ELS PEIXOS

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Projecte de la classe de tercer sobre el nom de la seva classe.

Comments

Presentation Transcript

:

ELS PEIXOS

Què volíem saber i que hem après?:

Què volíem saber i que hem après?

Per què tenen ratlles els taurons? Els peixos són bastant petits, encara que també n’hi ha de grans Com el tauró balena. Els peixos no necessiten sortir de l’aigua per a respirar, perquè tenen una mena de ratlles foradades pel voltant del coll que els hi permet respirar l'oxigen que hi ha dins de l'aigua :

Per què tenen ratlles els taurons? Els peixos són bastant petits, encara que també n’hi ha de grans Com el tauró balena. Els peixos no necessiten sortir de l’aigua per a respirar, perquè tenen una mena de ratlles foradades pel voltant del coll que els hi permet respirar l'oxigen que hi ha dins de l'aigua

Com beuen els peixos? Els peixos si beuen aigua, ja que, perden aigua i necessiten beure per no morir deshidratats. Això és deu a un procés d’ osmosi entre dues solucions de diferent concentració de sal. En aquest cas l’ interior dels peixos i `l aigua. Existeix una membrana semi- impermeable entre la pell dels peixos i l’aigua. L` aigua menys salada flueix cap a la més salada per igualar les concentracions. :

Com beuen els peixos? Els peixos si beuen aigua, ja que, p erden aigua i necessiten beure per no morir deshidratats. Això és deu a un procés d’ osmosi entre dues solucions de diferent concentració de sal. En aquest cas l’ interior dels peixos i `l aigua. Existeix una membrana semi- impermeable entre la pell dels peixos i l’aigua. L` aigua menys salada flueix cap a la més salada per igualar les concentracions.

Com defequen els peixos? El procés digestiu dels peixos comença per l`entrada d’aliment per la boca, passa per L´ esòfag, continua a l'estómac, arriba a l'intestí per acabar en el anus. :

Com defequen els peixos? El procés digestiu dels peixos comença per l`entrada d’aliment per la boca, passa per L´ esòfag, continua a l'estómac, arriba a l'intestí per acabar en el anus.

Com neden els peixos? Les aletes són emprades pels peixos per a impulsar- se, guiar- se i frenar. Les aletes son plecs epitelials armats sobre radis durs o segments. Els segments són flexibles, es ramifiquen més o menys a prop de la vora de l'aleta i es denominen radis tous, els quals juntament amb dos grups de muscles permeten als peixos plegar- les, desplega-les i emprar- les per a guiar-se i fer diferents moviments. :

Com neden els peixos? Les aletes són emprades pels peixos per a impulsar- se, guiar- se i frenar. Les aletes son plecs epitelials armats sobre radis durs o segments. Els segments són flexibles, es ramifiquen més o menys a prop de la vora de l'aleta i es denominen radis tous, els quals juntament amb dos grups de muscles permeten als peixos plegar- les, desplega-les i emprar- les per a guiar-se i fer diferents moviments.

Quin és el peix més gran? El tauró blanc és el més gran dels actuals, Però en el mar va viure fa, entre 16 i 20 mil·lions d’anys, un peix conegut amb el nom de Megalodó. Pel nombre de dents i altres aspectes podem dir que es semblava als actuals taurons. El Megalodó tenia una mida que podia superar 17.5 m de llargària, sent un tauró prehistòric gegant i el peix més fort del mar. :

Quin és el peix més gran? El tauró blanc és el més gran dels actuals, Però en el mar va viure fa, entre 16 i 20 mil·lions d’anys, un peix conegut amb el nom de Megalodó. Pel nombre de dents i altres aspectes podem dir que es semblava als actuals taurons. El Megalodó tenia una mida que podia superar 17.5 m de llargària, sent un tauró prehistòric gegant i el peix més fort del mar.

Tots els peixos tenen boca? La disposició dels maxil·lars fa que la boca sigui: Terminal, Súpera o Ínfera. Quan ambdós son iguals la boca és Terminal. Quan sobresurt la mandíbula la boca és Súpera. Quan sobresurt el maxil·lar la boca és Ínfera. :

Tots els peixos tenen boca ? La disposició dels maxil·lars fa que la boca sigui: Terminal, Súpera o Ínfera. Quan ambdós son iguals la boca és Terminal. Quan sobresurt la mandíbula la boca és Súpera. Quan sobresurt el maxil·lar la boca és Ínfera.

