Οργανώσεις που προστατεύουν τα ζώα, Κείμενα

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Οργανώσεις που προστατεύουν τα ζώα.:

Οργανώσεις που προστατεύουν τα ζώα. Αθηνά Μπανιώτη Β 2

Αρχέλων:

Αρχέλων Οι θαλάσσιες χελώνες κολυμπάνε στους ωκεανούς του κόσμου εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος.  Τα τελευταία 27 χρόνια που υπάρχει ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ, αγωνίζεται για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών, των φωλιών τους, των περιοχών που αναπαράγονται, τρέφονται αλλά και που γεννούν τα αυγά τους. Μια από τις σημαντικότερες ασχολίες του Συλλόγου, είναι η ενημέρωση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση και κυρίως των χελωνών. 

HELMERA:

HELMERA Την ΗELMEPA ή αλλιώς Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περι - βάλλοντος, την έφτιαξαν Έλληνες ναυτικοί και εφοπλιστές το 1982 γιατί ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά να προστατευτεί το θαλάσσιο περιβάλλον στη πατρίδα μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Από τότε η HELMEPA μαθαίνει σε όλους όσους δουλεύουν για τη ναυτιλία να προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον όπου και αν βρίσκονται. Σε αυτό βοηθά και ο Γλάρος της HELMEPA που κάθε καλοκαίρι, μας συμβουλεύει να μη πετάμε σκουπίδια και πλαστικά και να κρατάμε τις θάλασσες και τις ακτές καθαρές.

Καλλιστώ:

Καλλιστώ Η Καλλιστώ είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκο - πική οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Κύρια ασχολία και μέριμνά της είναι η προστασία της άγριας ζωής και της φύσης. Δίνοντας έμφαση στη μελέτη και προστασία των πληθυσμών των μεγάλων σαρκοφάγων (όπως είναι η αρκούδα, ο λύκος και το τσακάλι) και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδα, ενεργοποιείται κυρίως στους ορεινούς όγκους της Πίνδου και της Ροδόπης, αφού εκεί ζουν κατά κύριο λόγο τα υπό προστασία είδη. 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία:

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατέψουμε το περιβάλλον αλλά και να γνωρίσουμε το μαγικό κόσμο της φύσης. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι πάρα πολλά παιδιά θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα και να βοηθήσουν στη μεγάλη μας προσπάθεια να προστατέψουμε τα πουλιά αλλά και τις περιοχές στις οποίες ζουν. Έτσι, υλοποιεί πολλές δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να συμμετέχουν! 

Αρκτούρος:

Αρκτούρος Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλ - λοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 WWF Ελλάς:

  WWF Ελλάς   Η περιβαλλοντική αυτή οργάνωση προστατεύει τα ζώα υπό εξαφάνιση αλλά και τον βιότοπό τους. Βιότοπος είναι το σπίτι των ζώων δηλαδή, τα δάση, τις, θάλασσες, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά.... Και μη νομίζεις ότι είναι εύκολη δουλειά. Για να προστατεύσεις ένα είδος υπό εξαφάνιση πρέπει να δουλέψεις σε πολλά θέματα. Δώσε βάση: προστασία βιοτόπων, αγώνας για την εφαρμογή των νόμων, άσκηση πίεσης σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για το περιβάλλον, ευαισθητοποίηση, πληροφόρηση και κινητοποίηση της κοινωνίας…

authorStream Live Help