Binbir Gece 49 Honour

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1:

Epizoda: 49 http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=79679

...u kojoj Kerem svima objavljuje da mu Seval nije majka i zahtijeva od nje da mu kaže čiji je sin, Arzina sestra Ahu dolazi u Burhanland, Šeh i Onur imaju ozbiljan razgovor, Onur dolazi kod Burhana na tržnicu, Peride i dalje opsjeda Handan, Ganija opljačkaju i pretuku, Jasemin dolazi kod Šeh na razgovor, Šeh predloži Onuru da se raziđu a on pristane... :

...u kojoj Kerem svima objavljuje da mu Seval nije majka i zahtijeva od nje da mu kaže čiji je sin, Arzina sestra Ahu dolazi u Burhanland, Šeh i Onur imaju ozbiljan razgovor, Onur dolazi kod Burhana na tržnicu, Peride i dalje opsjeda Handan, Ganija opljačkaju i pretuku, Jasemin dolazi kod Šeh na razgovor, Šeh predloži Onuru da se raziđu a on pristane...

Slide 3:

Zadnja scena iz 48. epizode; Na večeri kod Peride. Došli su Seval, Melek, Burak i Benu, kasnije i Šeh i Onur. Svi čekaju Kerema. Kerem dolazi. Ulazi totalno smrknut i samo gleda u Seval. S: Sine, što ti je? Nešto se dogodilo? K: (govori polako i tiho) Jest. Imam jedno pitanje. (proguta slinu) Tko je moja majka? Svi prisutni ostanu šokirani i gledaju u Seval.

Slide 4:

" Tko je moja majka?...

Slide 5:

K: (sa suzama u očima) Tko je moja majka? Seval počinje plakati. Svi i dalje šokirano pilje u njih dvoje. Samo Peride gleda u pod i guta slinu. Onur ustao i došao do Kerema i stavio mu ruku na rame. K: Tko? Reci mi. (Kerem ovdje baš tužno izgleda, ono slomljeno.) Tko je ona? Tko sam ja? (A jbg, to mora da je gadno. Kerem kao da cijelo vrijeme sluti da ne pripada obitelji i sad eto. Ne pripada.) S: Moj sin. (Benu panično pogleda Kerema, pa Seval) Ti si mi sve. Moj voljeni sin. K: Ti nisi moja majka. Tko mi je majka? (a onda postaje agresivan) Reci mi! S: Ti si moj sin. Moja duša. Sve.

Slide 6:

Seval u šoku...

Slide 7:

** Ok, ja joj vjerujem. Znam da je u odgoju, pogotovo emotivnom dijelu, radila razliku između Buraka i Kerema. Ali mislim da to nije imalo veze s tim što joj je ovaj sin, a ovaj nije. Ona je u startu Kerema doživljavala kao jačeg i odgovornijeg, a Buraka kao boležljivog i nestalnog. Pa na kraju krajeva, Binjapi je pustila u ruke Keremu, Burak nije dolazio tamo ni kao turist. Ali štos je u tome, a ona to nije odmah skužila, što je Kerem senzibilniji od Buraka. Jest jači, ali je emotivniji. Burak je ko bager, samo gazi preko svega i svih. A Kerem je emotivac teški, on sve proživljava intezivno. Pa je i tu Sevalinu odluku da se više posveti slabijem sinu, protumačio kao manjak ljubavi. Što, mislim, nije bilo u pitanju. I sad, jasno, sve to dolazi Seval na naplatu.

Slide 8:

"Ti nisi moja majka!"....

Slide 9:

K: (bijesno se ogleda po prostoriji) Tko zna? Gđa. Seval nije moja majka. Vi ste znali za to? O: (okrene se Peride koja izgleda kriva ko da je banku opljačkala) Majko?! K: (sad je već puko) Reci mi! Reci mi tko sam! (zaletio se prema Seval i počeo je tresti) Toliko godina sam mislio da si mi majka! Tko sam ja?! (svi ga pokušavaju odvojiti od Seval) P: Smiri se, Kereme! K: Reci mi tko sam!

Slide 10:

Kerem nasrće na Seval...