PowerPoint Presentation:

Per què un tauró és un peix? Els taurons són animals de la família dels peixos que presenten un esquelet cartilaginós . Respiren a través de 7 o 8 brànquies. Es calcula que existeixen prop de 470 espècies repartides en més de 80 gèneres

PowerPoint Presentation:

Quantes classes de peixos hi ha? La gran majoria de les espècies avui existents pertanyen, d’una banda, als peixos cartilaginosos, que inclouen a taurons, rajades, peixos serra i quimeres, caracteritzats per tenir brànquies externament visibles i un esquelet compost només de cartílag. I per altra banda, els osteïcs, amb l’esquelet ossi amb les brànquies protegides mitjançant un opercle. Moltes diferències morfològiques anatòmiques i a fisiològiques diferencien a ambdós grups.

Com creix el peix globus? Els macles poden assolir 91 cm de longitud total i 2.800g de pes. És un peix marí, de clima subtropical i associat als esculls de corall que viu entre 2-50 m de fondària. És un peix solitari i nocturn. :

Com creix el peix globus? Els macles poden assolir 91 cm de longitud total i 2.800g de pes. És un peix marí , de clima subtropical i associat als esculls de corall que viu entre 2-50 m de fondària. És un peix solitari i nocturn.

Què mengen els pops? Mengen crustacis i mol·lusc. Quan emergeixen per alimentar-se, solen atraure les seves víctimes movent ràpidament la punta del tentacle com si fos un cuc, tot i que també pot aproximar-se lliscant.:

Què mengen els pops? Mengen crustacis i mol·lusc. Quan emergeixen per alimentar-se, solen atraure les seves víctimes movent ràpidament la punta del tentacle com si fos un cuc, tot i que també pot aproximar-se lliscant.

On neixen els peixos? La majoria de peixos són ovípars. Les femelles ponen a l’aigua gran quantitats d’ous, dels quals neixen petites larves que, al cap de poc temps, es converteixen en peixos petits anomenats alevins. Alguns peixos, com els guppys, són ovovivípars. Les femelles ponen els ous en una bossa que tenen a la panxa, on es desenvolupen. Quan els ous esclaten, les larves són expulsades a l’aigua, on es continuaran desenvolupant:

On neixen els peixos? La majoria de peixos són ovípars. Les femelles ponen a l’aigua gran quantitats d’ous, dels quals neixen petites larves que, al cap de poc temps, es converteixen en peixos petits anomenats alevins. Alguns peixos, com els guppys, són ovovivípars. Les femelles ponen els ous en una bossa que tenen a la panxa, on es desenvolupen. Quan els ous esclaten, les larves són expulsades a l’aigua, on es continuaran desenvolupant

Com és el peix globus? És un peix marí, de clima subtropical i associat als esculls de corall que viu entre 2-50 m de fondària. És un peix solitari i nocturn. :

Com és el peix globus? És un peix marí , de clima subtropical i associat als esculls de corall que viu entre 2-50 m de fondària. És un peix solitari i nocturn.

Què mengen els peixos? Hi ha peixos carnívors, que cacen invertebrats petits i també vertebrats més grans. El tauró es menja vertebrats més petits. La truita de riu també és carnivora, s'alimenta d'insectes i per això té unes dents planes i petites. També n'hi ha d'hervibors que s'alimenten d'algues i d'altres vegetals. D'altres peixos són omnívors, és a dir, que menjen de tot. N'hi ha alguns que s'alimenten de restes d'altres peixos, normalment alguns que han quedat ferits d'un atac i s'han mort. Finalment n'hi han que són filtradors com el tauró balena i s'engullen plantes i animals microscòpics. :

Què mengen els peixos? Hi ha peixos carnívors, que cacen invertebrats petits i també vertebrats més grans. El tauró es menja vertebrats més petits. La truita de riu també és carnivora, s'alimenta d'insectes i per això té unes dents planes i petites. També n'hi ha d'hervibors que s'alimenten d'algues i d'altres vegetals. D'altres peixos són omnívors, és a dir, que menjen de tot. N'hi ha alguns que s'alimenten de restes d'altres peixos, normalment alguns que han quedat ferits d'un atac i s'han mort. Finalment n'hi han que són filtradors com el tauró balena i s'engullen plantes i animals microscòpics.

VISITA A L'AQUÀRIUM BARCELONA:

VISITA A L'AQUÀRIUM BARCELONA

FI:

FI

authorStream Live Help