ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤ ΤΟΥ 90

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Project:

Project Η μουσικη την δεκατια του 90’ Ρεα ζαμπετουλακη α1

Slide2:

Τα 90s ήταν και θα παραμείνουν για πολλούς η δεκαετία που σημάδεψε τη ζωή τους, καθόρισε την μετέπειτα πορεία τους και οι επιρροές της βρίσκουν αντίκρισμα μέχρι και τώρα . Μουσικά, ήταν δέκα χρόνια που, μετά την υπερβολή των 80s, άλλαξαν τα πράγματα, με καινούργια συγκροτήματα, νέα μουσικά είδη, νέα είδωλα και άφησαν μια γλυκιά γεύση και έντονες αναμνήσεις, στις οποίες κάθε μουσικόφιλος άνω των 25, συχνά πυκνά ανατρέχει. Ανάμεσα σε πολλά πράγματα που μας λείπουν από αυτή την εποχή είναι και τα παρακάτω…

Boy/Girl Ban New Kids On The Block, Spice Girls, All Saints και όλοι οι υπόλοιποι. Τα συγκροτήματα αυτά, που τις περισσότερες φορές ήταν κατασκευασμένα από δισκογραφικές εταιρείες ή ισχυρά managements, μπορεί να μην έγιναν γνωστά για τις φωνητικές ικανότητες των συμμετεχόντων σε αυτά, αλλά στόλισαν όλα τα εφηβικά δωμάτια και δημιούργησαν τεράστια fan clubs. Τα μέλη τους -όσα είναι ακόμη στο προσκήνιο- είτε κατάφεραν να κάνουν επιτυχημένη solo καριέρα στη μουσική (Robbie Williams, Justin Timberlake) ή στη μόδα (Victoria Beckam) ή περιμένουν στωικά στην αφάνεια, ελπίζοντας σε μια πιθανή μελλοντική αναγέννηση.:

Boy/Girl Ban New Kids On The Block, Spice Girls, All Saints και όλοι οι υπόλοιποι. Τα συγκροτήματα αυτά, που τις περισσότερες φορές ήταν κατασκευασμένα από δισκογραφικές εταιρείες ή ισχυρά managements, μπορεί να μην έγιναν γνωστά για τις φωνητικές ικανότητες των συμμετεχόντων σε αυτά, αλλά στόλισαν όλα τα εφηβικά δωμάτια και δημιούργησαν τεράστια fan clubs. Τα μέλη τους -όσα είναι ακόμη στο προσκήνιο- είτε κατάφεραν να κάνουν επιτυχημένη solo καριέρα στη μουσική (Robbie Williams, Justin Timberlake) ή στη μόδα (Victoria Beckam) ή περιμένουν στωικά στην αφάνεια, ελπίζοντας σε μια πιθανή μελλοντική αναγέννηση.

 Στη δεκαετία του '90 ξεχώρισε η hip-hop μουσική ,η οποία είχε αρχίσει να αναπτύσσετε από την προηγούμενη δεκαετία .Ήταν επηρεασμένη από την disco γι'αυτό την αποκαλούσαν και "disco rap".Χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα όπως κιθάρα, μπάσο, ντραμς κ.α.Ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης ήταν ο Dr.Dre,o οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το '91, πούλησε πάνω από 75 εκατομμύρια αντίγραφα δίσκων σε όλο τον κόσμο και έγινε ο καλύτερος rapper της δεκαετίας. :

 Στη δεκαετία του '90 ξεχώρισε η hip-hop μουσική ,η οποία είχε αρχίσει να αναπτύσσετε από την προηγούμενη δεκαετία .Ήταν επηρεασμένη από την disco γι'αυτό την αποκαλούσαν και "disco rap".Χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα όπως κιθάρα, μπάσο, ντραμς κ.α.Ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης ήταν ο Dr.Dre,o οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το '91, πούλησε πάνω από 75 εκατομμύρια αντίγραφα δίσκων σε όλο τον κόσμο και έγινε ο καλύτερος rapper της δεκαετίας.

Ενα ακομα ειδος που εμφανιστηκε την δεκατια του 90΄ ηταν η POP μουσικη.Η μουσικη αυτη γνωρισε μεγαλη επιτυχια και μας εδωσε μεγαλους καλλιτεχνες που συνεχιζουν μεχρι και σημερα την καλλιτεχνικη τους πορεια.Καποιοι απο αυτους ειναι: Θανος Καλλιρης,Τριανταφυλλος,Γιωργος Λεμπεσης. Ενω απο τους ξενους καλλιτεχνες επικρατησαν οι: Jennifer lopez, Bollero,Celine Dion:

Ενα ακομα ειδος που εμφανιστηκε την δεκατια του 90΄ ηταν η POP μουσικη.Η μουσικη αυτη γνωρισε μεγαλη επιτυχια και μας εδωσε μεγαλους καλλιτεχνες που συνεχιζουν μεχρι και σημερα την καλλιτεχνικη τους πορεια.Καποιοι απο αυτους ειναι: Θανος Καλλιρης,Τριανταφυλλος,Γιωργος Λεμπεσης. Ενω απο τους ξενους καλλιτεχνες επικρατησαν οι: Jennifer lopez , Bollero,Celine Dion

authorStream Live Help