Slide 11:

O: (uhvatio ga i odvukao od Seval) Polako, polako... K: (Peride mu prilazi) Majko Peride? P: Dušo. K: Čiji sam ja sin? P: Molim te, smiri se. S: (Burak i Melek ju drže) Ti si moja duša. Moj sin. K: (pogleda je izbezumljeno) Lažeš! S: Dušo... K: Ne govoriš istinu! Seval se onesvijesti i samo se složi na pod. (Puno koristi od Buraka i Melek po tom pitanju. )

Slide 12:

Seval pozlilo....

Slide 13:

P: Seval, Seval! K: Reci mi istinu! P: Kereme, smiri se! Zar ne vidiš koliko joj je loše? K: (otrgne se od Onura i krene prema vratima) I ja sam loše!! I meni je loše!! Onur i Peride odnesu Seval u sobu. Kerem samo bijesno kruži po boravku. Onur dolazi i Kerem mu priđe izbezumljeno.

Slide 14:

Seval neutješno plače....

Slide 15:

Onur smiruje Kerema...

Slide 16:

K: Peride je znala! (Onur šuti) I ti si znao, je li? O: Ne, Kereme, nisam znao. K: (ponovo dobije slom) recite mi tko sam! Tko god da jesam! Recite mi! Poludjet ću... Počne plakati, ma šta plakati, urlikati. Onur mu priđe i zagrli ga. K: Dosta, Kereme. Smiri se. Smiri se. B: (priđe mu i zagrli ga) Kereme, dušo. K: Benu, ona nije moja majka. Žena koju sam godinama zvao majkom, nije bila moja majka.

Slide 17:

" Benu, ona nije moja majka!"....

Slide 18:

U sobi. Peride tješi Seval koja je sva u suzama. Govori kako je trebala reći Keremu istinu, ali nije jer je uvijek tvrdio da više voli Buraka. Pa se bojala. Peride je tješi.

Slide 19:

U boravku. Kerem i dalje šizi. Histerično objašnjava svima kako on ima krvnu grupu 0, a Seval AB, i kako majka s tom grupom krvi ne može imati dijete s krvnom grupom 0. (Mi svi imamo krvnu grupu A, pa nema zabune. ) Onur uhvati Kerema i izvuče ga na dvorište. Kerem i na dvorištu šizi. Kako je sve izgubio, kako više ne zna tko je. O: Ja znam tko si. Moj prijatelj iz djetinjstva. Moj prijatelj, moj brat. Zauvijek će ostati tako. K: (pogleda ga) Samo si mi ti ostao. Ti nisi lažan, zar ne? O: Uvijek ću biti tu. K: Onure... (zagrli ga)

Slide 20:

" Moja krvna grupa je nula!"....

Slide 21:

"Tko sam ja? Ne znam tko sam."

Slide 22:

U sobi. Seval se dignula iz kreveta. Odlučila je Keremu sve ispričati. Ona i Peride zbiju redove i izađu u boravak. U boravku svi pokunjeno sjede, ossim Kerema i Onura. Seval pita gdje je Kerem i zamoli Benu da ode po njega. Benu izađe na dvorište, dođe do Onura i Kerema. B: Kereme, majka te zove. K: (hladno) Seval nije moja majka. B: (uzdahne) Dobro, dušo. Dođi. O: Idemo. Ulaze oni unutra, Benu vodi Kerema za ruku, a on djeluje kao malo dijete. Sav je nekako skršen. Svi posjedaju i Seval započne priču. S: Imao si tetu koja je počinila samoubojstvo u 17.-toj godini. Mina. Ti si njezin sin. K: Što?

Slide 23:

Seval započinje priču iz prošlosti....

Slide 24:

S: Na četvrtoj godini gimnazije, upoznala je nekog glazbenika. Zaljubila se i bili su zajedno. Zatrudnjela je. Čovjek je bio oženjen. Kada je saznao za trudnoću, nestao je. Mi smo doznali tek kada je Mina bila u petom mjesecu. Nismo znali kako joj pomoći. Tražili smo ga, ali on je nestao bez traga. Onda si se ti rodio. Jedne noći nas je nazvala tvoja baka. Imao si samo tjedan dana. (Seval počne plakati) Mina se bacila sa sedmog kata. P: Seval... S: Imala je samo 17. godina! Oduzela je sebi život, a iza nje si ostao ti. P: Seval, nastavi poslije, nije ti dobro.

