Βιογραφία συγγραφέα Το 1956 παντρεύτηκε την  Αμερικανίδα  συγγραφέα  Τζόι Γκρέσαμ , 17 χρόνια νεότερή του, η οποία απεβίωσε τέσσερα χρόνια αργότερα από  καρκίνο , στην ηλικία των 45.Ο Λιούις πέθανε τρία χρόνια μετά τη σύζυγό του, από  νεφρική ανεπάρκεια . Ο θάνατός του, ήρθε μια εβδομάδα πριν από συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του. Η κάλυψη του θανάτου του από τα  μέσα ενημέρωσης  ήταν ελάχιστη, καθώς πέθανε την ίδια μέρα που  δολοφονήθηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών   Τζον Φ. Κένεντι .Τα έργα του Λιούις έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Τα βιβλία που απαρτίζουν την σειρά  Τα Χρονικά της Νάρνια  είναι τα πιο δημοφιλή, και έχουν μεταφερθεί στο  θέατρο , στην  τηλεόραση , στο  ραδιόφωνο και στον  κινηματογράφο . Επίσης το 2000, το βιβλίο του  Χριστιανισμός Απλώς  ( Mere Christianity ), ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 20ου αιώνα, από το  Ευαγγελικό  περιοδικό  Christianity Today .Η μνήμη του τιμάται από την  Επισκοπελιανή εκκλησία  στις  22 Νοεμβρίου .

Ταινίες βασισμένες στο βιβλίο:

Ταινίες βασισμένες στο βιβλίο The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe Σκηνοθέτης Andrew Adamson Σεναριογράφος C.S. Lewis, Stephen McFeely , Christopher Markus, Andrew Adamson, Ann Peacock Ηθοποιοί Elizabeth Hawthorne, James Cosmo, Kiran Shah, Jim Broadbent, Tilda Swinton, Anna Popplewell , William Moseley, Skandar Keynes, Georgie Henley Χώρα ΗΠΑ

authorStream Live Help