projecte d'art

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

EL NOSTRE PROJECTE D’ART:

EL NOSTRE PROJECTE D’ART CURS 2010-11 E.I.XIPELL CLASSE DELS PIRATES

La importància de l’art a la vida dels infants és equivalent a la del joc: tots dos són exploració, creixement i experimentació.:

La importància de l’art a la vida dels infants és equivalent a la del joc: tots dos són exploració, creixement i experimentació. “La vista arriba abans que les paraules. L’infant mira i veu abans de parlar...” John Berger

L’art és un espai on la realitat pot ser transformada per l’infant segons la seva visió i els seus sentiments.:

L’art és un espai on la realitat pot ser transformada per l’infant segons la seva visió i els seus sentiments.

Per aquests motius, hem donat molta importància durant el curs a deixar temps per l’expressió plàstica. També durant el segon trimestre, hem dedicat un dia a la setmana a conversar, observar i reproduir diferents obres d’art d’alguns pintors coneguts. Hem vist obres d’en Miró, Van Gogh, Mondrian, Paca Florit i Marc Jesús.:

Per aquests motius, hem donat molta importància durant el curs a deixar temps per l’expressió plàstica. També durant el segon trimestre, hem dedicat un dia a la setmana a conversar, observar i reproduir diferents obres d’art d’alguns pintors coneguts. Hem vist obres d’en Miró, Van Gogh, Mondrian , Paca Florit i Marc Jesús.

Joan Miró:

Joan Miró Joan Miró (Barcelona, 1893- Palma de Mallorca 1983). Pintor, escultor, gravador i ceramista. Considerat un dels màxims representants del surrealisme. Al principi, va mostrar influències cubistes i expressionistes, passant a una pintura amb cert aire naïf. A partir de la seva estada a París es va incorporar al moviment surrealista. Una forma d’expressió que fos contemporània. Al 1975 es va crear la Fundació Joan Miró a Barcelona, on hi ha un bon fons de les seves obres. També la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma, el MNAM a París i el MOMA a Nova York.

Slide 6:

24/11/10 MIRAM A CLASSE UNA OBRA D’EN MIRÓ. EL MIRAM I EN SILENCI L’OBSERVAM PER DESPRÉS PODER XERRAR DEL QUE ENS SEMBLA. MIRA, SI ESTÀS VIU EN MIRÓ L’ANIRIEM A VEURE I ENS DIRIA EL QUE VA PINTAR (BIEL) TROB QUE ÉS UN GOS QUE TÉ SA BOCA TANCADA AMB UN FANTASMA QUE TREU UNA “i” AMB UN PUNTET. DUES PILOTES I UNA ESTRELLA (JOAN LLUCH) ÉS UN CÀ I UN FANTASMA (PAULA) JO TROB QUE ÉS UN “PERRO VOLADOR” (BIEL) JO TROB QUE ÉS UN MOIXET! (CLAUDIO) UN ESCARABAT I NA ROXY QUE LI LLADRA! (NEUS) UN FANTASMA I UN CÀ! (ANDREA) JO TROB QUÈ ÉS UN MONSTRE! (DAVID CAVALLER) UN CÀ! (JÚLIA) JO TROB QUE ÉS UN MONSTRE! (ALBA) I JO UN CÀ! (CATERINA) UN CÀ QUE TÉ UN OS, AMB UN FANTASMA A BAIX. ÉS UN ROBOT QUE AGAFA UNA “I”. (KAI) UN CÀ I UN MONSTRE! (MARIA) ÉS DE NIT I ÉS UN MONSTRE!(INMA) ÉS UN MOIX! (BIANCA) SÓN DOS MONSTRES QUE SON A SA LLUNA! (JOSEP) UN MOIXET! (LUCIA) UNA FLETXA PERRUNA, QUE SEMBLA UN CÀ I UN FANTASMA! (NOA) UN MOIX I UN MONSTRE! (PAU) UN MONSTRE! (BRITSNEY) PUJAM A DEMANAR A NA NÚRIA QUE ENS DIGUI EL TÍTOL D’AQUEST QUADRE, QUE SEGURAMENT ELLA HO SAP! BAIXEN EN JOAN LEÓN, EN JOAN LLUCH I NA LUCÍA I ENS HO DIUEN: AQUESTA OBRA ES TITULA “ EL PETIT GAT”. LA NOSTRA CONVERSA...

