παραμυθια με ζωα!

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ!:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: ΖΑΡΚΑΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η γάτα ( Felis catus - Αίλουρος η γαλή ) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια. Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή . Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρησιμεύει στη μεταξύ τους επικοινωνία . Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας . Στην Κίνα οι γάτες εκτρέφονται με σκοπό το εμπόριο της γούνας τους. Το γεγονός ότι στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλοζωικές κυρίως οργανώσεις παγκοσμίως . Μέχρι πρόσφατα πιστευόταν ότι η γάτα εξημερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο , όπου θεωρούνταν ιερό ζώο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 έδειξαν ότι η καταγωγή όλων των κατοικιδίων γατών πιθανώς ανάγεται σε πέντε αφρικανικές αγριόγατες (Felis silvestris lybica) που έζησαν στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 8000 π.Χ.

PowerPoint Presentation:

Οι γάτες ζυγίζουν συνήθως μεταξύ 2,5 και 7 κιλών. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες, όπως η γάτα του Μέιν (Maine Coon), μπορούν να ξεπεράσουν τα 11,3 κιλά. Ορισμένες γάτες είναι γνωστό ότι μπορούν να φτάσουν πάνω από 20 κιλά λόγω υπερφαγίας ή στείρωσης. Από την άλλη μεριά, έχουν αναφερθεί και πολύ μικρόσωμες γάτες. Η μεγαλύτερη γάτα που υπήρξε ποτέ είχε βάρος γύρω στα 21,2 κιλά. Η μικρότερη ενήλικη γάτα που καταγράφηκε επίσημα, ζύγιζε γύρω στα 1,36 κιλά. Οι αισθήσεις της γάτας είναι κατάλληλες για κυνήγι. Η ακοή, η όραση και η γεύση του ζώου είναι οξύτατες. Αναφορικά με την όραση, τα μάτια τους, όταν είναι μπλε, συνήθως χάνουν τη μελανίνη , με αποτέλεσμα να βλέπουμε το φαινόμενο κόκκινων ματιών . Οι άνθρωποι και οι γάτες έχουν παρόμοιο εύρος ακοής σε χαμηλή κλίμακα, ωστόσο οι τελευταίες μπορούν να ακούν σε υψηλότερες συχνότητες, μέχρι και 64 kHz, δηλαδή 1,6 οκτάβα πάνω από το μέσο εύρος ακοής ενός ανθρώπου και επίσης μία οκτάβα περισσότερη από το εύρος ακοής ενός σκύλου. Οι γάτες διαθέτουν πολλά κινούμενα μουστάκια στο σώμα τους, ειδικά στο πρόσωπο. Αυτά τις βοηθούν στον προσανατολισμό και οξύνουν τις αισθήσεις τους.

Η Γάτα Που Αγαπούσε ένα Αγόρι :

Η Γάτα Που Αγαπούσε ένα Αγόρι Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα νησάκι των Κυκλάδων ζούσε μια μικρή – μικρούτσικη γκρι γάτα και αγαπούσε ένα αγόρι που είχε παράξενα όμορφα θλιμμένα μάτια και παράξενα όμορφα λεπτά χέρια. Τον περίμενε πάντα στο μόλο και όταν γυρνούσε από ταξίδι κι ανηφόριζε το καλντερίμι για το σπίτι του, στέγη – στέγη τον έπαιρνε στο κατόπι. Εκείνος απορροφημένος όπως ήταν από τις σκέψεις του ποτέ δεν πρόσεχε τη γάτα. Όταν το αγόρι σάλπαρε ξανά με το καράβι, συνήθως το ξημέρωμα , εκείνη έμενε ως το βράδυ ασάλευτη στο λιμάνι να κοιτάζει τη θάλασσα, πιστεύοντας πως αυτή η μικρή κουκκίδα που φαίνονταν στο βάθος του ορίζοντα ύστερα από τόσες ώρες ήταν ακόμη το πλοίο που ξεμάκραινε. Έφευγε μόνο όταν πια έδυε ο ήλιος. Όταν ο ουρανός έπαιρνε αυτό το βαθύ πορτοκαλί χρώμα και έπρεπε να φύγει, της ράγιζε η καρδιά. Το πρωί όμως με το πρώτο φως έτρεχε πάλι και στέκονταν στη θέση της στο μόλο. Στέκονταν εκεί ακόμη κι όταν έβρεχε. Οι ψαράδες που είχαν συνηθίσει να βλέπουν το ιδιόρρυθμο και πεισματάρικο αυτό γατί, που και που του πετούσαν κανένα ψάρι από τα δίχτυα τους.

PowerPoint Presentation:

