ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Ροκ μουσικΗ:

Ροκ μουσικΗ

Slide2:

Ο όρος  ροκ  στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του  rock and roll . Η μουσική  ροκ   στο σύνολό της, αποτελεί ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών η οποία συνοδεύεται συνήθως από  ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντράμς. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και πληκτροφόρα όργανα, όπως  πιάνο ή συνθεσάιζερ.

Προέλευση:

Προέλευση Το ροκ εντ ρολ προήλθε από διάφορα μουσικά είδη που ήταν δημοφιλή στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και γνώρισε εξαιρετική δημοφιλία στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Είχε ως βάσεις του τη μουσική rhythm and blues και την  country . Η ροκ εντ ρολ αρχικά, ήταν ένα από τα είδη χορευτικής μουσικής των αφροαμερικανών.

Καλλιτέχνες της ροκ μουσικης:

Καλλιτέχνες της ροκ μουσικης Κάποιοι από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών είναι: B eatles R olling S tones P ink F loyd L ed Z eppelin U 2 R adiohead R ed H ot C hili Peppers Nirvana Guns and Roses Queen R.E.M. Elvis P resley Bob D ylan Kiss

Slide6:

Επίσης ο Έλβις Πρίσλει, ο Μπιλ Χάλει, ο Τζέρι Λι Λιούις και ο Τζόνι Κας ήταν μερικοί από αυτούς που εδραίωσαν το ροκ εντ ρολ στη συνείδηση των υπόλοιπων Αμερικανών και συνέβαλαν έτσι στην μεγάλη επιτυχία του.

Slide12:

Τη δεκαετία του 1980, τα υποείδη που αποτελούσαν το ροκ άρχισαν να διαφοροποιούνται και να διευρύνονται. Αυτή η περίοδος είδε την ανάπτυξη του Νέου Κύματος του Βρετανικού Χέβι Μέταλ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, μουσικοί όπως ο Έντι Βαν Άλεν είχαν εισάγει καινοτομίες στη ροκ κιθάρα. Παράλληλα τραγουδιστές όπως ο Φρέντι Μέρκιουρι των  Queen  είχαν εξυψώσει το ρόλο τους σε επίπεδα που άγγιζαν αυτά των ερμηνευτικών τεχνών.

Slide13:

Τέλος η μουσική ροκ συνεχίζει να επηρεάζεται ακόμα και σήμερα από τα είδη μουσικής που είναι δημοφιλή άνα περίοδο.

authorStream Live Help