Ο τόπος μου

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Ο τόπος μου:

Ο τόπος μου Αλεξίου Ευδοξία Γ1 Μάθημα : Νεοελληνική Γλώσσα

PowerPoint Presentation:

Ημαθία ονομαζόταν απ΄ αρχής η παρά τον Θερμαϊκό κόλπο πεδιάδα, όταν σχηματίσθηκε το Βασίλειο της Μακεδονίας. Με το όνομα αυτό δηλωνόταν η περιοχή μεταξύ του Αλιάκμονα και του Λουδία, η οποία, επειδή υπήρξε ο πυρήνας του Βασιλείου, ονομάστηκε επίσης και Μακεδονία ( Ηρόδοτος Ζ 127). Η Ημαθία αυτή περιελάμβανε τις Αιγές , αρχαία πρωτεύουσα και Ιερή πόλη της Μακεδονίας, την πόλη Βέροια , το Κίτιον (σημ. Νάουσα ) κ.ά. Με αποίκους από την περιοχή αυτή, ο Μέγας Αλέξανδρος , ίδρυσε Ημαθία στην Συρία .

PowerPoint Presentation:

Σημαντικές πόλεις Βέροια Νάουσα Αλεξάνδρεια Βουνά Πιέρια Όρη 2.193 μ. Βέρμιο 2.052 μ. Ποταμοί Αλιάκμονας 297 χλμ Λουδίας 60 χλμ Τριπόταμος 20χλμ Τάφρος 66 30χλμ

Αρχαιολογικοί Χώροι :

Αρχαιολογικοί Χώροι Από τα πανάρχαια χρόνια η γη της Μακεδονίας αποτέλεσε κέντρο ανάπτυξης πολλών πολιτισμών. Τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί σε όλη σχεδόν την περιοχή του Νομού Ημαθίας καταμαρτυρούν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε δεχθεί από τους προγόνους μας. Οι ανακαλύψεις ξεκινούν από την 3η χιλιετία π.χ. με τα φρούρια και νεκροταφεία στην περιοχή ανατολικά των Πιερίων, συνεχίζονται στην εποχή των αρχαίων Μακεδόνων με πολύ σημαντικά ευρήματα όπως τα βασιλικά ανάκτορα και οι τάφοι των αρχαίων μακεδόνων βασιλέων στην Βεργίνα, οι τάφοι της Κρίσεως, Λύσωνος και Καλλικλέους, Ανθεμίων και του Kinch στα Λευκάδια, αλλά και η σχολή του Αριστοτέλη στην Μίεζα όπου ο αρχαίος φιλόσοφος δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο. Στον ίδιο χώρο ανασκάφηκε και το αρχαίο θέατρο που είναι ένα πραγματικό στολίδι και απόδειξη της άνθησης του πολιτισμού της εποχής.

Αρχαιολογικός Χώρος Βεργίνας :

Αρχαιολογικός Χώρος Βεργίνας

PowerPoint Presentation:

Από τις βασικότερες μορφές ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή της Ημαθίας φαντάζει να είναι ο Φυσιολατρικός τουρισμός και γενικότερα αυτή η μορφή που ως επίκεντρο έχει τις χαρές που προσφέρει στον επισκέπτη το βουνό. Η επιθυμία φυγής του σύγχρονου έλληνα από τα αστικά κέντρα και η αναζήτηση δρόμων και τρόπων απόδρασης από την καθημερινότητα και την ρουτίνα, δίνουν στην περιοχή της Ημαθίας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού η φυσική ομορφιά της είναι πραγματικά μοναδική, προσφέροντας στους επισκέπτες ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχικής ευφορίας.

PowerPoint Presentation:

Ο πλούσιος υδάτινος πλούτος δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τεράστια δενδροκάλυψη στην περιοχή και οι πανύψηλες κορυφές με τα βουερά ποτάμια και τις ολόδροσες πηγές είναι πραγματικά πόλος έλξης για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει την ελληνική φύση σε όλο της το μεγαλείο. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ημαθία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, είτε για να απολαύσει τις μοσχομύριστες βουνοπλαγιές της είτε για να γλιστρήσει με τα χιονοπέδιλά του στα πανέμορφα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής απολαμβάνοντας μια αίσθηση αλπικού τοπίου, τόσο σπάνιου για την πατρίδα μας.

Άγιος Νικόλαος Νάουσας :

Άγιος Νικόλαος Νάουσας Μοναδική περιοχή για αναψυχή. Τεράστιο άλσος που το διασχίζει ο ποταμός Αράπιτσα, πάρκα, πράσινο, χώρος για περίπατο, άθληση και ξεκούραση. Διαθέτει Ξενοδοχείο, εστιατόρια, παιδικές χαρές κ.λ.π. Πανελλήνιο Τουριστικό Κέντρο Αναψυχής και Διημέρευσης μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης των Ναουσαίων. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Μια ανάσα ζωής κόντρα στην οικολογική υποβάθμιση.

Άγιος Νικόλαος Νάουσας:

Άγιος Νικόλαος Νάουσας

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου :

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου :

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου Σε υψόμετρο 1500-1900 μ. του Βερμίου, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, το μεγαλύτερο της χώρας. Το Σέλι συνδυάζει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας (Ε4), πλούσιες συνθήκες χιονιού, ελεύθερο ορίζοντα, εκπληκτική ηλιοφάνεια, εύκολη προσπέλαση και άνετους χώρους πάρκινγκ. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες τουριστικές εξυπηρετήσεις (αναβατήρες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, σχολές σκι κ.λ.π.).

authorStream Live Help