Ιστορία Γ΄, 3η Ενότητα - 1. Θησέας, το βασιλόπουλο της Τροιζήνας

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Ιστορία Γ΄, 3η Ενότητα - 1. Θησέας, το βασιλόπουλο της Τροιζήνας Παρουσίαση μαθήματος

Comments

Presentation Transcript

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ιστορία Γ΄ , 3 η Ενότητα 1 . Θησέας, το βασιλόπουλο της Τροιζήνας Ηλιάδης Ηλίας

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας Ο βασιλιάς της Αθήνας, ο Αιγέας , γυρνώντας κάποτε από το µ αντείο των Δελφών , πέρασε από την Τροιζήνα . Μαντείο Δελφών To Μαντείο των Δελφών ήταν το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κοσμου . Βρίσκεται στους Δελφούς. Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου, γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. Το μαντείο ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Η Πυθία ήταν το διάμεσο, με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός, και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν. Πηγή: wikipedia

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας Εκεί γνώρισε την Αίθρα , την κόρη του βασιλιά Πιτθέα . Από αυτούς τους δυο γεννήθηκε ο Θησέας . Ο Αιγέας λαμβάνει τον χρησμό. Ερυθρόμορφη κύλιξ του Ζωγράφου του Κόδρου, 440 π.Χ. Αρχαιολογική συλλογή Βερολίνου.

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας Ενώ η Αίθρα ήταν ακόµη έγκυος, ο Αιγέας χρειάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα. Πριν φύγει, έκρυψε το σπαθί και τα χρυσά σανδάλια του κάτω από ένα βράχο, δίπλα στο ναό του Δία και της είπε:

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας «Αν το παιδί που θα γεννήσεις είναι αγόρι, όταν θα µ εγαλώσει και θα µ πορέσει να σηκώσει το βράχο, να πάρει το σπαθί και τα σανδάλια µου και να έρθει στην Αθήνα».

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας Όταν ο Θησέας µ εγάλωσε , η Αίθρα τού έδειξε το βράχο, εκείνος τον σήκωσε, πήρε τα δώρα του πατέρα του κι έφυγε για την Αθήνα. Δεν θέλησε να πάει µε καράβι. Προτίµησε το δρόµο της στεριάς που ήταν γεµάτος κινδύνους.

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας Ξεπέρασε όλους τους κινδύνους που συνάντησε, νίκησε πολλούς κακοποιούς, ληστές και άγρια ζώα που τροµοκρατούσαν και σκότωναν ανθρώπους. Οι άνθρωποι µ πορούσαν να ταξιδεύουν πια ελεύθερα. Θησέας και Προκρούστης. Από αρχαίο ελληνικό αγγείο. Θησέας και Σίνης . Από αρχαίο ελληνικό αγγείο. Η αγριογουρούνα Φαιά και ο Θησέας. Α ρχαίο ελληνικό αγγείο. Θησέας και Σκίρωνας. Αρχαίο ελληνικό αγγείο.

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας Έφτασε τέλος στην Αθήνα όπου ο Αιγέας, βλέποντας το σπαθί και τα σανδάλια του, τον γνώρισε αµέσως και τον υποδέχτηκε µε χαρά και ανακούφιση.

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τη Γ΄ και Δ ΄ τάξ η http://tetartitaxi.weebly.com Ηλιάδης Ηλίας

Παρουσίαση του PowerPoint:

Τετάρτη τάξη: http://iliadisilias.blogspot.gr/ Απίθανα… τριτάκια ! / http://iliadisili.blogspot.gr/ Οι Παρουσιάσεις μου: http://www.slideboom.com/people/iliasili?page=1&rows=15&show=0 http://www.slideboom.com/people/iliasili1 http://www.slideshare.net/iliasili Εκπαιδευτικά παιχνίδια: http://www.purposegames.com/profile/164915/games Ηλιάδης Ηλίας

Παρουσίαση του PowerPoint:

Ηλιάδης Ηλίας

authorStream Live Help