Μίλα μου για τον αθλητισμό

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Ερευνητική εργασία Α λυκείου

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Μιλα μου για τον αθλητισμο Η Ερευνητικη εργασια του τμηματοσ Α2 του 2 ου γελ βριλησσιων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΟλυμπιακοΙ αγΩνεΣ:

ΟλυμπιακοΙ αγΩνεΣ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι διεθνής αθλητική διοργάνωση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η καταγωγή των αγώνων είναι ελληνική, και έχουν αναβιώσει από τον Γάλλο βαρόνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν στα τέλη του 19ο αιώνα. Οι Αγώνες της Ολυμπιάδας, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια, από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων πολέμων. Το 1924 καθιερώθηκαν οι ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, για χειμερινά αθλήματα. Από το 1994 οι χειμερινοί αγώνες δεν γίνονται πια την ίδια χρονιά με τους Θερινούς Ολυμπιακούς.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ:

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα ήταν στην Ολυμπία, το 776 π.Χ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνονταν οι Αγώνες. Τότε οι Αγώνες ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου . Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το σύμβολο της πανελλήνιας ενότητας. Είχαν θρησκευτική σημασία αφού γίνονταν προς τιμή του θεού Δία. Ο αριθμός των αγωνισμάτων έγινε είκοσι και οι αγώνες διαρκούσαν μερικές ημέρες. Οι νικητές θαυμάζονταν και γίνονταν αθάνατοι μέσα από ποιήματα και αγάλματα. Το έπαθλο ήταν ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς.

Αθληματα και κανονεσ των ολυμπιακων αγωνων τησ αρχαιοτητασ:

Αθληματα και κανονεσ των ολυμπιακων αγωνων τησ αρχαιοτητασ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αρχαιότητας περιλάμβαναν ένα σημαντικό αριθμό αγωνισμάτων. Πολλά από αυτά είναι πρόγονοι των σύγχρονων ολυμπιακών αθλημάτων και είχαν όρους και κανόνες όχι άγνωστους στους σύγχρονους αθλητές.

Παραολυμπιακοι αγωνεσ:

Παραολυμπιακοι αγωνεσ

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Οι πρώτοι επίσημα οργανωμένοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1960 στην Ρώμη, αμέσως μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρούνται οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧ Η ΤΗΣ ΕΛΛ Α ΔΑΣ Έλληνες αθλητές συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1976. Από το 1988, η Ελλάδα συμμετέχει στους Αγώνες με επίσημες Εθνικές Αποστολές. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Έλληνες αθλητές πέτυχαν καλές επιδόσεις και κέρδισαν πολλά μετάλλια.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ:

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

basketball:

basketball

Η Ιστορια ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ:

Η Ιστορια ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Στις αρχές Δεκεμβρίου του 1891, ο Αμερικάνος Δρ. Τζέιμς Νάισμιθ , καθηγητής φυσικής αγωγής ‘δημιούργησε’ το μπάσκετ μια βροχερή μέρα ενώ προσπαθούσε να κρατήσει την τάξη με την οποία έκανε μάθημα δραστήρια. Η καλαθοσφαίριση την πρώτη φορά παίχτηκε με μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Κανονεσ:

Κανονεσ Παίζεται με δύο ομάδες των πέντε ατόμων σε ένα συνήθως κλειστό, με παρκέ γήπεδο και δύο αντικριστά καλάθια . Οι παίκτες επιτρέπεται να ακουμπήσουν την μπάλα μόνο με τα χέρια. Σκοπός των ομάδων είναι να βάλουν την μπάλα μέσα από το καλάθι όσο το δυνατόν περισσότερες φορές στη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα που θα πετύχει περισσότερους πόντους είναι η νικήτρια. Εάν ο αγώνας λήξει ισόπαλος, οι ομάδες συνεχίζουν σε πεντάλεπτη παράταση κ.ο.κ . Κάθε αγώνας διαρκεί 4 περιόδους ίσης διάρκειας. Ανάμεσα στην 2η και την 3η, υπάρχει διάλειμμα 15 λεπτών, το λεγόμενο ημίχρονο.