Slide 25:

S: Ne, Peride. Ispričat ću. (Kerem sjedi, nekako se skupio i pilji u prazno) Ejup je jako volio Minu. Kada si ostao bez majke imao si samo tjedan dana. Ejup je tada predložio da budeš naš sin. Uzeli smo te, izvadili ti rodni list i upisali te kao naše dijete. On kao otac, ja kao tvoja majka. Tako si postao kao naš sin. Prihvatili smo te kao rođenog sina. Kunem ti se. Da sam te ja rodila, ne bih te mogla više voljeti. Kerem bez riječi istrči van. Benu za njim. B: Kereme! Kereme, čekaj! Kereme, čekaj me! K: Pusti me, Benu! B: Ne mogu te pustiti, ja sam ti žena! Kerem je pogleda, a onda se zaleti i zagrli je. I ostanu tako stajati.

Slide 26:

Seval započinje priču iz prošlosti....

Slide 27:

Kod Peride. Seval, Burak i Melek se pokupili doma. Ostali samo Peride, Šeh i Onur. O: Znači ti si sve znala? P: Naravno. Za Minin porođaj smo znali i ja i tata. Kada se Mina ubila, Kerem je bio kod nas dok je trajao sprovod. Ležali ste zajedno u istom krevetiću i gledali ste se sa čuđenjem. Ti si imao pet mjeseci. O: Znači, Kerem je moj brat po majčinom mlijeku? P: Naravno, zašto bi me inače zvao majka Peride? Bio je jako slatko i mirno dijete. Kao da je znao da mu se majka ubila. Šeh samo šuti i gleda. Onur se i dalje čudi, pita jesu li pokušali naći Keemovog oca. Peride kaže kako je Kerem za Seval i Ejupa bio njihov sin i nisu ni željeli tražiti njegovog oca. Kaže kako je Kerem bio puno kod bake samo zato što je Burak bio bolestan, a Seval je gotovo živjela u bolnici. Peride se nasmiješi i kaže, da Burak nije bio bolestan, Kerem bi bio voljeniji sin.

Slide 28:

Na Keremovoj jahti. Benu tješi Kerema, ali on kao da je ne čuje. Govori kako je on sin samoubijice i podlaca. Kako mu majka nije majka, otac mu nije otac, a Burak mu nije brat. Samo mu je baka bila doista baka. Kaže kako je sam i nema nikoga. A Benu mu kaže kako ima nju. Kerem je zagrli.

Slide 29:

U rezidenciji Burhan Bey aka Burhanlandu. Arza se igra sa B1 i B2 u vrtu. Dolazi taksi, a iz njega ispada u teatralnom stilu Ahu. Arzina sestra. Uf, izgleda još gora od ove Arze. Arza se ne veseli što je vidi, čini se da su njih dvije u zategnutom odnosu. Nadida i Burhan razgovaraju. Nadida se ljuti što Fusun ne želi prepustiti Ali Kemalu skrbništvo nad B1 i B2. Burhan kaže da bi možda djevojčice trebale živjeti s majkom, ali Nadida ne želi ni čuti. Burhan joj kaže kako nikada nije bila ovakva. Kaže, Fusun ti je nešto učinila a ti ne želiš reći što. Nadida se izvlači vješto. Kada skuže da im je Ahu došla, Burhan i Nadida nisu baš presretni. A ni Nimet i Ajša. A Arza najmanje od svih. Ali Ahu se čmari B1 i B2 samo tako.

Slide 30:

"Fusun ti je nešto učinila ali ti ne želiš reći što!"....

Slide 31:

Stigla Arzina sestra , Ahu....

Slide 32:

U udruzi, na sastanku sa Sabihom. Šeh i Onur se ponašaju strogo poslovno. Sabiha i dalje ni klinca ne kuži. Nakon sastanka, Onur presreo Šeh na hodniku. O: Ne želiš me ni saslušati? Š: Imaš mi nešto reći? O: Imam. Ako me želiš saslušati. Š: Dobro, idemo razgovarati. O: Izvoli. Kasnije, u kafiću na kavi.