Μια παραμονή Χριστουγέννων έπιασε να χιονίζει. Ένας περαστικός είδε το ζωντανό και το λυπήθηκε. Το πήρε στην αγκαλιά του και το πήγε στο σπίτι του που ήταν λίγο πιο κάτω. Μάταια όμως, με την πρώτη ευκαιρία η γατούλα γλίστρησε έξω αθόρυβα κι έτρεξε γι’ άλλη μια φορά στη θέση της. Ήθελε τόσο πολύ να τον δει εκείνη τη μέρα… Μικρές νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν πάνω στη γκρι γουνίτσα της. Σηκώθηκε κι άρχισε να κάνει βόλτες πάνω – κάτω στην ακρογιαλιά. Εκεί ανάμεσα στα βότσαλα, όπως περπατούσε με σκυμμένο το κεφαλάκι της, βρήκε ένα κοχύλι που λέγεται «αυτί της θάλασσας»( είναι ένα ωοειδές όστρακο που στην άκρη της μιας πλευράς του έχει μικρές τρυπούλες και θυμίζει αρκετά ανθρώπινο αυτί). Είχε ακούσει όταν ήταν πιο μικρή έναν γλάρο που έλεγε πως αν βρεις ένα τέτοιο κοχύλι μπορείς να κάνεις μια ευχή και να πραγματοποιηθεί. Και να το, τώρα μπροστά στα πόδια της. Έσκυψε και νιαούρισε κάτι… Σε μια στιγμή εμφανίστηκε μπροστά της η «Κυρά της Θάλασσας». Είχε κάτασπρα μακριά μαλλιά, γαλάζια μάτια γεμάτα θαλασσινό νερό και το πρόσωπό της έλαμπε σαν ήλιος. «Έλα εδώ μικρό, δυστυχισμένο πλασματάκι» της είπε και άπλωσε το χέρι της. «Είσαι σίγουρη πως είναι αυτό που πραγματικά θέλεις»; Η γατούλα έγνεψε καταφατικά. Τότε μέσα από το μανδύα της Κυράς πετάχτηκε ένα πανέμορφο δελφίνι. «Οδήγησέ την», το πρόσταξε και εξαφανίστηκε στον αφρό. Το δελφίνι πήρε τη γατούλα στην πλάτη του κι άρχισε να απομακρύνεται από την ακτή, ώσπου πια δεν έβλεπε γύρω της τίποτε άλλο παρά μόνο θάλασσα. Η γατούλα ένιωθε ότι πλησίαζαν και η γατίσια ψυχούλα της άρχισε να σπαρταράει σαν ψαράκι από την χαρά και την αγωνία της μαζί. Ξάφνου το δελφίνι βούτηξε στα βαθιά νερά. Κράτησε την ανάσα της και έκλεισε τα μάτια της. Για λίγα λεπτά ήταν πραγματικά ευτυχισμένη… Το πλοίο δεν γύρισε ποτέ στο νησί…

Η γάτα… (ανέκδοτο):

Η γάτα… (ανέκδοτο) Ένας τύπος μισούσε θανάσιμα τον γάτο της γυναίκας του και αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με το αυτοκίνητο 20 οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει στο πάρκο. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο. Την επόμενη ημέρα αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με αυτοκίνητο 40 οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο. Συνέχισε αφήνοντας τον γάτο όλο και πιο μακριά, αλλά ο γάτος πάντοτε επέστρεφε στο σπίτι. Τελικά, αποφάσισε να τον οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα μακριά, να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να στρίψει αριστερά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να περάσει την γέφυρα, να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, μέχρις ότου έφτασε σε ασφαλή απόσταση, κατά την γνώμη του, και εγκατέλειψε τον γάτο εκεί πέρα. Μερικές ώρες αργότερα, τηλεφώνησε στο σπίτι του: -Τζένη, ο γάτος είναι εκεί; -Ναι, γιατί ρωτάς; Έξω φρενών ο τύπος απαντά: -Για φέρτον στο τηλέφωνο, χάθηκα και θέλω οδηγίες.!

Στίχοι:   Κώστας Πρετεντέρης Μουσική:   Μίμης Πλέσσας 1.Τζένη Βάνου & Τρίο Μπελκάντο :

Στίχοι: Κώστας Πρετεντέρης Μουσική: Μίμης Πλέσσας 1. Τζένη Βάνου & Τρίο Μπελκάντο Ένας γάτος από γενιά Που τον έτρεμε η γειτονιά Είδε πριν ένα μήνα Κάποια ψιψίνα Γεμάτη τσαχπινιά Νιάου νιάου παρακαλεί Μα η γάτα η στρουμπουλή Χαρακτήρα δεν δείχνει Κι όλο τον ρίχνει Κι αυτός μελαγχολεί Και μια βραδιά Τον έπιασε η καρδιά Και στα στραβά Πιστόλι ο μικρός τραβά Καθισμένοι ήσαν εκεί Όλοι οι γάτοι οι ρομαντικοί Και κρυμμένοι στην άκρη Ρίξανε δάκρυ Μέχρι κι οι ποντικοί

Στίχοι:   Μάνος Βαφειάδης Μουσική:   Μάνος Βαφειάδης 1.Mazoo and the zoo:

Στίχοι: Μάνος Βαφειάδης Μουσική: Μάνος Βαφειάδης 1. Mazoo and the zoo Έχω μια μικρή γατούλα, μία πονηρή φατσούλα τη φωνάζω Κλυταιμνήστρα κι είναι αυτή μια ξεμυαλίστρα δε μ’ αφήνει να διαβάζω, θέλει να την αγκαλιάζω παίζουμε όλη μέρα μπάλα και... ποιος ακούει τη δασκάλα ! Γατούλα μικρή, σου δίνω συμβουλή, ν’ αλλάξεις τακτική, γιατί θα μετανιώσεις για πρόσεξε καλά και άλλαξε μυαλά ψιψίνα μου κανένας δε θα σε γλιτώσει ! Ψιψίνα ψιψίνα, μικρή πονηρή μου τσακπίνα γατούλα γατούλα, μικρή σκανταλιάρα φατσούλα Τα νυχάκια της ακονίζει και συνέχεια νιαουρίζει όταν είμαστε αγκαλίτσα δε σταματάει να γουργουρίζει είναι σκέτη θεατρίνα, η τρελόγκα η ψιψίνα φοβάμαι ότι θα της μοιάσω, πως βαριέμαι να διαβάσω !

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!:

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

authorStream Live Help