PowerPoint Presentation:

Στις ΗΠΑ το NBA είναι το πιο γνωστό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης. Σε αυτή τη διοργάνωση, μετέχουν οι καλύτεροι παίκτες από όλο τον κόσμο.

Ευρωπη:

Ευρωπη Η καλαθοσφαίριση στην Ευρώπη έχει τεράστια ιστορία και πλήθος σπουδαίων αθλητών έχουν περάσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Καλύτερος παίχτης στην Ελλάδα έχει ανακηρυχτεί ο Νίκος Γκάλης.

PowerPoint Presentation:

WILLIAM ANTHONY PARKER KOBE BRYANT MICHAEL JEFFREY JORDAN LEBRON JAMES

ποδοσφαιρο:

ποδοσφαιρο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Η προέλευση του ποδοσφαίρου χάνεται κυριολεκτικά στα βάθη του παρελθόντος. Πόσα δεν έχουν γραφεί και πόσες υποθέσεις δεν έχουν γίνει για ν' αποδειχτεί ότι οι αρχαίοι Έλληνες, ή ακόμη και αρχαιότεροι λαοί στην ιστορία, γνώριζαν το παιχνίδι που συναρπάζει σήμερα όλο τον κόσμο, χωρίς να είναι φυσικά δυνατό, από τα ελάχιστα αρχαία κείμενα που αναφέρονται στα παιχνίδια των αρχαίων, να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο είναι αρκετά πιθανό ότι έπαιζαν κάποιο παιχνίδι με ένα είδος μπάλας.

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το ποδόσφαιρο με τη σημερινή του μορφή, συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής κι έχει πατρίδα του την Αγγλία. Οι πρώτοι κανονισμοί θεσπίστηκαν από τους φοιτητές του Κέιμπριτζ το 1846.

PowerPoint Presentation:

Το ποδόσφαιρο διαδόθηκε και στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η διάδοση του ποδοσφαίρου δημιούργησε την ανάγκη κωδικοποίησης των Κανονισμών. Έτσι το 1882 ιδρύθηκε το "Διεθνές Συμβούλιο" που κωδικοποίησε τους Κανονισμούς και που εξακολουθεί και τώρα να ελέγχει και να τροποποιεί τους Κανονισμούς Παιδιάς.

PowerPoint Presentation:

Το 1904 ιδρύθηκε η F.Ι.F.Α με πρωτοβουλία του Γάλλου Ζιλ Ριμέ που παρέμεινε για πολλά χρόνια πρόεδρός της. Στην αρχή, στη δύναμη της F.Ι.F.Α. ανήκαν 7 μόνο χώρες.

PowerPoint Presentation:

CRISTIANO RONALDO LIONEL MESSI FRANCK RIBERY

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ:

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

αντισφαιριση:

αντισφαιριση

PowerPoint Presentation:

Η λέξη τένις προέρχεται από την Γαλλική λέξη tenez ( τενέ ) που φώναζαν οι Γάλλοι παίκτες όταν ήταν να σερβίρουν .

PowerPoint Presentation:

Το παιχνίδι Κάθε αγώνας χωρίζεται σε σετ. Οι γυναίκες χρειάζονται δύο νικηφόρα σετ, ενώ οι άντρες συνήθως τρία νικηφόρα σετ. Κάθε σετ κερδίζεται με έξι τουλάχιστον νικηφόρα games (παιχνίδια). Ο αγώνας διεξάγεται σε ειδικό γήπεδο, το οποίο χωρίζεται στη μέση με δίχτυ ύψους 91 εκ. Τα γήπεδα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες ανάλογα με την επιφάνεια τους. Σκληρά γήπεδα Χωμάτινα γήπεδα Γήπεδα με χόρτο

PowerPoint Presentation:

ROGER FEDERER RAFAEL NADAL NOVAK DJOKOVIC

δρομοσ:

δρομοσ Το παλαιότερο και σημαντικότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο δρόμος. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που έδινε και το όνομά του στην Ολυμπιάδα. Εφευρέτες του αγωνίσματος θεωρούνται διάφορα μυθικά πρόσωπα. Ανάμεσά τους ο γνωστός ήρωας Ηρακλής.

