Органи на растенията (2)

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Органи на растенията:

Органи на растенията

Какво наричаме органи и кои са те при растенията ще разберете в този урок.:

Какво наричаме органи и кои са те при растенията ще разберете в този урок. Части от живо същество, които изпълняват някаква работа. С какво виждаме света около нас? Точно така - ОЧИТЕ Благодарение на какво чуваме света около нас? УШИТЕ Тогава органи наричаме:

Благодарение на какво стои изправен човекът, животното и растението?:

Благодарение на какво стои изправен човекът, животното и растението? Всички изредени видяхме, че са част от живи същества и изпълняват някаква работа, значи са техни... ОРГАНИ

Да си припомним частите на растенията:

Да си припомним частите на растенията стъбло корен корона

За какво служи коренът на растението?:

За какво служи коренът на растението? За да изсмуква вода и хранителни вещества от почвата. За да закрепи растението.

Как изглежда това дърво без корен?:

Как изглежда това дърво без корен? Виждали ли сте такива кукли? Могат ли да стоят изправени. Защо?

Представете си следното...:

Представете си следното... Какво липсва? Точно така...СТЪБЛО Как си набавяха хранителните вещества растенията? Ако няма стъбло как ще достигат те до короната? Тогава за какво служи стъблото на растенията?

PowerPoint Presentation:

Провежда хранителните вещества до короната – клоните, листата и плодовете. Служи за опора на растението И ги връща обратно, след като листата ги преработят.

Ние хората сурова ли ядем храната?:

Ние хората сурова ли ядем храната? Неее...готвим я! И растенията правят така.... А къде я готвят?

За какво служат листата?:

За какво служат листата? В листата се приготвят хранителни вещества, необходими за живота на растенията. Чрез листата растението дишат

PowerPoint Presentation:

Какво ще стане с тази пъпка през пролетта? От цветовете се образува плод. Даа, ще разцъфти! Който ще узрее и ние с радост ще изядем.

Хайде, да похапнем черешки!:

Хайде, да похапнем черешки! Да се изправим. Да вземем кошница в ръка. Внимателно да изкачим стълбата...едно, две,три... Да протегнем ръка...така... Берем и слагаме в кошницата, берем, и в кошницата... Но..няма ли да похапнем... Ам, една череша. Мммм...вкусно! А, какво е това в устата ми? КОСТИЛКА? От нея се развиват нови растения.

А сега нека разрежем крушата:

А сега нека разрежем крушата Какво е това? СЕМКА Сравнете я с костилката на черешата. Затова делим плодовете на семкови и костилкови.

За домашна работа: “Моята енциклопедия" – стр. 63 нарисувайте представител на трите групи растения, така че да се виждат ясно органите им, за да могат да бъдат сравнени.:

За домашна работа: “Моята енциклопедия" – стр. 63 нарисувайте представител на трите групи растения, така че да се виждат ясно органите им, за да могат да бъдат сравнени.

authorStream Live Help