Slide 33:

Onur i Šeh pokušavaju riješiti probleme u vezi...

Slide 34:

O: Da, slagao sam te. Nisam bio s ljudima iz Dubaija. Jasemin je izašla odmah poslije tebe, a ja sam otišao u klub. Sreo sam staru prijateljicu. Š: T(r)uba, iz Ministarstva. (Ovo T(r)uba je u čast moje drage kolegice Thermskin. ) O: Mert ti je rekao? Š: Nije mislio ništa loše. Mislio je da poznajem T(r)ubu. O: Zato što je T(r)uba moja stara prijateljica. Š: A mobitel si isključio da te ne uznemiravam? O: Isključio sam ga jer sam bio ljut na tebe. Š: A kućni telefon? Firdevs te je pokušavala nazvati. Gdje si bio? O: Prenoćio sam kod T(r)ube. (Auuu! Kad laže, ne radi to dobro. Kad je iskren, još gore to radi. ) Š: (sarkastično) Bravo. Hvala ti na iskrenosti.

Slide 35:

Onur priznaje da je lagao....

Slide 36:

O: Ništa se nije dogodilo. Samo smo razgovarali. Š: Do zore. O: Da, do zore. Dosta sam popio. Prespavao sam na kauču. Š: Mislim da nema potrebe da dalje razgovaramo o tome. O: Nije bilo ničega među nama. Govorim ti istinu. Zašto mi ne vjeruješ? Š: Ti bi meni vjerovao? O: Da! (Khm, khm!! Onure...) Jesam ljubomoran i mogu te uvrijediti, ali nikada nisam sumnjao u tebe. Zašto nam se ovo događa? Što god da ti kažem, nećeš mi vjerovati.

Slide 37:

"Što god da ti kažem, nećeš mi vjerovati!"....

Slide 38:

Š: Nisam ja ta koja je lagala. I nisam do zore ostala kod prijatelja. O: Znam da nisam trebao prespavati kod T(r)ube. Ali bilo mi je loše i morao sam s nekim popričati. (uhvati je za ruku) Ljubavi, molim te. Molim te. Zašto ovako razgovaramo? Ovo ne sliči na nas. Š: Ne sliči na nas ni da si lažemo. I to ne samo jednom. Treba mi vremena da ti ponovo počnem vjerovati. Bilo bi dobro da se ne viđamo u tom razdoblju. Šeh ustane i ode, a Onur ostane i samo gleda u prazno.

Slide 39:

U rezidenciji Burhan Bey aka Burhanland. Arza i Ahu se svađaju oko toga koja će ostati u Burhanlandu. Jedna drugoj objave rat za ostanak. Pokaže se da je Ahu došla ciljano, ona je u Kajseriju čula da se Fusun i Ali Kemal razvode. A onda Ahu čuje kako Nadida razgovara sa Fusun na telefon. Nadida joj zaprijeti da potpiše papire kojima daje skrbništvo nad B1 i B2 Ali Kemalu, inače će ona sve reću Burhanu. Ahu se samo zlurado cereka. Ova Ahu je lokalna Cruela DeVill.

Slide 40:

Nadida opet zaprijetila Fusun....

Slide 41:

U uredu Evlijaoglu. Benu dolazi kod Šeh i njih dvije razgovaraju o Keremu. Benu kaže da je zabrinuta za njega, boji se da će se razboljeti. A onda pita Šeh za Onura. Ali Šeh prilično hladno priča o njemu. Kod Seval doma. Dolazi Kerem, a Seval mu se razveseli. Ali se odmah rastuži kada vidi da on nema ni u primisli da ju prizna za majku. Seval mu kaže kako mu je ona teta, znači pola majke. A Ejup mu je bio pravi otac, jer ga je volio i istinski prihvatio. Kerem pita kako mu se zvao biološki otac. Seval kaže Semih Ozšener. Ali kune se da ne zna gdje je i što je s njim. Kerem želi da mu da sve stvari koje su pripadale njegovoj majci.

Slide 42:

"Tko je čovjek koji je moj otac?"....