ακοντισμοσ:

ακοντισμοσ Ο ακοντισμός είναι ένα από τα αγωνίσματα ρίψεων του στίβου, με μεγάλη ιστορία καθώς είναι γνωστό ήδη από τους αρχαίους χρόνους. Σκοπός του αθλήματος είναι η ρίψη ενός ακοντίου σε μεγάλη απόσταση. Νικητής είναι ο αθλητής που θα ρίξει το ακόντιό του πιο μακριά.

δισκοβολια:

δισκοβολια Ο αθλητής πρέπει να πετάξει το δίσκο όσο πιο μακριά μπορεί, μέσα στον τομέα ρίψης, χωρίς να πατήσει έξω από τη βαλβίδα. Αφού ακουμπήσει ο δίσκος στο έδαφος θα πρέπει να βγει από το πίσω μέρος της βαλβίδας.

Καλλιτεχνικο πατιναζ:

Καλλιτεχνικο πατιναζ Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι άθλημα που διεξάγεται στον πάγο. Οι αθλητές φορούν παγοπέδιλα, κινούνται κατά μήκος της παγοπίστας και εκτελούν φιγούρες. Υπάρχει μουσική υπόκρουση σε κάθε πρόγραμμα. Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι άθλημα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ:

ΠΥΓΜΑΧΙΑ Η πυγμαχία, κοινώς μποξ ή μπόξινγκ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες. Στηρίζεται στην ικανότητα των δύο αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του. Σε όλα τα είδη αγώνων απαγορεύονται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, στην πλάτη, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στον αυχένα. Κατατάσσεται στις πολεμικές τέχνες.

ΤΑ Οφελη του αθλητισμου:

ΤΑ Οφελη του αθλητισμου

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ :

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Τα οφέλη της άσκησης στην ψυχολογική κατάσταση του ατόμου αποτελούν αντικείμενο έρευνας τα τελευταία χρόνια και σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αναφέρονται πιο συγκεκριμένα στη: Βελτίωση της διάθεσης Μείωση του άγχους και διαχείριση του στρες Ικανοποίηση από την επίτευξη των στόχων της άσκησης Βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της αυτό-εικόνας Αυξημένα επίπεδα ενέργειας Προφύλαξη από συναισθηματικές διαταραχές

ασκηση στην παιδικη-εφηβικη ηλικια:

ασκηση στην παιδικη - εφηβικη ηλικια H σωστή και με μέτρο κίνηση και άσκηση προσφέρει στον άνθρωπο ποικίλα οφέλη, όπως ψυχολογική ευεξία, διατήρηση φυσιολογικού βάρους, φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, ποιοτικό ύπνο, μυϊκή τόνωση, καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος κ.α.. Η κατανόηση της αξίας της άθλησης είναι βιωματική και η πιο κατάλληλη στιγμή για να την αντιληφθούμε είναι η παιδική ηλικία. Μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στο συνδυασμό της άθλησης με τη σωστή διατροφή. Έτσι το άτομο θα γνωρίζει την τροφή που χρειάζεται το σώμα του την κάθε στιγμή .

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ Οι γιατροί συστήνουν την κίνηση τόσο ως προληπτικό όσο και ως θεραπευτικό μέσο . Η ήπια σωματική άσκηση π.χ. το περπάτημα , το κολύμπι , το ποδήλατο κ.α. αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο ώστε να προσέχουμε και να διατηρούμε το σώμα μας υγειές. Ο αθλητισμός εξασφαλίζει την ισορροπία και την υγεία του σώματος. Επιπλέον η ψυχαγωγία είναι σημαντική πτυχή του αθλητισμού. Η τόνωση, η αναζωογόνηση , η εγρήγορση και η πρόκληση έντονων συναισθημάτων συνεισφέρουν στη βελτίωση της ψυχολογίας του ατόμου.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ :

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν τα οφέλη της ήπιας, συστηματικής άσκησης στην τρίτη ηλικία. Πιο συγκεκριμένα: βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδους διαβήτη βελτιώνει την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος βελτιώνει το μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας την μυϊκή μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεων και την αντοχή των οστών Βελτίωση της ψυχολογίας του ασκούμενου

τραυματισμοι:

τραυματισμοι

Τραυματισμοι:

Τραυματισμοι Η ενασχόληση με τον αθλητισμό σε οποιαδήποτε μορφή του (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβος, τένις, βάρη κτλ.) πέρα από τα οφέλη που έχει στο σώμα και την φυσική κατάσταση του ασκούμενου, δυστυχώς εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους τραυματισμών. Διαστρέμματα , μυϊκές θλάσεις και κακώσεις σε αστραγάλους, ώμους, πλάτη και αγκώνες είναι οι πιο συνηθισμένοι αθλητικοί τραυματισμοί, που αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά μπορούν να γίνουν χρόνιοι.

