ΔΑΝΙΑ

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΔΑΝΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:

ΔΑΝΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Ελισάβετ Κοκόλη Β’2

NATIONALMUSEET (EΘΝΙΚΟ MΟΥΣΕΙΟ) :

NATIONALMUSEET (E ΘΝΙΚΟ M ΟΥΣΕΙΟ)  Π ρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο πολιτιστικής ιστορίας στη Δανία. Φιλοξενεί ευρήματα που χρονολογούνται στην  εποχή των παγετώνων, ενώ περιέχει εκθέματα από όλο τον κόσμο.

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ :

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ Βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού και προσφέρει καλοσώρισμα στους τουρίστες. Πρόκειται για έργο του Edvard Erikse n που τέθηκε σε έκθεση από το 1913. Αναφέρεται σε ηρωίδα παραμυθιού του  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , ενώ ως μοντέλο χρησιμοποιήθηκε η γυναίκα του Eriksen .

CHRISTIANSBORG :

CHRISTIANSBORG Παλάτι και κυβερνητικό κτήριο στο νησάκι της  Slotshol men  στο κέντρο της  Κοπεγχάγης. Είναι η έδρα του κοινοβουλίου, το   γραφείο του πρωθυπουργού  και το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας  .

ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ :

ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ Παλάτι της Kοπενχάγη ς , στο οποίο κάθε αίθουσα είναι αφιερωμένη και σε ένα μονάρχη της χώρας. Χτίστηκε σε Ολλανδικό Αναγεννησιακό ρυθμό και έχει επεκταθεί αρκετές φορές με την τελευταία, που είναι και υπεύθυνη για τη σημερινή μορφή του κάστρου, να χρονολογείται στο 1624.

ΤΙΒΟΛΙ :

ΤΙΒΟΛΙ Οι  Κήποι Τίβολι   είναι ένας διάσημος κήπος  λούνα Παρκ  στην  Κοπεγχά- γη. Το πάρκο άνοιξε στις 15 Αυγούστου  1843, αποτελεί σήμερα το δεύτερο παλαιότερο λούνα Π α ρκ διεθνώς και συγκεντρώνει 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο .

authorStream Live Help