Slide 43:

U rezidenciji Burhan Bey aka Burhanlandu. Kreten Ali Kemal ne zna kako bi rekao B1 i B2 da se on i Fusun razvode. Burhan ga odšpota i kaže Nadidi neka djevojčice pozove u njegovu radnu sobu. (Jbt, ovaj Ali Kemal nije sposoban stvarno ni za što. Tata mu i to mora obaviti umjesto njega.) Ali cijela situacija loše ispadne. B1 i B2 same skuže o čemu se radi, a onda počnu plakati da žele svoju mamu. Odgurnu Nadidu od sebe i trče u sobu. U sobi, Arza tješi B1 a Ahu B2. Baš su se rasporedile njih dvije. Dolazi Ali Kemal, a B1 i B2 se izviču na njega. Kažu mu da je lažljivac i da ga ne žele vidjeti. Ali Kemal se pokunji i ode van na terasu. Ahu dolazi za njim na terasu i polako počinje svoj napad na Burhanland. Ali Kemal klinca ne konta, po običaju.

Slide 44:

Djevojčice doznaju za razvod....

Slide 45:

Kod Merta u klubu. Onur tuguje za šankom. Mert mu se ispričava što je rekao Šeh za T(r)ubu. Onur se ne ljuti, kaže mu da je sam kriv. A onda se pojavi Jasemin. Počne cmoljiti kako joj je žao zbog svega, kuku ovo kuku ono... Onur baš i nema sluha za njezino cmoljenje, prilično grubo se otrese na nju i kaže joj kako mu Šeh ne vjeruje zbog nje. Jasemin kaže Onuru da još ne ide u New York, kao mora riješiti neki problem u tvrtki. Ali Onur baš i ne trza.

Slide 46:

Jasemin se ponovo ispričava....

Slide 47:

Ahu napikirala Ali Kemala....

Slide 48:

Na Keremovoj jahti. Kerem gleda u stvari svoje mame, stare slike i pisam. Ali Kada Benu želi vidjeti, on joj ne da. Gura ju od sebe i govori joj da to sam mora riješiti. Benu se ljuti, govori da mu je ona žena i da moraju dijeliti probleme. Ali Kerem se samo tvrdoglavo povlači u sebe. U Binjapiju. U Onurovom uredu. Onur i Peride razgovaraju. Peride pokušava skužiti što se dogodilo između Onura i Šeh. Pokušava ih pomiriti. Dolaze Seval i Burak. Kažu da je Kerem rekao da želi razgovarati sa svima njima. Dolazi i Kerem. Želi da svoje dionice od Binjapija preda Buraku. Jer je samo Burak pravi Ejupov sin. Svi se bune i odgovaraju ga od toga, Burak govori Keremu da je on njegov stariji brat, bez obzira na krv. Ali Kerem je tvrdoglav i ne popušta.

Slide 49:

Kerem odlučio predati dionice Buraku...

Slide 50:

Šeh daje Ganiju nacrte i novac za projekt koje mora odnijeti kod klineta. Ali Ganija putem opljačkaju i pretuku.

Slide 51:

"Ako se još jednom približiš mom sinu, ubit ću te!"....

Slide 52:

Onur dolazi kod Burhana na tržnicu. Kaže Burhanu da mu je nedostajao razgovor s njim, a Burhan je sav sretan zbog toga. Ali Kemal vidi Jamana i napadne ga. Njih dvojica se pograbe, a Onur i Burhan ih razdvoje. Nakon toga, Burhan ispriča Onuru sve o Jamanu, Đansel i djetetu. Kaže Onuru kako je sve kriv Ali Kemal, a njega je sram što mu je sin čovjek bez časti. Burhan pohvali i Kadira i Jamana, kaže da su časni i pravedni ljudi. Onur mu obeća da će razgovarati s Jamanom.

Slide 53:

Onur obećaje Burhanu pomoć oko Umuta...

Slide 54:

Peride dolazi na promociju knjige koju je Handan prevela. I naravno, radi joj neugodnosti. A onda je pozove na kavu. Na kavi, Peride i dalje kopa po prošlosti. Handan je očajna, ali Peride je zapela i ne popušta. Ispituje Handan o detaljima njezine veze s Muhsinom. Handan shvaća da se neće tako lako riješiti Peride.