Οι 10 συχνοτεροι τραυματισμοι των αθλητων :

Οι 10 συχνοτεροι τραυματισμοι των αθλητων Διάστρεμμα αστράγαλου Μυϊκή θλάση – κάκωση Ρήξη μηνίσκου (γόνατο) Ρήξη προσθίου χιαστού συνδέσμου (γόνατο) Ρήξη πλαγίου χιαστού συνδέσμου (γόνατο) Τενοντίτιδα Αχίλλειου τένοντα Εξάρθρωση δαχτύλου Επικονδυλίτις του αγκώνος – έξω ( tennis elbow ) Εξάρθρωση ώμου Κάκωση μέσης

ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ:

ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ :

ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Αρχαίοι χρόνοι, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Μεσαίωνας : χρησιμοποιούσαν βότανα , μύκητες κ.α. 1896: Η πρώτη περίπτωση ντόπινγκ που οδήγησε σε θάνατο ( Arthur Linton , εφεδρίνη ) 1904: Περίπτωση ντόπινγκ στο Μαραθώνιο ( Thomas Hicks διεγερτικά , αλκοόλ ) Επίσης κατά τον Β ΄ Παγκόσμιο πόλεμο οι αεροπόροι έπαιρναν διεγερτικά.

ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ :

ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ Συμπληρώματα Διατροφής – Πολυβιταμινούχα Σκευάσματα Αν αψυκτικά τύπου Sports drinks και Energy drinks Αναβολικά Στεροειδή Διεγερτικά Ναρκωτικά Αναλγητικά Διουρητικά Κρεατίνη Ινσουλίνη Πεπτιδικές Ορμόνες Γονιδιακό Ντόπινγκ Φυσικό Ντόπινγκ

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Άνδρες Ακμή, αυξημένη επιθετικότητα, στειρότητα και ανικανότητα, αναστολή της σπερματογένεσης, νεφρική βλάβη, γυναικομαστία, αλωπεκία, υπερτροφία προστάτη, μειωμένη παραγωγή ενδογενούς τεστοστερόνης και γοναδοτροπινών. Γυναίκες Ακμή, ανάπτυξη ανδρικών χαρακτηριστικών (τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα, βάθυνση του τόνου της φωνής), διαταραχές εμμήνου ρύσεως, αυξημένη επιθετικότητα, συρρίκνωση του στήθους, αλωπεκία ανδρικού τύπου, πολύ αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, μειωμένα επίπεδα ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης. Έφηβοι Σοβαρή ακμή στο πρόσωπο και στο σώμα, ανδρογενής σωματοκατασκευή στις κοπέλες, αναστολή της σωματικής ανάπτυξης εξαιτίας της πρώιμης σύγκλισης των επιφύσεων των οστών. Οι παρενέργειες αυτές μπορεί να είναι μόνιμες.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ :

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ :

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ Ως χουλιγκανισμός αναφέρεται η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά οπαδών αθλητικών ομάδων που οδηγεί στη διατάραξη της τάξης. Εκφάνσεις χουλιγκανισμού συνήθως θεωρούνται πράξεις όπως η υβριστική συμπεριφορά σε γήπεδα κατά τη διάρκεια αγώνων πολλές φορές με ρατσιστική διάθεση, η επιθετική συμπεριφορά σε αυτούς τους χώρους, οι εισβολές οπαδών στον αγωνιστικό χώρο πολλές φορές με βίαιες διαθέσεις, οι ομαδικές συγκρούσεις οπαδών εντός και εκτός γηπέδων καθώς και δολοφονίες που γίνονται μεταξύ οπαδών που τάσσονται υπέρ διαφορετικών ομάδων.