...:

...

Què trobau?:

Què trobau ?

PIET MONDRIAN:

PIET MONDRIAN SABEM MÉS COSES DE PIET MONDRIAN : Piet Mondrian , va ser un pintor abstracte. Mondrian va néixer a Amersfoort el 7 de març de 1872 . Va estudiar Belles Arts a pesar de l'oposició familiar. Les seves primeres obres representen paisatges, pintats amb colors neutres: grisos, malves, verds foscos i més endavant va començar a treballar amb colors més brillants. El 1911 es va traslladar a París , i allà el seu estil es va aproximar al cubisme . A poc a poc les seves obres van anar cap a l'abstracció arribant a pintar en moltes d'elles simplement línies verticals i horitzontals, o afegint blocs de colors primaris molt ben equilibrats i impactants. A aquesta forma artística la denominà "neoplasticisme". Una obra representativa d'aquesta època és la Composició en vermell, groc i blau (1921). Es va traslladar a Nova York en 1940 , el seu estil va anar evolucionant. Les seves teories sobre l'abstracció han influït en l' arquitectura i el disseny del segle XX . Mondrian va morir a Nova York l' 1 de febrer de 1944 .

El procés i el resultat...:

El procés i el resultat...

VINCENT VAN GOGH:

VINCENT VAN GOGH Biografia Vincent van Gogh Va néixer el 30 de març de 1853 a Holanda. Només va viure 37 anys. Durant la seva carrera, va tenir problemes de salut mental, va tenir depressió, es va tallar la orella esquerra i finalment es va acabar disparant al pit i morir. Durant la seva vida, va fer feina a galeries d’art, va fer de mestre de fillets, i va estudiar art. Abans de morir no va vendre quasi cap obra, només “el viñedo rojo ”. El color groc era el seu preferit. Va pintar obres famoses com: l’habitació, els girasols , la nit estrellada,... Va morir al 1890.

Miram la seva obra i en xerram...:

Miram la seva obra i en xerram ...

Així ens han quedat les nostres cadires...:

Així ens han quedat les nostres cadires...

PACA FLORIT:

PACA FLORIT Nascuda a Ciutadella. Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Formada en cal·ligrafia artesanal, gravats, escultura i fotografia. Ha participat en diferents exposicions i fires a la nostra illa, a Barcelona, Mallorca, Nova York, Madrid, Cuba, Mèxic... entre d’altres. Seleccionada i premiada diferents vegades per les seves obres.

Vam tenir la gran sort què na Paca ens explicàs de primera mà com havia fet el seu quadre “paisatge amb bolles grogues”...:

Vam tenir la gran sort què na Paca ens explicàs de primera mà com havia fet el seu quadre “paisatge amb bolles grogues”...

I que ens convidàs a visitar el seu taller per veure com fa els seus quadres, escultures i gravats.:

I que ens convidàs a visitar el seu taller per veure com fa els seus quadres, escultures i gravats.

Noltros ens hem animat a intentar fer un dels seus quadres, i hem pogut veure que duia molta feinal!!:

Noltros ens hem animat a intentar fer un dels seus quadres, i hem pogut veure que duia molta feinal !!

MARC JESÚS:

MARC JESÚS Nascut a Eivissa el 1966, i resident a Ciutadella des del 1984. Ha vist d’aprop sempre l’art amb el seu pare, el pintor Ramon Jesús. Format en pintura, escultura, joieria i disseny de bisuteria . Ha participat en diferents exposicions a Menorca, Mallorca, Madrid, Barcelona, Saragossa, Bèlgica, Cuba...entre d’altres.

...:

...

ALTRES PRODUCCIONS PROPIES...:

ALTRES PRODUCCIONS PROPIES ... DURANT EL CURS

authorStream Live Help