Slide 55:

Peride nastavlja provocirati Handan....

Slide 56:

Onur razgovara s Jamanom. Kaže mu da ga razumije i poštuje, ali da će izgubiti na sudu. Savjetuje mu da izbjegne sud i to riješi mirno. Jaman kaže da neće dati Umuta od sebe. U uredu Evlijaoglu. Već je noć i Šeh je zabrinuta za Ganija. Nazove Burhana i prizna mu sve, da Gani radi za nju, da se zbilja trudi... Ali da je sada nestao. Burhan tvrdi da je Gani uzeo novac i pobjegao. Kaže, pokrao je mene, a sada i tebe. Šeh ne vjeruje u to, boji se da se Ganiju nešto dogodilo. U međuvremenu, neki ljudi nađu Ganija pretučenog i bez svijesti. Odvedu ga u bolnicu, ispada da Gani ima tešku ozljedu glave.

Slide 57:

Došao Ganijev red za bolnicu....

Slide 58:

Na Keremovoj jahti. Kerem se pokunjio. Ispričava se Benu što je bio grub i odgurnuo ju od sebe. Kaže joj da ima samo nju, i dobro da je tako, jer da nema nje da bi vjerovatno dignuo ruku na sebe. Benu je tužna, kaže mu da ne želi da govori tako. Kerem samo šuti. Benu mu kako su oni sada zajedno i trebaju dijeliti i tugu i sreću. Kerem predloži da izađu van. I oni odu u Mertov klub. A tamo su Burak i Melek. I Kerem počne provocirati Buraka, pita ga kako je to biti sin jedinac. Na kraju Burak bijesan odlazi.

Slide 59:

"Želim da dijelimo i tugu i radost, a ti mi ne dopuštaš!"....

Slide 60:

"Ne istresaj se na mene! Nisam ti ništa učinio."

Slide 61:

Drugo jutro. U uredu Evlijaoglu. Kod Šeh dolazi Jasemin. (Opet je sva rasčupana. Manje nego inače, ali...) Jasemin kaže Šeh kako joj je žao što je stvorila problem između nje i Onura, kao ženama nije lako kad su bivše u blizini. A Šeh se hladno nagne preko stola i kaže Jasemin kako ona sebi pridaje preveliku važnost. Kaže Jasemin kako ona nije problem u njezinoj vezi s Onurom. Jasemin se nasmije i kaže baš dobro, kao htjela je otići u New York ali sada može i ostati u Istanbulu. I digne se pa izađe. A Šeh ostane smrknuta.

Slide 62:

"Ti ne možeš biti problem u našoj vezi." Jasemin iznenađena Šehinim riječima...

Slide 63:

Onur razgovara sa Peride. Peride mu pokazuje naušnice koje želi dati Šeh.

Slide 64:

U tom trenutku Šeh zove Onura i moli ga da se nađu. I nađu se oni, negdje uz obalu. Onur došao sav sretan, zagrlio Šeh, ali ona ga odgurne. Š: Molim te. O: Što ti je? Š: Onure, ne podnosim laži. Preko svega mogu prijeći, ali ne i preko laži. O: Rekao sam ti istinu. Š: Ne, rekao si mi samo dio istine. O: Što želiš postići ovim nepovjerenjem? Š: Želim vezu u kojoj ću se osjećati sigurno. Ne želim razmišljati što je istina, a što laž. O: Pretjeruješ. Š: (hladno ga pogleda) Rastanimo se.

Slide 65:

"Rastanimo se!"....

Slide 66:

O: (gleda je s nevjericom) Da se rastanemo? Š: Da. Tvoje laži me povrjeđuju, a ja više ne želim patiti. O: (uzdahne) Ako mi ne vjeruješ, ako te toliko povrjeđujem, neka bude kako želiš. Rastat ćemo se. Pogleda je prkosno i okrene glavu od nje. A ona ga gleda zapanjeno.

Slide 67:

tekst Ema Kali slike Thermskin montaža Vesna 12345

authorStream Live Help