Ιστορια χουλιγκανισμου:

Ιστορια χουλιγκανισμου Ο χουλιγκανισμός εμφανίστηκε στη Μ. Βρετανία και ο όρος εμφανίζεται σε αναφορά της Αστυνομίας του Λονδίνου το 1898, αλλά ενδεχομένως δεν είναι η πρώτη. Από το 1314 ακόμη, ο Εδουάρδος Β' της Αγγλίας, απαγόρευσε τέτοιου είδους εκδηλώσεις διότι μπορεί να προκαλούσαν κοινωνικές αναταραχές ή και προδοσία. Μία θεωρία αναφέρει πως ο όρος πάρθηκε από το όνομα του Πάτρικ Χούλιχαν ο οποίος ήταν Ιρλανδός βάνδαλος που έμενε στο Λονδίνο . Μια άλλη θεωρία αναφέρει πως ο όρος προέρχεται από τον απολίτιστο τρόπο ζωής μιας Ιρλανδικής αγροτικής οικογένειας. Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι ο όρος πάρθηκε από μία συμμορία του Λονδίνου που είχε το όνομα " Χούλι ".

PowerPoint Presentation:

Στην ήπειρο της Αμερικής έχουν καταγραφεί φαινόμενα χουλιγκανισμού από το 1964. Εκείνη τη χρονιά στο Περού σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 και τραυματίστηκαν 500 σε έναν προκριματικό αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην Αργεντινή σκοτώθηκαν περίπου 70 άτομα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μπουένος Άιρες. Αναφέρεται ότι έχουν σκοτωθεί στην Αργεντινή 40 άτομα από το 1992 ως το 2002 σε συγκρούσεις που σχετίζονται με χουλιγκανιστική συμπεριφορά. Το 1969, μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ και Ονδούρα εξεγέρσεις μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών δυναμίτισαν τις πολιτικές διαφορές τους και ένας πενθήμερος πόλεμος ξέσπασε που ονομάστηκε από την αφορμή του Πολέμου του ποδοσφαίρου. To 1971 στη Βραζιλία σκοτώθηκαν τέσσερις και τραυματίστηκαν πάνω από 1500 μετά από συγκρούσεις που ακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Σαλβαδόρ .

PowerPoint Presentation:

Στη δεκαετία του 1970 καταγράφονται φαινόμενα χουλιγκανισμού και στην υπόλοιπη Ευρώπη πέραν της Αγγλίας. Στην Ιταλία τότε πρωτοεμφανίστηκαν βίαιες πράξεις από οπαδούς σε γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως οι ρίψεις επικίνδυνων αντικειμένων προς παίκτες και διαιτητές. Το φαινόμενο οξύνεται από τις οργανώσεις των ούλτρας που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και πολλές φορές σχετίζονται με νεοναζιστική ιδεολογία. Στην Ολλανδία, το 1974, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Από εκείνη την περίοδο και μετά ολοένα και περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζουν έντονα φαινόμενα χουλιγκανισμού. Μεταξύ τους η Ισπανία, η Τουρκία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ρωσία και η Ελλάδα.

ΕΡΕΥΝΑ :

ΕΡΕΥΝΑ Πραγματοποιήσαμε έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για να διαπιστώσουμε κατά πόσον οι μαθητές της Α’ λυκείου του σχολείου μας, ασχολούνται με αθλήματα, με ποια αθλήματα ασχολούνται και πόσο σημαντική είναι για εκείνους η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

ΣυμπερΑσματα:

ΣυμπερΑσματα Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε τα παρακάτω : Τα αγόρια και τα κορίτσια ασχολούνται εξίσου με τα αθλήματα. Τα αγόρια ασχολούνται κυρίως με το ποδόσφαιρο ενώ τα κορίτσια με τους χορούς. Ο μέσος όρος ενασχόλησης με τα αθλήματα είναι και για τα δύο φύλα πάνω από 3 χρόνια. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν την ενασχόληση τους με τα αθλήματα που έχουν επιλέξει πολύ σημαντική για τους ίδιους.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2:

ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΙΧΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΒΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΚΑΚΙΟΥ ΜΑΡΙΑ , ΠΕ17.06

authorStream Live Help