ΑΓΓΛΙΑ

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Αγγλια:

Αγγλια ΜΑΘΗΜΑ PROJECT 2o ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ Α5 2016 ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΑΛΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΕΛΗ ΧΑΡΑ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Μεγάλη Βρετανία  ονομάζεται νησιωτικό  κράτος  της βορειοδυτικής Ευρώπης, που αποτελείται από το ομώνυμο νησί και τη  Βόρεια Ιρλάνδια . Η έκτασή του είναι 244.033 τετρ . χιλ. και ο  πληθυσμός του ξεπερνά τα 56.000.000 κατ. Πρωτεύουσα είναι το  Λονδίμο .

ΣΗΜΑΙΑ:

ΣΗΜΑΙΑ Σημαία Η σημαία της Αγγλίας συμβολίζει τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Ο κόκκινος σταυρός ήταν έμβλημα της Αγγλίας στην περίοδο του Μεσαίωνα των Σταυροφοριών και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα γνωστά εμβλήματα που εκπροσωπούν την Αγγλία. Ως σημαία της Αγγλίας χρησιμοποιήθηκε από το 16 ο αιώνα

ΘΡΗΣΚΕΙΑ:

ΘΡΗΣΚΕΙΑ Θρησκευτικά οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας ανήκουν στην αγγλικανική Εκκλησία, στην καλβινική , στην πρεσβυτεριανή κλπ. Υπάρχουν ακόμη και αρκετοί καθολικοί, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει ένας φοβερός θρησκευτικός πόλεμος ανάμεσα στους καθολικούς και τους διαμαρτυρόμενους. Η Βρετανία πριν από μερικά χρόνια εθεωρείτο μια απ' τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον κόσμο. Σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις 7 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, έχει όμως προ πολλού υποσκελιστεί από άλλες δυνάμεις.

ΚΛΙΜΑ:

ΚΛΙΜΑ Το κλίμα της Μεγάλης Βρετανίας είναι εύκρατο με τα τυπικά χαρακτηριστικά του ωκεάνιου (διαφορές παρουσιάζει το κλίμα της Σκωτίας που επηρεάζεται περισσότερο απο το Βόρειο Παγωμένο ωκεανό). Το καλοκαίρι είναι πολύ βροχερό κι οι βροχές κάθε χρόνο φτάνουν από 1.000 μέχρι 3.000 χιλιοστά στα βορειοδυτικά, ενώ στ' ανατολικά είναι σχετικά ξερό και οι βροχές δεν ξεπερνούν τα 700 χιλιοστά το χρόνο. Ο χειμώνας, χωρίς να είναι πολύ βαρύς, χαρακτηρίζεται από πολλές νεφώσεις και βροχές με δυνατούς ανέμους.

BIG BEN:

BIG BEN Big Ben Βρίσκεται στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Έχει ένα τεράστιο ρολόι στην κορυφή του και κάθε μία ώρα ακριβώς χτυπάει ο κούκος του.

Buckingham Palace:

Buckingham Palace Tο Buckingham Palace βρίσκετε στο Λονδίνο εκεί πέρα μένει η βασίλισσα και ο βασιλιάς

Σήμερα, το παλάτι διαθέτει 775 δωμάτια, αίθουσες τελετών, δώματα προσκεκλημένων, προσωπικού και εγκαταστάσεις, όλα διακοσμημένα με πολύτιμα έργα τέχνης και πίνακες ζωγραφικής, ενώ είναι ένα πλήρως λειτουργικό κτίριο, με γραφεία, διοικητικές εγκαταστάσεις και προσωπικό. :

Σήμερα, το παλάτι διαθέτει 775 δωμάτια, αίθουσες τελετών, δώματα προσκεκλημένων, προσωπικού και εγκαταστάσεις, όλα διακοσμημένα με πολύτιμα έργα τέχνης και πίνακες ζωγραφικής, ενώ είναι ένα πλήρως λειτουργικό κτίριο, με γραφεία, διοικητικές εγκαταστάσεις και προσωπικό.

Εφόσον πάτε Λονδίνο μη παραλείψετε να πάτε θέατρο!:

Εφόσον πάτε Λονδίνο μη παραλείψετε να πάτε θέατρο!

LONDON EYE:

LONDON EYE

authorStream Live Help