RPH KUMPULAN 15

Views:
 
Category: Sports
     
 

Presentation Description

RPH PENDIDIKAN JASMANI

Comments

Presentation Transcript

RPH KUMPULAN 15:

RPH KUMPULAN 15 AHLI KUMPULAN : EN.ANPAZHAGAN (KETUA) EN.ANTONY (P.KETUA) EN.EDISON (S/USAHA) EN.THIARAN EN.SARAVANAN EN.INDHRAN

Slide 2:

Mata Pelajaran : Pendidikan Jasmani Tahun : 2 Biru Tema/Tajuk : Melompat Sebelah kaki (Hopping) Masa : 8.00am – 8.30am Standard Pembelajaran : 1.2.1 2.2.2 5.2.1 Objektif Pembelajaran : Berkebolehan Melakukan Kemahiran melompat sebelah Kaki Dengan Betul. Aktiviti Pengajaran Dan Pembelajaran : 1) Memanaskan Badan 2) Melakukan Aktiviti : a) Murid-murid dibahagikan kepada 2 kumpulan. b) Kumpulan A berada dalam separuh kawasan dan kumpulan B berada dalam separuh kawasan yang kedua. c) Seorang murid dari kumpulan A akan melompat sebelah kaki untuk mencuit murid di kumpulan B (sekurang-kurangnya 2 orang murid) dalam masa yang ditetapkan (1 minit) d) Murid yang dicuit disingkirkan dari kumpulan berkenaan. e) Kemudian murid- murid dari kumpulan B akan mencuit murid dari kumpulan A dengan melompat sebelah kaki (aktiviti berulang) f) Bilangan murid yang ramai berada atau tinggal dalam kumpulan dianggap sebagai pemenang. (Dalam tempoh masa yang ditentukan)

Slide 3:

3) Aktiviti menyejukkan badan . Elemen Merentas Kurikulum (EMK) : Kreatif dan inovasi Bahan bantu Belajar : Skittel, Tali, Kain (Putih dan Biru) Penilaian Pengajaran dan Pembelajaran : Lembaran kerja- Tandakan ( √ ) pada gambar yang menunjukkan lompat sebelah kaki dengan betul. Refleksi : i) 18 / 20 murid dapat mencapai standard yang ditetapkan. ii) 2 orang murid diberi aktiviti pemulihan semasa pengajaran dan pembelajaran.

Gaya Lompatan Yang Betul:

Gaya Lompatan Yang Betul

Gaya Lompatan Murid Pemulihan Yang Perlu Diperbaiki:

Gaya Lompatan Murid Pemulihan Yang Perlu Diperbaiki

PENTAKSIRAN:

PENTAKSIRAN NAMA :_________________ KELAS:_________ TARIKH:________________ Melopmpat Sebelah Kaki (hopping) Tandakan (√ ) gambar yang menggunakan kemahiran melompat sebelah kaki. 1) 2)

Slide 7:

3) 4) 5)

Slide 8:

SEKIAN TERIMA KASIH

authorStream Live Help